Boeken | Misschien Ooit – Colleen Hoover

Soms, héél soms lees je zo’n boek waarvan je écht even moet bijkomen voor je het kunt laten bezinken. Een boek dat meer met je doet dan je eigenlijk zou willen en dat je niet zo snel kunt los laten. Zo’n boek is Misschien Ooit van Colleen Hoover.

Nadat ik een flinke aantal maanden geleden Sterrenhemel had uitgelezen was ik beduusd en er van overtuigd dat geen boek hier meer bij in de buurt zou komen. Dit neem ik deels terug. Want Misschien ooit komt wel degelijk in de buurt en is toevallig óók van Colleen Hoover. Want dat zelfde lege gevoel wat ik bij Sterrenhemel had omdat het verhaal mij zoveel deed (al was het daar nog een tikkeltje erger) en ik zo hard mee leefde met de personages, had ik nu weer. Ik weet niet hoe Colleen het doet, maar het is écht bizar.

Bijzondere personages

Misschien Ooit  verteld een geweldig verhaal over en door de ogen van Sydney en Ridge. Sydney ontmoet Ridge (die tevens haar gitaarspelende overbuurman is) op het juiste moment. Tijdens een dieptepunt nadat ze bedrogen is door haar vriend en beste vriendin. Vanaf dan gaat er een tijdsversnelling aan en wordt je meegenomen in de wereld van muziek, een andere wereld die je als goed horende niet kent en je bent getuige van een liefde die verschillend is voor hart en geest. Klinkt een beetje zweverig maar al als je het verhaal leest of hebt gelezen weet je wat ik bedoel. Voor de rest ga ik ook niet meer verklappen want het is gewoon héél hard het lezen waard. Daarnaast heeft dit boek niet alleen een geweldig verhaal maar ook nog een afspeellijst met de échte liedjes. Dus op het moment dat zij het over een bepaald liedje hebben kun jij dat liedje (oa in Spotify) opzoeken aanzetten om het moment zelf helemaal te beleven. En ik kan je zeggen; het is magisch!

Chemie is het code woord

Ik weet niet hoe Colleen het doet, maar het is bijzonder. Heel bijzonder hoe zij de emotie zo sterk en voelbaar kan overbrengen op papier. Met Misschien Ooit bewijst ze het weer. De rauwe emoties die je in films wel eens tegen komt kun je even goed in een verhaal gebruiken. Ze sleurt je mee in een bijzondere liefde, een liefde die je ze gunt, maar ook weer niet en waarvan je toch hoopt dat het lukt. Het is net alsof het voor je ogen afgespeeld wordt, je voelt letterlijk elke emotie en elk woord waarmee dot beschreven wordt. Ik denk, of nee, weet eigenlijk wel zeker dat chemie het code woord van Colleen Hoover is. Want die is ook in dit bijzondere boek niet te missen. Écht, sla ook dit boek niet over!

Heb jij al een een boek van Colleen Hoover gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.