Boeken | Sterrenhemel – Colleen Hoover

Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd lees ik steeds boeken waar ik niet mee kan stoppen. Boeken die letterlijk en figuurlijk mijn hart stelen. Boeken waar ik met de personages zo hard mee leef dat ik er blij of verdrietig door word, dat ik ze wil knuffelen of alleen even met ze zou willen praten. Benieuwd waarom dit boek mij zoveel deed en wat ik er echt van vond?

Het stond niet op de planning om dit boek te gaan lezen. Ik kende dit boek niet en had er ook nog nooit van gehoord. Tot Adorablebooks een foto van dit boek op Instagram plaatste. Ik werd nieuwsgierig en besloot hem gewoon te gaan lezen. Ik had van te voren niet kunnen weten dat dit verhaal mij zo bezig zou houden. Ik leerde Sky en later Holder kennen en wist niet meer van stoppen. Ik werd in het verhaal van Sky gezogen en besteden iedere vrije minuut van de dag (inclusief de toilet bezoekjes, ssst!) aan het lezen van dit boek.

Voor ik verder ga met vertellen wat ik van dit boek vind, zal ik eerst even de beschrijving van dit boek met jullie delen;

Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven? Schrijfster Colleen Hoover houdt van social media, haar man, cola light en haar kinderen niet in deze volgorde, maar we doen ook geen uitspraken over welke dan wél. Sterrenhemel (Engelse titel: Hopeless) is het eerste boek van Colleen Hoover dat in Nederland verschijnt.

Geen pubermeisjes verhaal dat naar school gaat

Toen ik begon in dit boek moest ik eigenlijk heel even inkomen. In eerste instantie dacht ik dat het zo’n standaard boek was dat ging over Amerikaanse pubermeisjes die naar school gaan. Gelukkig was dit niet zo en kwam er al gauw verandering. Je wordt vanaf het begin meegesleurd in de gedachtegang van Sky. Een meisje met een karakter waar je u tegen zegt en waar ze in eerste instantie best een bitch lijkt. Toch ging ik gaandeweg steeds meer met haar mee leven en voelen. Letterlijk voelen. Zeker na dat ze Dean (Holder) had ontmoet en hij haar hele leven op zijn kop weet te zetten.

Het leek alsof je zelf in Sky wordt veranderd en je het niet leest maar letterlijk mee maakt. Of je wordt meegesleurd? Oh ja dat zeker; en hoe!

Je gaat van ze houden en voelt met ze mee 

Letterlijk iedere vrije minuut gebruikte ik om verder te lezen. Ik werd zo in het leven van Sky gesleurd dat ik wilde weten wat er gebeurde, hoe het af zou lopen en het mij letterlijk de hele dag bezig hield. Dat komt trouwens niet alleen door Sky, maar ook zeker Holder is daar een groot aandeel in. Hoe hij wordt beschreven, zijn doen en laten en zijn geweldige manieren om Sky van haar stuk te brengen zijn héérlijk. Echt héélijk!

En weetje? Ik dacht te weten wat het einde ongeveer zou kunnen zijn. Maar alles behalve dat. Het einde werd totaal iets anders dan ik had gedacht. Ik had het gewoon niet zien aankomen en dat deed pijn. Gewoon écht pijn omdat dit zo goed is geschreven. Ik gunde dit zowel Sky als Holder niet en was boos. Écht boos. Boos omdat ik de pijn van Sky en Holder voelde, ik het ze zo niet gunde wat er gebeurde en ik het ook gewoon niet had zien aankomen. Of het goed of slecht afloopt, dat houd ik lekker voor mezelf want dat mag je zelf gaan ontdekken tijdens het lezen.

Een keiharde aanrader

Dit boek kan ik iedereen aanraden die even zin heeft om weg te zwijmelen. Weg zwijmelen met een ontzettend goed, lekker, fijn en misschien ook wel een beetje oneerlijk verhaal. Een verhaal dat eigenlijk niet afgelopen mag zijn en dat je gaat uitstellen om het uit te lezen. Het zet je aan het denken en laat je dingen op een andere manier bekijken. Een verhaal dat je zeker NIET mag overslaan!

Kende jij Sterrenhemel al?

Leave a Reply