Lifestyle | Waarom Pinterest geweldig is + Spam je Pinterest

Ik dacht eigenlijk dat ik wel al eens eerder een blogje over het geweldige platform Pinterest had geschreven, maar toen ik ging zoeken kwam ik erachter dat dit helemaal niet zo was. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Want waarom is Pinterest de moeite waard om lid van te worden en wat zijn mijn favoriete?


Pinterest, wat is dat eigenlijk?

Misschien dat je dit nu leest en denkt ‘Ja, maar dat weet iedereen toch?!’.. Dat zou je denken inderdaad. Toch zijn er nog genoeg mensen die op dit moment voor de eerste keer van Pinterest horen en daarom leg ik het met heel veel liefde nog even uit; Pinterest is het platform om je inspiratie op te zoeken. Dit doe je door borden te maken en al het geweldigs dat je tegen komt en wat jij mooi, gaaf of heel tof vind op jouw borden te pinnen. Maar ook door een like te geven aan dat geweldige plaatje of die geweldige diy die je zeker nog een keertje moet gaan proberen. Kortom; Pinterest is het platform waar je al jou inspiratie op kunt bewaren en delen met jouw volgers en dus de rest van de wereld!

Waarom Pinterest geweldig is

Dit is gelijk ook de reden dat ik dol ben op Pinterest; het staat boordevol met inspiratie voor alles wat je maar kunt bedenken. Zo kan ik dagen vol maken met het zoeken van de mooist interieur plaatjes; hoe geweldig is Pinterest dan. Alles bij elkaar en er is geen einde aan te breien. Letterlijk niet want iedere keer komt er weer wat nieuws bij. Of wat dacht je van mooie en inspirerende quotes? Of blog tips? Zelfs die zijn er genoeg te vinden op Pinterest. Kortom; álles en écht alles kun je er op vinden! Dat maakt het naar mijn idee het meest inspirerende en fijne platform wat er op dit moment is. En dat is dan niet omdat ik wil slijmen of iets in die zin, maar gewoon omdat ik het oprecht écht tof vind.

Mijn aanraders

Omdat ik mij inmiddels, over de dag verspreid, een aantal keer op Pinterest bevind heb ik uiteraard ook wel mijn favoriete. Mijn favoriete zoektermen wel te verstaan. Want er zijn een hé-lé-boel prachtige plaatjes die tot mijn favoriete behoren, maar die vind je niet zonder bepaalde zoektermen. De zoektermen waarop ik verliefd ben zijn interieur, blog tips, smoothies, nails enquotes. vijf termen die ik bijna dagelijks wel even intik of die je op mijn feed kunt terug vinden. Al zijn er naast deze vijf zoekwoorden ook nog genoeg andere waarmee ik mij een hele middag zou kunnen vermaken want dat is niet zo moeilijk op Pinterest.

Wist je trouwens dat je Pinterest ook heel goed zou kunnen inzetten voor bijvoorbeeld je blog? Dit soort dingen schijnt in Amerika al helemaal een ding te zijn. Daarom vind ik denk ik de blog tips ook ontzettend tof. Dit is juist niet iets wat we in Nederland hier heel veel doen en of kennen, maar wel iets dat je steeds meer ziet. Ik probeer dit nu in te zetten maar ik merk er eerlijk gezegd nog niet zo veel van.. Als ik over een tijdje wel merk dat het wat doet dan zal ik er uiteraard eens wat over schrijven, maar voor nu laat ik dit aan de bloggers over die deze geweldige (nog een beetje onbekende) blog tips schrijven, haha (daar heb ik trouwens ook een bord aan besteed, zo houd ik ze mooi allemaal bij elkaar!). Dus als je nog nieuwe motivatie of inspiratie voor het bloggen zoekt is het heel sterk aan te raden om gewoon eens blog tips in de zoekbalk in te typen!

Post je Pinterest!

Natuurlijk geld net zo goed op Pinterest als ergens anders; hoe meer zielen hoe meer vreugd! Daarom mag je onder deze blog post jouw Pinterest profiel link droppen zodat we elkaar gezellig kunnen gaan volgen. Mijn Pinterest account vind je HIER en een leuk weetje; ik volg je gewoon terug:).

Ben jij al bekend met Pinterest? Zo ja, zullen we elkaar volgen? Zo nee, lijkt het je wat?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.