Lifestyle | Review Zhiyun professional 3-axis Smartphone Gimbal + video

Voor de vakantie deed ik iets wat ik achteraf al véél eerder had moeten doen; na lang twijfelen kocht ik een Zhiyun professional 3-axis Gimbal voor mijn telefoon. Omdat ik er tot kort geleden nog nooit van gehoord had vertel ik je er vandaag alles over! Én laat ik je zien wat deze statief daadwerkelijk doet door middel van een korte video!

Met een simpele camera (of spiegelreflex/professionele camera) kun je al gauw hele mooie beelden schieten. Sommige mensen hebben er aanleg voor en andere moeten er iets meer moeite voor doen. Ik val in die laatste categorie. Ik vind video ontzettend tof en leuk, maar krijg vaak niet de beelden die ik zou willen. De ene keer omdat ik te laat op het voorwerp scherp stel, de andere keer omdat de het licht tegen zit of omdat ik tril vanwege het gewicht van de camera. Toen een collega een paar maanden geleden over een Gimbal voor je telefoon begon ben ik op onderzoek uit gegaan. Met een Gimbal moet je nog steeds inspanning leveren om toffe beelden te maken maar is het wel al een stuk makkelijker. En de beelden die ik op youtube tegen kwam zagen er veel belovend uit.. Ik heb het lang uitgesteld, maar toen ik uiteindelijk mijn eerste salaris gestort kreeg heb ik de knoop doorgehakt; ik kocht de Zhyun 3-axis smartphone Gimbal.

Wat is een Gimbal?

Laat ik als eerst even kort uitleggen wat een Gimbal precies is. Een Gimbal is simpel gezegd een statief die jou helpt om je videobeelden smooth te maken in de bewegingen die jij maakt. Normaal gesproken als jij met bijvoorbeeld je camera lopend een stukje filmt, zie je dit heel erg. Als je ditzelfde stukje loopt met je telefoon in de Gimbal zal je nog steeds zien dat je loopt maar gaat dit al vele malen smoother omdat hij de ‘stappen’ opvangt en stabiliseert.

Ik besloot de Gimbal voor mijn telefoon te kopen omdat de camera’s van de telefoons steeds beter worden en deze véél goedkoper zijn dan een Gimbal voor bijvoorbeeld mijn spiegelreflex. Daarnaast wilde ik hem mee op vakantie en had ik niet veel tijd om er mee te oefenen.. Dan is zo’n kleine Gimbal voor je telefoon wel een uitvinding!

De Zhiyn professional 3-axis Smartphone Gimbal 

Ja, hij is echt super makkelijk in gebruik. Deze Gimbal kan telefoons hebben van maximaal 6,5 inches. Dus mijn Iphone 6+ paste er net aan in. Maar dan zit hij wel goed vast, zo kun je het ook zien;p.

Je krijgt in de doos een extra gewichtje meegeleverd, die kun je op de zijkant bevestigen zoals op de twee onderste foto’s ziet. Verder kun je de stang zowel als rechtop vasthouden als ‘plat’ zodat je als het ware de stick duwt tijdens het filmen.

Wanneer je je telefoon hebt ingesteld met de juiste gewichten en je hem aan de zijkant aan doet gaat er een blauw lichtje branden. Vervolgens moet je een paar seconden de joystick indrukken en dan, als je het goed hebt gedaan, zet de Gimbal je telefoon goed voor gebruik. Verder kun je met de joystick het beeld omhoog, omlaag en naar links en rechts bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld als je stilstaat zonder te bewegen toch een soort van bewegend beeld krijgen door met de joystick te spelen.

Als laatste kun je de Gimbal door middel van je joystick instellen. De stand waar hij op staat is de pan following mode: dit houdt in dat als je naar links en rechts beweegt met de stick dat hij dan op het tempo van jouw beweging mee gaat. Als je de joystick twee keer achter elkaar indrukt dan gaat hij op de locking mode. Welke kant je ook op beweegt hij blijft in één richting. Als je dan drie keer achter elkaar de joystick indrukt heb je de pan en tilt following mode. Dit houdt in dat hij je zowel van links naar rechts maar ook van boven naar beneden volgt. Niet heel moeilijk en zeker fijn in gebruik!

What do I think?

Ik ben verkocht. Ik ben écht verkocht! En het is zelfs zo erg dat ik mijn camera eigenlijk niet mee had hoeven nemen, ik heb namelijk meer met mijn telefoon vast gelegd dan met mijn camera. Het maakt het maken van mooie shots zo easy en het is makkelijk mee te nemen. Het is in het begin even oefenen en spelen omdat hij zeer waarschijnlijk net even anders reageert dan jij denkt dat hij gaat doen. Maar als je het eenmaal een beetje onder de knie krijgt.. Ja ik riep al; dit had ik veel eerder moeten doen.

Plus punten:

– Makkelijk in te stellen en in gebruik

– Batterij gaat lang mee (ik heb in anderhalve week waarin ik hem misschien twee dagen niet gebruik heb 1x de batterijen in de oplader gehad)

– Makkelijk en snel mooie shots

– Ook goed te gebruiken voor het maken van foto’s als je snel trilt

Min punten

– Het enige grote minpunt vind ik wel dat je hem niet kan verbinden met je telefoon waardoor je niet van een afstand kan starten met filmen.

En voor de geïnteresseerde heb ik even wat shots gemaakt in een park om een kleine impressie te geven:

https://home/labellafleur/public_html.youtube.com/watch?v=SI6d0lbNsPU

Klik hier als je de video niet kunt zien

Ik kocht deze Gimbal voor €150 bij Bol.com (Hij is nu 10 euro goedkoper zie ik dus ik zou het wel weten als ik jou was;-))!

Was jij al bekend met een Gimbal?

Dit artikel bevat een affiliate link

2 Comments

  1. Amina 31/08/2017 at 02:02

    Ideaal zeg, wat een handige gadget! Filmpje is ontzettend mooi…ik denk ook dat de telefooncamera’s op een gegeven moment zo goed worden, dat we voor de ‘gewone’ foto’s geen prof camera nodig hebben. Scherpte diepte gaat denk ik wel veel langer duren voordat dat op telefoon kan…hopelijk komt dat ook ooit nog. Scheelt sjouwen en een lamme arm!

  2. Saskia 03/09/2017 at 16:06

    wat een ideaal ding zeg! Leuke review.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.