Personal | Overstap van Blogger naar WordPress

Bijna alweer 6 jaar geleden (11 sept om precies te zijn) begon ik met bloggen op mijn blogger blog. Een blog die je met behulp van Google’s Blogger maakt en bijhoudt. Niks mis mee. Maar toch, ondanks dat ik beste vriendjes was met Blogger, begon er iets te kriebelen. Ondanks dat ik lang dikke vriendjes (met de nodige ups and downs, uiteraard ;-)) ben gebleven heb ik er na 6 jaar een punt achter gezet; Ik ben overgestapt van Blogger naar WordPress! En vertel je daar vandaag meer over!

Dit klinkt allemaal ont-zett-end dramatisch, maar dat is het natuurlijk niet. Ik had alleen niet zoveel zin meer om steeds te moeten kriebelen als het weer jeukte. Daarnaast vond ik het ook wel eens tijd voor die éne stap. En waar ik dan ook inmiddels, in de afgelopen maanden, bijna 4 keer de stap had gezet was deze 5de keer toch echt die stap die mij over de drempel liet gaan..

Ik gooide mijn geldboom open en..

Ik kocht een eigen host, verhuisde van platform (hoe noem je zo iets waar je een host koopt?) en nam mijn La Bella Fleur uiteraard mee. En daar was het dan; een leeg WordPress account mét de naam La Bella Fleur én een geheel eigen email adres! Tja en dan? Dan is het tijd om het blog weer vorm te geven, logo’s te uploaden, en te kijken wat mooi is. Omdat ik niet helemaal onbekend ben met WordPress had ik er wel al vrij snel er weer een beetje vorm in. Het viel me tot dat punt best heel erg mee, zo op een doodnormale vrijdag avond dat ik dat ‘even’ besloot te doen..

Een frisse start met een blog draaiend op WordPress

Maar toen ik via de een plugin de artikelen van blogger wilde importeren en dat niet lukte voelde ik toch wel een klein paniek aanvalletje opkomen. Want mijn blog was leeg en mijn 1000+ geschreven artikelen die kreeg ik niet verhuist. En het was zo leeg.. Ik besloot een paar artikelen gewoon maar even handmatig over te zetten om het toch iets ‘gezelliger’ te maken en het later nog eens te proberen.. Helaas is dat later nog steeds niet gelukt en krijg ik mijn artikelen niet deze kant op.. In eerste instantie had ik er best wel de P in, maar inmiddels is dat wel gezakt. Ik heb als alternatief in de sidebar even een linkje gemaakt naar mijn .blogspot site met de andere artikelen gezet en ga hier gewoon met een frisse start verder!

Maar hoe bevalt de overstap tot nu toe?

Ja, dat is altijd de vraag waar ik een antwoord op wilde toen ik nog niet was overgestapt. Ik kan je zeggen; tot nu toe bevalt het goed. Het is wel even wennen, want het is toch wel anders dan Blogger en zo werken er dus ook dingen anders. Maar ik heb er tot nu toe absoluut nog geen spijt van. Het feit dat ik nu ook een ‘eigen’ host heb vind ik dan ook alleen maar leuk en dat mijn email adres nu een labellafleur.nl heeft maakt het een feestje. Dus ja, het is nog wennen en het is nog lang niet perfect maar het bevalt goed! En voor de Blogger bloggers onder ons die nog twijfelen; niet zo lang twijfelen maar gewoon doen! 

Met andere woorden; ik ga het bloggen weer gewoon proberen op te pakken. Ik heb een lange tijd onregelmatig geblogd, maar nu met een nieuwe layout en in een ‘nieuw’ systeem wil ik er weer wat meer regelmaat in gaan brengen. En dan niet regelmaat op een of meerdere vaste dagen maar meer in het aantal keren per week. Hoe dat uitpakt dat merken we met zijn alle vanzelf, maar dat ik er weer zin in heb dat mag zeker zijn!

Heb jij nog tips om regelmatiger te bloggen zonder dat het als móeten gaat voelen?

10 Comments

 1. Evelyne 10/09/2017 at 19:40

  Wat fijn om te lezen dat je een overstap maakte. Mijn persoonlijke blog heb ik op Blogger en ben er nog steeds tevreden mee. Ik laat het ook even voor wat het is en blog er met plezier verder. Ik maakte onlangs een 2de blog aan met een vriendin op WordPress, maar daar heb ik precies wat foutjes gemaakt. Ik kan mijn draai ook niet goed vinden en dat doet mij uiteraard twijfelen aan alles. Ik wil zo graag gaan prutsen met mijn lay-out, maar daar ik met een gratis versie zit lukt dit niet. Ik probeer nu vooral te schrijven en het gewoon op deze manier gezelliger te maken. Wat jammer dat het je niet lukt om je artikelen van Blogger over te zetten naar WordPress. Ik wou dat ik je er mee kon helpen, maar helaas weet ik totaal niet hoe dat moet.

 2. Laura 14/09/2017 at 09:26

  Hoe heb je het gedaan? Heb je via wordpress.org een site aangemaakt of echt wordpress gratis blog met host? Want volgens mij kan je alleen plug-ins intalleren op een WordPress.org site toch? Aah ik twijfel zelf ook om een frisse start te maken op WordPress want het loopt nu vast en ik ben niet meer zo tevreden met mijn Blogger blog die nu 4 jaar bestaat.

  1. Fleur 14/09/2017 at 11:16

   Ik heb een host gekocht die ook automatisch met WordPress werken waardoor ik alleen op installeren hoefde te drukken en mijn domeinnaam hoefde te verhuizen! Maar dat is idd het wordpress.org principe! Ik heb zoals je kunt lezen ook lang getwijfeld, maar nog steeds geen spijt! Ik zeg gewoon doen:). Als je nog hulp nodig hebt mail me!

 3. Irene 14/09/2017 at 13:04

  Het is overigens goed mogelijk al je blogposts van Blogger.com naar je eigen WP met hosting te verhuizen. Klik in je WP Dashboard op Extra => Importeren, kies voor de bovenste optie Blogger, nu installeren, waarna je het bestand van Blogger.com (zie: https://home/labellafleur/public_html.youtube.com/watch?v=BRqGwgYa-4g) kunt importeren.

  1. Fleur 14/09/2017 at 13:06

   Ja klopt! Alleen ik krijg steeds een foutmelding met een code waar ik niet verder mee kom dus heb als het ware de moed maar opgegeven;p!

   1. Irene 14/09/2017 at 13:11

    Is dat exportbestand dan wel goed gegaan? Die misschien proberen??

    1. Fleur94 14/09/2017 at 13:16

     Heb ik ook al twee keer opnieuw gedaan.. Normaal hoort dit het gewoon te doen dus ik hoop dat het bij andere het wel gewoon doet!

     1. Irene 14/09/2017 at 13:30

      Grmbl… dit is vaag… Heb je het ook al eens geprobeerd in een andere browser?

     2. Fleur94 14/09/2017 at 13:32

      Hmm nee! Das een goeie, tot nu toe alleen in Safari geprobeerd dus ik ga eens kijken of hij het wel in Chrome pakt! Thanks!

 4. Irene 14/09/2017 at 13:34

  Ah… top… Je mag me altijd mailen met vragen, hoor. Nos problemos.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.