Lifestyle | Review: Doelen stellen met de Purpuz planner

Een flinken tijd geleden besloot ik iets te doen wat ik normaal gesproken niet zo gauw doe. Ik reageerde op een berichtje in een Facebookgroep waar iemand opzoek was naar bloggers voor zijn product. Dit ging om de Purpuz planner. Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik de tijd gehad om deze Purpuz planner te gebruiken en mijn mening te vormen. Benieuwd naar mijn review over deze Purpuz planner en hoe deze planner werkt?

Ik ben iemand die blaadjes vol schrijft. Kladblokken vol kliedert en schriftjes en notitieboekjes vervolgens onaangeraakt netjes op de stapel in de kast legt. Met andere woorden; ik ben verslaafd aan lijstjes maar heb daar vrij weinig overzicht in of vind schriftjes te mooi om te gebruiken. Toen ik het oproepje van Clenn over de Purpuz planner voorbij zag komen heb ik hem eerst laten schieten. Tot ik twee dagen later toch eens ging kijken wat deze planner anders zou maken dan andere planners. Zou deze planner wel helpen mij al deze losse blaadjes die ik hierboven noemde in één ‘agenda’ overzichtelijk neer te kunnen zetten?

Eerste indruk

Ze zeggen altijd dat je eerste indruk het belangrijkste is. Nou ik moet je zeggen dat ik eigenlijk gelijk al verliefd was op het design. Ten eerste heeft de Purpuz planner een stoffen kaft want ik ontzettend tof en luxe eruit vind zien. Daarnaast is de binnenkant ontzettend mooi, rustig en overzichtelijk vormgegeven. Waar veel planners saai of juist te vol staan straalt deze planner iets van rust uit. Heel fijn als je gewoon goed wilt kunnen plannen en je doelen wilt kunnen volgen. Uiteindelijk is dat dan ook hét doel van de Purpuz planner!  

Kon ik er wat mee?

Dat ik gelijk verliefd was op het design betekend natuurlijk niet dat ik meteen helemaal om ben. Het is namelijk zo dat er een hele gedachtegang achter deze planner zit. Er zitten, zoals bij alle planners of agenda’s, week en maand overzichten in. Maar daarnaast zitten er ook nog ‘werkbladen’ en reflectie formulieren in om je doelen te stellen en achteraf je maand daarmee te reflecteren. Dit maakt deze planner ontzettend uitgebreid.

Waar ik normaal gesproken helemaal niet zo van het doelen stellen (op papier) ben, besloot ik het nu gewoon eens te proberen. Juist omdat het échte werkleven voor mij nu is begonnen. Ik heb aan de hand van de werkbladen voor één maand een paar doelen gesteld, deze opgeschreven en ingepland in de planner. Hoe enthousiast ik hier de eerste paar weken netjes alles bijhield… Zo snel verdween het enthousiasme om die doelen te gaan halen en al vrij snel gebruikte ik hem als ‘gewone’ agenda. Met andere woorden; aan het einde van de maand had ik mijn doelen niet behaald maar stonden de weken wel weer vol geschreven.

Wat vind ik van de Purpuz planner?

Sowieso ben ik nog steeds heel enthousiast over de mooiheid maar, dat helpt mij natuurlijk niet met doelen stellen of een ‘overzichtelijke’ agenda. Ik heb het de maand erna nog een keer geprobeerd maar dan met wat makkelijkere doelen. Dit ging beter maar nog steeds niet dat ik sta te springen. Ik ben denk ik tot de conclusie gekomen dat ik hier misschien niet helemaal de juiste persoon voor ben. Ik vind het heerlijk om te plannen en zo goed en zo overzichtelijk mogelijk een agenda bij te houden, maar om er dan ook nog doelen naast te hebben… Ja, dat is misschien toch niet helemaal mij ding.  Maar dat maakt niet dat ik de Purpuz planner niet ontzettend fijn vind om gewoon als agenda ernaast te hebben. Want al met al, als je hem netjes gebruikt (en dus niet te vol met kleine dingen kliedert zoals ik in eerste instantie wel deed) dan is hij echt heel overzichtelijk en fijn!

Conlusie: Yay or nay?

Als ik nu terug kijk op de afgelopen weken/maanden dat ik hem heb uitgeprobeerd dan vind ik het nog steeds geen slechte planner. Het is alleen dat ik misschien, hoe graag ik het ook zou willen, niet de persoon ben die doelen kan stellen en er dan ook voor kan zorgen dat deze behaald worden. Ik kan het wel, maar niet maandelijks aan de hand van een planner. Maar als jij juist wel weer de persoon bent die er vol enthousiasme voor kan gaan, dan denk ik dat het wel de perfecte planner is. Juist omdat er een mooie gedachtegang achter zit en de hulpmiddelen in deze mooie planner verwerkt zitten om je aan deze doelen/dromen te werken. Ik heb besloten hem nu gewoon als wekelijkse/maandelijkse agenda te gebruiken zodat die to do’s overzichtelijk blijven.Dit werkt voor mij prima en daardoor krijg toch ook wel een beetje rust omdat niet al die losse blaadjes overal liggen. Het enige minpuntje voor mij is dat ik hem wel een beetje te groot vind om mee te nemen. Maar voor iemand die wilt (leren) doelen stellen, deze graag wilt halen aan de hand van een overzichtelijke planner, is de Purpuz planner zeker een aanrader!

Schaf hier jou Purpuz planner aan!

Ben jij al bekend met de Purpuz planner? En zo ja, had je er wat aan? Zo nee, lijkt dit je wat?

De purpuz planner  heb ik opgestuurd gekregen

1 Comment

  1. Johanne 12/09/2017 at 15:25

    Ik had ‘m op Instagram al voorbij zien komen, weet alleen niet meer waar. Iig, de Purpuz planner zag er aan de buitenkant mooi uit, maar had geen idee van de binnenkant. Nu dus wel ;-). Ziet er mooit uit! Ik ga ‘m eerst even downloaden en als het bevalt koop ik denk ik de 2018 versie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.