Boeken | Geluisterd: Lefbek – Anke Laterveer

Een tijdje geleden was ik opzoek naar weer een nieuw boek. Een boek waar ik even snel in zou verdrinken en uit zou hebben. Ik kwam een recensie over het boek Lefbek van Anke Laterveer tegen en ging de uitdaging aan. Het klonk namelijk als een boek wat ik normaal gesproken niet zo snel zou gaan lezen, een beetje statisch of zo iets, toch besloot ik het gewoon te proberen. Inmiddels is hij uit en vertel ik je graag wat ik er uiteindelijk van vond!

boeken, lefbek, Anke laterveer

Soms heb je gewoon eens een ander soort boek in je leven nodig. Een boek waarvan je niet dacht dat het iets voor je zou zijn, maar wat, nadat je het gelezen hebt, het tegenovergestelde bleek te zijn. Dit was namelijk zo’n boek dat je onbewust doet raken en waarvan je weet dat je wilt weten wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt met Lise. Lise is namelijk geen gewoon meisje, al denkt ze zelf van wel. En dat maakt het boek juist zo ‘anders’ en toch ook wel weer dat je wilt doorlezen.

Lieve Lise

Lieve Lise, jij hebt mij laten ervaren dat het leven veel harder kan zijn dan dat ik in eerste instantie dacht/had gehoord/wist. Ik wist natuurlijk wel dat ik gewoon een goed en geweldige jeugd heb gehad, maar dat er onbewust, voor de buitenwereld, het er zo anders uit kan zien; dat heb jij mij wel laten beleven. Ik kreeg kippenvel van de momenten waarop jij precies wist te beschrijven wat er op die klote momenten door je heen ging en het raakte me nog meer dat je niet goed het onderscheid kon maken tussen wat normaal en abnormaal was omdat jij bijna niet beter wist. Omdat je dacht dat alles zo hoorde terwijl dat niet was. Je hebt mij laten beleven wat voor speciale persoonlijkheid Anke jou heeft gemaakt en hebt mij geraakt. En daarom durf ik iedereen dit boek aan te raden.

Voor gelezen door Anke Laterveer: Lefbek

Wat dit boek nog bijzonderder maakte en wat ik zeker nog harder kan aanraden is om dit boek via Storytel te luisteren. Dit omdat Anke Laterveer dit boek zelf voorleest. En hoewel het net zo goed iemand anders zou kunnen zijn, is dit omdat je het nu weet, toch een bijzondere ervaring. Je hoort Anke dit bijzondere verhaal je voorlezen op de manier waarop ze de karakters en met name Lise heeft gevormd. En dat maakt het nog net even een tintje intenser en laat je nog dieper op het karakter ingaan omdat.. ja omdat je gewoon voelt waarom Anke de karakters zo gemaakt heeft als hoe ze in dit boek voorkomen. Met andere woorden; dit is een dikke en vette aanrader!

En trouwens, bedankt Lenneke voor het kennis laten maken met dit bijzondere boek. Dit was dik en dwars de moeite méér dan waard!

Heb jij Lefbek al gelezen?

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.