Lifestyle | 4x waarom de herfst stiekem wel fijn is

Waar ik eigenlijk altijd roep dat ik van zon, zee en strand én dus zomer gelukkig word, moet ik heel eerlijk bekennen dat het soms ook anders is. Zoals nu, op dit moment dat ik dit schrijf krijg ik namelijk best wel zin in de herfst en winter maanden. Waarom ik dit zo denk te voelen dat vertel ik je graag!
Het is best gek, ik ben namelijk iemand die het zodra het koud is, alleen maar koud heeft. Ik durf hardop te zeggen dat ik zo’n 80% van de gehele herfst en winter maanden met koude handen loop. En dan te bedenken dat ik nu een blogje met jullie deel waarin ik 4 redenen deel waarom de herfst stiekem toch wel fijn kan zijn. Bizar toch? Vind ik eigenlijk wel, maar toch heb ik een aantal redenen waarom ik uitkijk naar deze wat koudere tijd. Daar komen ze!

– Hello knusse en warme binnen zit dagen

Iets wat ik dan in de zomer wel weer mis maar waar ik des te meer dus naar uitkijk als de herfst voor de deur staat zijn de knusse en warme binnen zit dagen. De dagen waarop het bijna verantwoord is om de hele dag lekker binnen te vertoeven terwijl het buiten stormt, regent en vooral koud en vies is. Dagen waarop je niet persé zo heel actief hoeft te zijn omdat het weer het toe laat. En dit gecombineerd met de tijd dat het vroeg donker is en de lichtjes en kaarsjes de sfeer helemaal compleet maken. Kom maar op! Maar, wel hé herfst/winter; niet 36 dagen achter elkaar alstublieft.

– Een nog veel mooiere wereld

Iets wat denk ik voor fotografie liefhebbers niet onbekend in de oren klinkt is de mooie kant die de herfst met zich mee brengt. Vooral het moment dat de volle bomen hun bladeren verliezen, het nog niet super koud en grauw is en er een laagje mist over ons koude kikkerlandje ligt. Dat moment en als er sneeuw ligt vind ik altijd iets magisch hebben. Zoveel verschillende kleuren en zo anders dan mooi dan wanneer alles volop in bloei staat. En dan moet je geluk hebben dat je precies op het juiste moment een foto kunt maken, oh écht magisch en zó mooi!

– Oversized en warme kleding, I liked it!

Waar ik ook kan genieten van de jurkjes en korte broeken tijdens de zomer, kijk ik aan het einde van de zomer toch ook wel weer uit naar het moment dat je weer gewoon lekker, zonder rare blikken, rond kan en mag lopen in warme kleding. Niet dat dat in de zomer niet kan, maar nu heb je die rare blikken minder omdat het ook écht koud(er) is. Heerlijk toch om weer sweaters aan te kunnen, je in je warme trui te kunnen verstoppen en dikke wollen sokken aan je voeten te kunnen dragen! Oh en die lekkere dikke winterjassen mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

– Finally; warme chocolade melk en pepernoten

En eigenlijk is dit misschien nog wel het grootste puntje waar ik einde zomer naar uit kan kijken; dat moment dat je weer ongegeneerd warme chocolade melk kan bestellen met een té grote dot slagroom en pepernoten kunt kopen.. Alhoewel, die pepernoten kun je begin september al kopen (lees: hier is de eerste XL zak er al doorheen) en daar zijn de meningen over verdeeld.. Maar goed dit moment dus en het moment dat je dit kan combineren met een heerlijke dag/middag/avond Netflix is wel het toppunt van de herfst winter. Uiteraard wel met een dikke vette knipoog aangezien er nog véél mooiere dingen zijn!

Kijk stiekem ook wel uit naar de herfst of ben je toch echt meer van de zomer/lente?

 

3 Comments

 1. Irene

  05/10/2017 at 17:59

  Aah ik leef voor warme chocomel! 😀 En truien, YES! Vroeger haatte ik de herfst, maar nu ben ik ook blij dat het eindelijk zo ver is 🙂

 2. Marjolein

  07/10/2017 at 11:30

  Ik moet nog even wennen aan de kou en de regen haha, maar knus is het zeker. Lekker met een dekentje op de bank!

 3. Natascha - BeautyOpinie

  09/10/2017 at 09:06

  Mijn favoriete seizoen is absoluut de lente maar de herfst kan ook heel fijn zijn! Lekker met een dekentje op de bank vind ik stiekem best lekker haha.

Leave a Reply