Personal | Liever de loterij winnen of de perfecte baan?

Tot een flinke paar maanden geleden was het een vaste rubriek op La Bella Fleur; de theezakjes vraag. Omdat ik daarna een blogpauze had en het niet meer leuk vond ben ik er toen mee gestopt. Maar nu, afgelopen week toen ik op de waterkoker aan het wachten was, kwam ik weer een leuke vraag tegen. En wie zegt dat ik daar geen blogje over kan maken? Want win ik liever de loterij of ga ik toch voor die perfecte baan?

Hoewel ik nog standaard op de pickwick kaartjes kijk tijdens het wachten tot het water gekookt is, trekken lang niet alle vragen mij meer. Toch, zo af en toe, zetten ze mij nog wel eens aan het denken. Zo ook deze keer. Want ja, die loterij winnen is leuk, maar de perfecte baan hebben is toch ook wel echt iets heel tofs.. Wat kies je dan?

Het winnen van de loterij

Kijk, natuurlijk zou iedereen wel een keertje de loterij willen winnen. Zo ik ook want dat is gewoon ontzettend tof en vaak ook een hele fijne meevaller. En dan hebben we het natuurlijk wel over de grotere bedragen want anders scheelt het niks tegen over het hebben van de perfecte baan. Maar hoe fijn het ook klinkt en hoe tof het ook lijkt; het geld kan natuurlijk ook een keertje op zijn. En dan is er, behalve de dingen die je door het winnen van de loterij hebt kunnen kopen/doen, niet zo veel meer aan denk ik. Dus ja, ik denk dat het echt wel heel fijn en leuk is om de loterij te winnen, maar dat je er niet je hele leven van kunt blijven genieten aangezien je het natuurlijk wel gewoon gaat uitgeven als je het eenmaal hebt.

En die perfecte baan dan?

Als je dan gaat kijken naar hoe fijn het kan zijn om de perfecte baan te hebben zit daar ook zeker wel wat in. Een perfecte baan bestaat bij mij uit het werk doen of dingen doen, wat ik werk kan noemen, waar mijn hart ligt én daarbij ook nog genoeg geld verdienen om lekker door te leven. Dit puntje staat dus zeker hoger dan de loterij winnen. Maar.. als ik dan ga bedenken dat ik niet leef om te werken maar werk om te leven dan vind ik dit daar toch ook niet bij passen. Want ik vraag me af als je dé perfecte baan hebt waar je helemaal happy mee bent; werk je dan nog om te leven of leef je dan om te werken omdat je het allemaal zo tof en leuk vind? Ik vind hem moeilijk..

Dus.. Gaan we voor die loterij of de perfecte baan?

Ja, als ik dan nu terug ga denken aan de voor en nadelen weet ik het eigenlijk niet zo goed. Al duwt mijn innerlijke ik me meer naar de perfecte baan omdat ik denk dat je daar langer van geniet.. Kijk het geld kan op gaan en een leuke baan kan natuurlijk op een gegeven moment niet meer leuk zijn, maar dan kan je het weer leuk maken. En een loterij denk ik dat je die over het algemeen maar één keer wint (als je hem uiteraard al wint).. Hoewel ik er niet 100% zeker van ben neig ik dan toch meer naar de perfecte baan. Maar dan alleen omdat ik moet kiezen want het liefst zou ik ze natuurlijk allebei hebben;), haha.

En nu jij: win je liever de loterij of ga je dan voor de perfecte baan?

5 Comments

 1. Joyce - LemonyLifeNL

  24/10/2017 at 11:29

  Poeh ik zou liever de loterij willen doen! Er is zoveel wat ik zou willen doen, naast die ene perfecte baan. Dus daar zou ik met het winnen van de loterij meer ruimte voor vrij hebben haha!

 2. Marielle

  24/10/2017 at 19:03

  De loterij winnen en dan echt iets leuks voor mezelf gaan doen 🙂

 3. Irene

  24/10/2017 at 20:31

  Als ik moet kiezen uit het groot lot winnen of perfect werk ga ik sowieso voor het groot lot hoor. En dan spreek ik wel over Euromillions. Omdat dat voor mij een manier is om aan m’n perfecte baan te komen én dan heb ik nog een financiële buffer 🙂 En kan ik ons huis afbetalen. Haha :p

 4. Saskia

  27/10/2017 at 17:21

  Daar ben ik heel simpel in: de perfecte baan! <3 Gelukkig kan ik zeggen dat ik deze al heb gevonden. Dus eigenlijk, omdat ik hem al heb moet ik de loterij antwoorden he 😉 Dan heb ik alles 😉

  1. Fleur94

   29/10/2017 at 16:18

   Dat is mooi gezegd en als ik je fijne blogjes er over mag lezen geloof ik je op je woord, haha! Geniet ervan:).

Leave a Reply