Personal | Waarom zou je een blog beginnen?

Een paar weken geleden vertelde mijn timehop en mijn kalender dat ik alweer 6 jaar meedraai in deze bloggers wereld. En dat is best wel een dingetje ondanks dat ik er dit jaar letterlijk geen aandacht aan heb besteed. Toch wil ik, omdat het ook wel gewoon leuk is om te vertellen, vandaag even terug de tijd in. Want waarom en hoe start je en blog? En waarom besloot ik dat destijds te doen?

Sinds ik kan schrijven, schrijf ik. Zo simpel is het. Het was in het begin dan misschien niet goed te ontcijferen wat ik überhaupt schreef mijn handschrift steeds netter werd, schreef ik hele schriftjes vol. Schriften vol met verhalen die ik verzon of over dingen die ik had beleefd. Ik vond en vind het heerlijk. Gewoon om met de letters woorden te maken en met die woorden dingen/belevenissen/gedachtes/verhalen te (be)schrijven.

Hoe het ooit begon

Ja en toen zes jaar geleden had ik er nog een hobby bij; nagels lakken gecombineerd met nail-art. Ik keek youtube filmpjes en probeerde de gekste nail-arts te maken. Tevens besloot ik dat ik het wel leuk vond om ook filmpjes te gaan maken dus kocht ik een camera, fabriceerde mijn vader een statief waarmee ik boven mijn handen kon filmen zonder hem vast te houden en up-loude ik geen idee hoeveel keer per week een filmpje. Kortom; ik bakte er niks van en het zag er niet uit (dit is ook de reden dat ik het een paar jaar geleden heb verwijderd) maar ik kon wel iets dat ik leuk vond delen. Toch miste ik dat schrijven wat ik nog altijd geweldig vond. Ik ging op onderzoek uit en kwam via Google bij Blogger terecht waar ik een random account aanmaakte. Nu combineerde ik de filmpjes in een artikel en deed ik wat ik leuk vond; nagels lakken, filmen en schrijven. En stapte ik de bloggers wereld in.

Meer, meer en nog véél meer

Na een jaar of 1/2 (weet het niet heel precies meer) voelde ik dat ik niet alleen maar over nail-art en nagellak wilde schrijven. De bloggers wereld werd steeds uitgebreider en ik wilde ook schrijven over andere dingen. Na aanleiding van die gedachten besloot ik mijn blog uit te breiden en het beter aan te pakken; nail-art en lifestyle. Dat werd lifestyle en art. Lekker onpersoonlijk enzo. Maar goed, ik was happy, het werd steeds beter bekeken en ik kreeg langzaam maar zeker meer volgers. Het ging lekker en ik kon mijn ei kwijt op míjn eigen stukje internet; hoe fijn!

Welkom op La Bella Fleur

Hoe lekker het bloggen ook ging en hoe fijn ik het vond dat ik kon schrijven over alles wat ik leuk vond; er begon steeds harder iets te knagen. De naam voelde op een gegeven moment zo onpersoonlijk en totaal niet mij dat ik het bijna niet meer leuk vond. Ik voelde wel; ik moest er wat aan doen. Na het met verschillende mensen er over te hebben gehad besloot ik opzoek te gaan naar een wat persoonlijke naam. Uiteindelijk, kwam ik, mede door hoe mij moeder me af en toe noemde, op de naam La Bella Fleur. Dit is niet perse een naam die laat zien waar mijn blog over gaat maar dit is zeker wel een naam die bij mij past en waar ik me goed bij voel. La Bella Fleur was geboren! Inmiddels zit ik ook niet meer bij Blogger maar ben ik sinds kort overgestapt naar WordPress en blog ik nog steeds met een groot plezier!

Kortom; ik ben mijn blog begonnen omdat ik over mijn passie nagels en later ook over de dingen die mij bezig houd wilde schrijven. Waar de ander zich helemaal kan laten gaan in een bepaalde sport kan ik dat met bloggen. Dan misschien niet 5 dagen in de week maar wel die keren dat ik blij ben met iets dat ik heb geschreven en hier wil en kan delen. Daarom is het nog steeds een keuze waar ik geen spijt van heb!

Blog jij? Zo ja, waarom ben jij ooit je blog begonnen?

 

7 Comments

 1. Mevrouw Marloes 05/11/2017 at 14:21

  Ik ben net anderhalve maand weer aan het bloggen, omdat ik schrijven altijd al leuk heb gevonden. Vroeger heb ik ook wel eens een blog bijgehouden toen ik ergens een zomerbaantje had en twee jaar geleden had ik ook een lifestyleblog, maar om de een of andere reden stopte ik hier na een half jaar mee (geen idee meer waarom). Ik miste het schrijven en ik dacht bij mezelf ‘waarom zou ik niet weer gaan bloggen als ik het zo leuk vind?’ Dus nu ben ik weer begonnen en het bevalt me goed! Ik hoop dat ik over een paar jaar ook kan zeggen dat ik al zo lang blog en er nog elke dag van geniet 🙂

  1. Fleur94 08/11/2017 at 07:55

   Komt vast goed! Zolang je er plezier in blijft hebben en het geen ‘moeten’ wordt (mits je je baan er van maakt afcourse), moet dat kunnen lukken:).

 2. Saskia 07/11/2017 at 10:31

  Leuk om te lezen! Ik blog nu al ruim 10 jaar met heel erg veel plezier. Ik ben begonnen bij web-log.nl om verhalen en foto’s te delen met mensen die verder weg woonde.daarnaast gebruikte ik voornamelijk als dagboek. Die goede oude tijd 😉

 3. Amina 07/11/2017 at 23:38

  Wat een mooi blog Fleur! Ik heb er ook nog steeds geen spijt van gelukkig. Ik ben in 2015 begonnen omdat ik me weer goed wilde voelen tijdens een mindere periode in mijn leven. De focus wilde ik echt weer op mooie dingen leggen. Vandaar de naam I’m Feeling Good <3 Ik had de ballen verstand van WP en moest alles zelf online uitzoeken.
  Mooie header foto van je laptop! <3 <3 <3

  1. Fleur94 08/11/2017 at 07:53

   Aah wat lief Amina, dankjewel!

 4. Jessica J. 12/11/2017 at 13:52

  Altijd fijn om te lezen, zulke ‘origin stories’. 🙂 Ik blog intussen twee jaar. Ik ben onder andere begonnen omdat ik een plekje wou waar ik kon schrijven over de banalere dingen die me interesseren, zoals geurkaarsen en mooie cosmetica, zonder dat ik m’n vrienden via social media zou irriteren, haha. Intussen is m’n blog m’n grootste hobby en kan ik zeggen dat ik, ondanks dat ik soms erg onregelmatig upload, niet meer zonder zou kunnen.

  1. Fleur94 12/11/2017 at 14:35

   Hoe mooi is de uitkomst van het bloggen dan! Hopelijk blijf je er nog lang plezier in houden:).

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.