Lifestyle | Als je iets tegen de wereld zou kunnen zeggen..

Er gebeurt veel op de wereld. Héél veel. En als we het nieuws mogen geloven is dat over het algemeen niet veel goeds. En dat is jammer. Maar stel, jij zou al deze mensen op deze aardbol iets kunnen influisteren, iets kunnen zeggen, wat zou dit dan zijn? Wat zou de hoofd boodschap zijn? Ik schreef een brief aan de wereld.

wereld, boodschap, beter wereld

Waar ik vroeger nog wel eens ging zitten voor het nieuws, doe ik dat nauwelijks meer. Het moet toevallig op staan wil ik het met een schuin oog kijken, of ik moet op Nu.nl belanden, zo niet dan heb ik geen idee wat er in de wereld speelt. Ik vind het nieuws nogal negatief de laatste paar jaar. En als het al iets positiefs is is het maar een héél klein beetje. En dat is jammer. Want zo slecht is deze aardbol denk ik nog niet. Dus ja, als ik wat zou kunnen zeggen, wat zou ik dan zeggen?

Beste wereld,

Of eigenlijk, beste mensen. Er is een hoop dat ik zou willen en kunnen zeggen als dit door de hele wereld gelezen zou worden. Er is ook een heleboel te zeggen en ik denk ook, dat jij die dit nu leest, iets zou willen en kunnen zeggen. Want de wereld is groot en er gebeurt dagelijks ontiegelijk veel.

Toen ik na ging denken over wat ik, als het zou kunnen, tegen de wereld zou willen zeggen kwamen er verschillende dingen naar boven. Zo hebben we allemaal één ding gemeen, want of je nou goed of slecht mens bent; je bent een mens. Een mens van vlees en bloed mét (bijna altijd, er zijn uitzonderingen) emoties. Ik denk, dat als we de wereld een stukje vrolijker of beter willen maken, dat we dan moeten beginnen met iets kleins. Alle heisa die nu in de wereld voorkomt komt naar mijn idee voornamelijk omdat iedereen zich met andermans zaken bemoeit. Ik denk dat als we ons nu eens niet met andermans zaken zouden bezig houden maar wel met elkaar rekening zouden houden, dat het al een stuk gezelliger wordt. En nee, natuurlijk zijn de problemen met deze kleine stappen niet op te lossen maar het is wel een begin. Een begin om alle confrontaties, ruzies en onenigheden uit de weg te gaan.

Dus beste wereld mijn boodschap is

Als ik één ding zou kunnen zeggen dan zou ik graag willen zeggen of eigenlijk meer vragen om je niet meer met andermans zaken te bemoeien maar wél rekening te houden met je medemens. Want je hebt je medemens nodig, maar je hoeft je niet perse met andermans zaken te bemoeien. Houd je lekker bezig met je eigen ding want ik denk dat we daar al meer dan genoeg aan hebben. Laten we er iets moois van maken in de hoop op een betere en vooral gezelligere wereld. 

Wat zou jouw boodschap aan de wereld zijn?

1 Comment

  1. Saskia 05/12/2017 at 11:28

    Heel mooi! Ben het helemaal met je eens <3

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.