Geluisterd| Onverminderd – Rebecca Yarros

Hij is uit. Of nee mijn voorlezer is klaar. Ik heb Onverminderd van Rebecca Yarros af geluisterd. En dat is me wat. Het is een bijzonder boek. Een boek dat diep gaat waarom het zo diep gaat en die de juiste ingrediënten bevat voor een goed boek. Welke ingrediënten daar voor nodig zijn vertel ik je in deze recensie!

Ik had even iets nodig. Even ‘verdwijnen’ van de echte wereld en opgaan in ander zijn of haar problemen tijdens het lezen of luisteren. En dat deed ik, met Onverminderd van Rebecca Yarros. Een schrijfster waar ik wel al eerder van gehoord had maar nog nooit iets van had gelezen of geluisterd. Ik was wel benieuwd en begon.

Hij is treurig, diep en mooi

Dit is denk ik wel de kortste samenvatting die ik kan geven nu ik hem uit heb. Want het verhaal begint heel treurig, gaat nog iets dieper door middel van worsteling met gevoelens en sluit zich mooi af. En eigenlijk weet je het einde vanaf het begin al, maar als het dan ook echt zo is is dat wel dé afsluiter. Onverminderd gaat over Ember wiens vader omkomt tijdens zijn werk bij het leger. Als oudste van het gezin krijgt zij onverwachts de taak om het gezin op de rails te houden. Maar ook komt daar ineens de ijshockey coach van haar broertje in beeld. Wat is hij ineens veel bij haar in de buurt en waarom is hij zo geïnteresseerd? Het boek geeft je een kijkje in het leven van een gezin dat rouwt en opnieuw moet beginnen. Maar ook dat het geluk uiteindelijk, na heel wat obstakels (anders zou het boek zo uit zijn) weer vindt. En dat maakt het een bijzonder treurig, diep en een mooi verhaal.

Een kijkje vanaf de andere kant

Ik denk dat dit verhaal mij goed heeft wakker geschud. Ik besef nu pas wat voor goed werk deze mensen doen en hoe zij hun leven voor de vrede opgeven. En wat dat uiteindelijk, als het dan toch fout gaat, voor een gezin kan doen. Omdat het voor mij een ver van mijn bed show is vond ik het juist daarom een goed en pakkend boek. Het geeft je een soort kijkje vanaf de zijlijn en dat is bijzonder goed gelukt. Want alles komt aanbod. Dus als je nog zin hebt in een goed boek luister of lees dan zeker dit ge-wel-di-ge boek. Want hij raakt je diep. Heel diep. Ik ga gauw door met het volgende boek van Rebecca Yarros!

Was jij al bekend met de boeken van Rebecca Yarros?

1 Comment

  1. Michelle 13/12/2017 at 16:14

    Goh, ook nog nooit van gehoord! Lijkt mij een prachtig boek. Ik zet ‘m in mijn nog-te-lezenlijst 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.