Personal | Wat deed ik in 2017 en blijf ik in 2018 doen?

HAPPY NEW YEAR! Een jaar vol nieuwe kansen, maak 2018 jouw jaar!  Vorig jaar (!!!) kwam ik een foto van Sanny (van Sanny Zoekt Geluk) tegen die mij aan het denken zette. Zijn deelde voor een samenwerking 3 dingen die ze in het nieuwe jaar wilt gaan doen. In plaats van 3 dingen die je juist niet wilt gaan doen in het nieuwe jaar. En eigenlijk vond ik dat wel iets moois. Daarom heb ik eens goed nagedacht en heb ik 3 dingen die ik in het nieuwe jaar juist wel wil gaan doen, lees je mee?

Ik ben niet iemand van de goede voornemens en eigenlijk ook nooit geweest. Ik volg ze toch nooit en ik kan me er al helemaal niet aan houden. Maar als ik nu juist 3 dingen zou bedenken die ik al doe maar die ik in dit nieuwe jaar ook zou willen blijven doen, wat zouden deze 3 dingen dan zijn en waarom? Ik heb er echt wel even over na moeten denken maar denk dat ik 3 dingen heb gevonden die ik ook echt kan én wil blijven doen!

#Meer mooie nagels

Sinds ik die nagel cursus heb gevolgd wil ik eigenlijk dagelijks nagels zetten en nagels mooi maken. Niet omdat ik er nu een pro in ben maar omdat ik het nóg leuker begin te vinden dan ik het al vond. En helemaal nu ik ook andere meisjes/vrouwen er blij mee kan maken. Want ook al heb jij iniminie nagels’; overal is een oplossing voor. Een mooi gel kleurtje of glitters kan al een heleboel doen en daarom is dit ook zeker iets dat ik dit jaar nog meer wil gaan en blijven doen! Héérlijk!

#Alleen doen wat goed voelt

Voorheen, begin 2017 deed ik vooral nog heel veel omdat het ‘hoorde’ en of omdat andere mensen dingen van mij verwachtte. En dat terwijl sommige dingen helemaal niet ‘mijn’ ding waren of diep in mijn hart goed voelde. Sinds ergens tegen eind 2017 ben ik dit anders gaan doen. Ik zeg alleen nog maar ja als het écht goed voelt en ik het ook wil. En uiteraard als ik er ook plezier uit kan halen. En ook al kom ik dan misschien over als een saaie doos of iemand die het net even anders doet; dit is wat goed voelt en zo wil ik het graag houden.

#Minder zuinig, meer doen

Sinds ik klaar ben met mijn opleiding en ik een ‘grote mensen baan heb’ verdien ik ook ‘echt’ geld. Geld waar je écht dingen van kan ondernemen zonder dat het gelijk op is. Waar ik voorheen altijd heel zuinig was op mijn geld en zo min mogelijk per maand uit gaf wil ik dat dit jaar juist meer gaan doen. Of tenminste daar ben ik afgelopen jaar wel al mee begonnen; ik boekte een ticket naar Thailand voor dit jaar (iets wat ik al een langere tijd riep) én volgend de niet al te goedkope nagel cursus. En ja, dat is op dat moment even zuur voor mijn portemonnee, maar als ik dat nou echt tof vind, het geld er voor heb en het gewoon kan doen; waarom zou ik het niet doen?

Wat blijf jij in dit jaar écht doen? – Dit zijn trouwens géén goede voornemens want daar doe ik niet aan en ga ik ook niet proberen aan te doen – 

Bron foto

 

6 Comments

 1. Saskia 01/01/2018 at 13:16

  Mooi om hier bij stil te staan. Ik wil doorzetten dat ik meer voor mezelf doe, meer vrije uren besteed aan dingen die ik écht leuk vind en de rust blijf doorzetten die ik lichamelijk hierdoor ervaar.

 2. sammie 01/01/2018 at 18:11

  Mooie punten om mee door te gaan in 2018! Alleen doen wat goed voelt is zo fijn, soms een beetje lastig, maar ik vind het een hele fijne manier van in het leven staan.
  Gelukkig nieuwjaar!

 3. Evelyne 01/01/2018 at 20:25

  Ik zou graag wat meer rust in mijn hoofd willen creeëren het komende jaar. Dat kon ik in 2017 niet echt, helaas. Een gelukkig en gezond 2018!!!

 4. Quirina 04/01/2018 at 22:09

  Hahah, zelf doe ik ook nooit aan goede voornemens, vind het namelijk beetje vreemd. Begint het nieuwe jaar en dan zeggen veel mensen ik ga niet meer roken, minder drinken of meer sporten. Ik ben meer iemand dit zijn mijn doelen en werk ik naartoe, lukt ook niet altijd alleen haal ik meer positieve energie eruit dan de goede voornemens.

  1. Fleur94 06/01/2018 at 13:35

   Hahah dat is precies de reden dat ik daar dus ook niet aan doe. Veel te ingewikkeld, haha.

 5. Simone 06/01/2018 at 19:13

  Voor mij ook geen goede voornemens hoor! Dat werkt helemaal niet, of ja, alleen averechts haha. Ik blijf dit jaar nog even goed sparen. Er komt een bruiloft aan, maar heb ook graag een buffer.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.