Lifestyle | 3 handige tips die het bloggen leuk maken

Bloggen is wat mij betreft de beste hobby die je kan hebben. Het is een hobby waar jij de baas bent en waar je meerdere hobby’s kunt combineren. Maar wat mensen vaak vergeten, er komt veel meer bij kijken dan alleen maar wat schrijven en op het publiceer knopje drukken. Vandaag geef ik een paar handige tips om het bloggen nog leuker te maken. Van programma’s tot sites waar je heel veel toffe dingen kunt vinden.

Bloggen is een hele fijne hobby maar het neemt wel ontzettend veel tijd in beslag. Dat maakt dat ik wel eens in de kluns kom met tijd en licht voor bijvoorbeeld het maken van foto’s voor bij de blogpost. Maar ook dat ik, doordat het donker is en ik de hele dag met andere dingen bezig ben geweest, geen inspiratie of ideeën heb kunnen opdoen voor een blogpost. Omdat bloggen ook heel goed als uitlaatklep kan dienen wil je dan wel schrijven. Gelukkig is daar internet en gelukkig staan daar genoeg handige site’s op die jou in deze gevallen kunnen helpen.

De inspiratie bijbel aka Pinterest

Ik denk dat ik dit puntje niet echt heel uitgebreid hoef uit te leggen. Ik ben groot fan van Pinterest en ook voor mijn blog kan ik daar goed op rondneuzen. Je hoeft alleen maar blogging in te typen en er schieten honderden ideeën jouw kant op. Voor iedere blog niche zijn er wel andere bloggers die hun ideeën met jou, ons, jij en mij delen. Heerlijk! Dus zeker even Pinteresten als je het even niet zo goed meer weet maar wel je vingers over je toetsenbord wilt laten ratelen:).

Ook in de donkere tijden kun je voor eigen beeld materiaal zorgen

Hoe irritant het ook is, we moeten er mee dealen; de donkere dagen! Toch hoeven we niet altijd perse nog een keer dezelfde foto te gebruiken of stock foto’s te gebruiken. Ik ben namelijk ook fan van een tekstuele foto en dan hoef je niet perse een foto voor te maken. Pak photoshop of een programma als Picmonkey erbij, creëer een passende achtergrond, speel met wat letters en klaar is kees!

Als het echt niet anders kan; ga voor mooie stockfoto’s

En als het echt niet lukt of je krijgt geen mooie tekstuele foto in elkaar geflanst (aangezien je wel een beetje inspiratie nodig hebt (óh, maar wacht daar is Pinterest)), dan kun je inderdaad altijd nog kijken naar mooie stockfoto’s. Mijn favoriete site’s voor deze laatste oplossing zijn Pexels en Pixabay. En als je dan voor deze optie kiest (waar ik ook echt wel eens gebruik van maak) kies dan wel passende foto’s. Foto’s die bij jouw blog passen en niet te veel afwijken van de rest. Want dan kan het en dan is het helemaal niet zo erg om heel af en toe het via deze weg op te lossen.

Heb jij nog een mooie tip om dit lijstje mee aan te vullen?

12 Comments

 1. evelien 04/01/2018 at 08:59

  Wat een leuk artikel!
  Ik ben gek op Pinterest, een grote inspiratie bron. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. Amy 04/01/2018 at 09:37

  Een goede studiolamp is voor mij echt een lifesaver bij de donkere dagen! Zo kun je gewoon foto’s schieten wanneer het jou het beste uitkomt.

 3. Kelly 04/01/2018 at 19:26

  Leuke tips! Ik ga zelf liever voor goede daglampen dan standaard stockphotos, maakt het toch net wat persoonlijker! 🙂

  1. Fleur94 06/01/2018 at 13:32

   Dat ben ik helemaal met je eens, maar als je die niet hebt en je wilt wel foto’s erbij zetten.. Dan moet je toch wat; p.

 4. Johanne 05/01/2018 at 21:17

  Jep, ben een mega Pinterest fan! Heb daar vooral op het begin veel inspi vandaan gehaald. Ik wil ook heel graag lampen halen, zodat ik ook in het donker foto’s kan maken. Nu in de winter ben ik echt aangewezen op stockfoto’s haha. Vind ik niet heel erg, soms zitten er juweeltjes tussen 🙂

  1. Fleur94 06/01/2018 at 13:31

   Af en toe vraag ik me echt af of het wel de bedoeling is dat we zulke mooie foto’s als die er soms tussen zitten, ‘zo maar’ kunnen gebruiken. Echt bizar wat er tussen kan zitten:)!

 5. Michelle 06/01/2018 at 09:24

  Pinterest kijk ik eigenlijk te weinig op. Dus bedankt voor de tip. Verder gebruik ik vaak Canva. Ik vind foto’s altijd wel een ding, liever houd ik mij bezig met schrijven. Maar goed, canva gebruik ik dus als ik geen foto heb.

  1. Fleur94 06/01/2018 at 13:30

   Canva is ook zeker een hele fijne tool!

 6. Simone 06/01/2018 at 19:16

  Fijne tips! Ik gebruik ook Unsplash voor stockfoto’s trouwens. Misschien nog een tip om toe te voegen.

 7. Demi 07/01/2018 at 22:09

  Ik moet je bekennen dat ik heel vaak stockfoto’s gebruik voor mijn blogposts. Ik denk dat het ook heel erg afhankelijk is van je content of dat wel of niet gewaardeerd wordt. Bij een post over een product horen productfoto’s natuurlijk, maar bij columns hoeven wat mij betreft niet perse eigen gemaakte foto’s te staan. 🙂

 8. Cynthia 08/01/2018 at 20:49

  Hoi, je had het over PicMonkey. Klopt het dat dit niet meer gratis is? Ik heb er een maand gratis gebruik van gemaakt (perfect programma ) maar nu verwachten ze toch een betaald abonnement. Hebben jullie dat ook ervaren?

  1. Fleur94 09/01/2018 at 19:20

   Hi Cynthia, Ik heb eerlijk gezegd geen idee of je na een maand moet betalen, wel heb ik dat ooit in vlagen gehoord, maar omdat ik dat niet gebruik heb ik geen idee hoelang de proef/gratis periode is. Misschien is Canva een goed alternatief zoals Michelle hierboven benoemd? Is niet te vergelijken met photoshop maar zeker uitgebreid in de mogelijkheden om mooie foto’s/collage’s te maken:)!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.