Lifestyle | AliExpress: Mini fotostudio & Camera led lamp

December 2017 was voor mijn portemonnee een zwaar jaar. Want ik had eigenlijk niks nodig maar kocht wel veel. Gelukkig voor mijn portemonnee was dit via AliExpress. Zo kocht ik een led lamp voor op mijn camera en een mini fotostudio. En die twee dingen die wil ik je graag laten zien. Want het kost écht niks.

Ik zit al een tijdje in dubio; een nieuwe camera? Alleen een nieuwe body? Óf een nieuwe lens? Met andere woorden; ik ben slecht in keuzes maken rondom mijn camera. Dus ging ik doelloos rondneuzen op AliExpress. Die site waar alles geen drol kost. Dan gooi je wat in je mandje, kom je daar later nog eens terug en dan denk je; maar hé het kost niks waarom dan moeilijk doen en niet gewoon afrekenen? Tja en toen had ik zo maar een mini fotostudiootje besteld en een lamp voor op mijn camera. Want eerlijk is eerlijk; met een fulltime baan en de tijden dat het vroeg donker wordt is het maken van foto’s voor je blog geen fijne combinaties. Met andere woorden; ik had die twee dingen ‘écht’ nodig!

De mini fotostudio 

Ik heb er even op moeten wachten, maar lang wachten wordt beloond zeggen ze en zo kwam ook deze mini fotostudio binnen. In eerste instantie dacht ik ‘moet dit iets voorstellen?’. Het was een opgevouwen hoopje dat ik binnen kreeg en ik kon me niet voorstellen dat dit iets moest gaan doen. Ik pakte hem uit en zette hem in elkaar. En ik moet je eerlijk zeggen; dat is, ondanks dat het er vrij simpel uit ziet, best ingewikkeld. Of nou ja, het vouwt zich bijna al uit zichzelf uit maar het blijft slecht staan. Daarnaast moest ik het usb draaitje nog aan het licht bevestigde wat al niet wilde. Na heel wat gestoei heeft uiteindelijk mijn moeder met grof geweld het stekkertje op z’n plek gekregen. En toen deed hij het.

Maar is het ook wat?

Ja, is het ook wat? Nou eerlijk gezegd, ik heb het even uitgeprobeerd en ik liep gelijk al tegen wat obstakels aan. Zo is het hokje bijzonder klein en blijft hij slecht uitgevouwen staan. Je moet er heel zachtjes in te werk gaan. Daarnaast, toen ik uiteindelijk mijn nagellak (wat er precies goed in past) op de juiste plek had staan kwam ik erachter dat het licht alleen van boven komt. En dat maakt weer dat je toch wel schaduw creëert. Dus heb ik mijn lamp (die ik dezelfde dag binnen kreeg en waar ik hieronder meer over vertel) op mijn camera bevestigd. Met als resultaat; dat als je de hoekjes en schaduwplekjes even weg denkt het best wel een leuk dingetje is. Voor kleine objecten en met veel gestoei dan. Dus ja, voor kleine objecten en met heel veel geduld is het wel wat. Heb je grotere plannen? Dan zou ik kiezen voor een egale achtergrond en een softbox of 2. Ik kocht hem bij deze verkoper. En ja.. Voor die afgeronde €7 kan het geen kwaad, toch?

De camera led bouw lamp

Tijdens diezelfde bestelling van de foto studio besloot ik ook een led lamp voor op mijn camera aan te schaffen. Ik liep toch wel tegen het feit op dat een fulltime baan met een blog combineren en dan ’s avonds foto’s willen maken omdat je niet kunt wachten geen goede combinatie is. Zo bedacht zo gedaan.

En hoe bevalt deze camera led lamp dan?

Ja, eerlijk? Ik schrok toen ik hem aanzette. Het is namelijk precies het licht dat een bouwlamp ook geeft. Zo fel en hard als je maar kunt bedenken is deze lamp. Maar het werkt wel. Dat moet ik je meegeven. En hij past perfect in het mondje op mijn Canon 600D en je kan het daardoor wel zien. En je kan hem wel een soort van instellen met een knopje dat aan de zijkant zit, maar dan of ietsje minder of hij is uit. Dus heel veel nut heeft hij niet. Daarnaast kun je ook nog de kleur kiezen omdat je het klepje dat op de achterkant bij de batterijen zit ook kan verwisselen met het led klepje. Zo kan je dus warm en led licht creëren. Al denk ik dat ik meer voor het led zou gaan. De camera led lamp kocht ik bij deze verkoper.

Conclusie: Deze camera led lamp bevalt beter dan de foto studio. Maar in combinatie is het wel weer een topper. Al dan wel voor kleine producten! Als je nou wel licht wilt hebben maar een softbox te duur vindt (like me en dan ga je gewoon dingen uitproberen), dan zou je bijvoorbeeld wel deze onderste lamp kunnen aanschaffen (x2) en die dan gebruiken met een mooie egale achtergrond zodat je ‘los’ kunt fotograferen.

Wat vind jij van deze aankopen? 

9 Comments

 1. Simone 11/01/2018 at 11:23

  Die lamp ziet er goed uit! Ik heb ook ooit zo’n mini fotostudio gehad, maar dat vond ik ook niet handig. Vond het niet zo fijn werken. Ik heb liever een groot wit papier wat je zeg maar schuin tegen de muur aan legt. Ik krijg het niet helemaal duidelijk uitgelegd, maar hopelijk snap je wat ik bedoel 😛

 2. Saskia 12/01/2018 at 15:52

  Oh leuk zo’n mini studio<3 Thanks voor de tip!

 3. Sarah 12/01/2018 at 15:59

  Zo’n mini studio zou echt super handig zijn. Ik stoot hier vaak op schaduwen en foute kleuren en achtergronden en noem maar op. Jammer dat hij wat tegen viel. Die lamp klinkt wel heel interessant. Zeker op zulke donkere dagen als tegenwoordig.

 4. Laura | I scream beauty 13/01/2018 at 15:26

  Het lijkt wel handig! Ik heb ook zo’n ministudio gehad (van de Xenos geloof ik), maar vond dat niet zo heel handig werken!

 5. Evelyne 14/01/2018 at 17:25

  Ik heb een mini-studio, ze ziet er iets anders uit dan de jouwe, en ben er heel tevreden over. Het enige waar ik tegenop zie is om het geheel uit te halen en terug op te bergen..

  1. Fleur94 14/01/2018 at 18:34

   Hahaha inderdaad, dat opruimen.. Nu valt het bij deze nog mee omdat hij zichzelf al voor de 90% invouwt, maar toch. Het moet toch wel weer een soort van netjes terug wil je het de volgende keer weer kunnen gebruiken. Je bent dus niet de enige:).

 6. Johanne 14/01/2018 at 17:49

  Jammer dat die mini-studio niet helemaal je-van-het is! Anders had het me wel heel fijn geleken. De lamp lijkt me wel superhandig, want ik struggle met hetzelfde: foto’s moeten maken na werktijd. Of foto’s moeten maken terwijl het regent.. niet te doen! Denk je dat die lamp ook op een Nikon past?

  1. Fleur94 14/01/2018 at 18:33

   Ja, ik denk het wel. Althans het schuifje/kopje/sleuteltje/schroefje (hoe je dat ding dat eronder zit ook noemt) ziet er universeel uit. Ik weet niet of er op een Nikon ook zo’n universeel ding op zit? Zo ja, dan denk ik dat het gewoon zou moeten kunnen!

 7. Mevrouw Marloes 20/01/2018 at 19:55

  Die lamp zou ik ook heel fijn vinden! Als die op jouw Canon past, past ‘ie denkt ik ook wel op mijn canon eos m3. Een studiootje zou wel flink wat oplossen, al zou een grotere wel veel handiger zijn, hihi. De wintermaanden zijn gewoon ongeschikt om goed te fotograferen, zonder de juiste hulpmiddelen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.