Lifestyle | Gezien: The Greatest Showman

Ik riep sinds hij uit was, dat is niet zo heel lang geleden, dat ik er heen wilde. Niet omdat het nou perse mijn type film is, maar juist omdat ik er zoveel lovende verhalen over hoorde/las. Zo bedacht, zo gezocht naar iemand die hem ook wel wilde zien ging ik op een maandag avond naar the Pathe. Benieuwd wat ik er, als helemaal niet zo’n musical fan, van deze film The Greatest Showman vind?

Ja, ik was gewoon reuze nieuwsgierig. Nieuwsgierig omdat het niet het soort film is waar ik heen ga maar ook omdat het wel een goed verhaal scheen te hebben en ik de trailer ook wel heel tof vind. Dus ja, dan moet je er gewoon heen gaan. Gewoon omdat het kan en niet omdat het moet. En dat deed ik dus. Op een maandag avond en eerlijk; de zaal zat nog goed vol ook. Niet helemaal vol maar we waren met veel meer mensen dan je op een maandag avond eigenlijk verwacht. En dat maakte de verwachtingen nog hoger. Want dan zou hij toch echt wel goed zijn, of niet?

The greatest showman vind ik een.. HEERLIJK musical film

Ja, HEERLIJK in hoofdletters, dik gedrukt en onderstreept. Want écht; wat een héérlijke film is dit zeg! Iets dat ik misschien helemaal niet zo hard had zien aankomen maar ik werd gewoon mee gesleurd. Van het begin tot het eind. Het is musical, maar er zit ook een echt verhaal in met een boodschap. Je wordt meegesleurd met de nummers, de dans en het heerlijke acteerwerk van de cast. Want écht, wat hebben ze bijzonder goed uitgepakt voor deze cast. Er is chemie en ik denk dat juist dat stukje muziek, dans en acteerwerk bij elkaar het voor mij het duwtje over de streep was. Want echt, ik heb er van genoten!

The Greatest showman verteld een verhaal mét boodschap

De reden waarom ik nooit zo van dit soort musical films was is omdat ik altijd het idee had dat er een stukje verhaal miste. Bij een ‘normale’ film draait het om het verhaal maar bij zo’n musical film als deze ook om de zang en dans. Deze film heeft oprecht bewezen dat ook in een musical film een goed verhaal mét boodschap kan zitten. De boodschap uit deze film; je bent wie je bent en je mag er zijn. Meer ga ik niet zeggen want dat kun je allemaal zelf gaan bekijken. Nu in de bioscoop of over een tijdje als hij op dvd/internet verschijnt. En geloof mij; hij is het waard. Ook als je, net zoals mij, niet van dit soort films houdt. Écht; GA DAT ZIEN!

https://home/labellafleur/public_html.youtube.com/watch?v=AXCTMGYUg9A

Heb jij deze ge-wel-di-ge film al gezien? Of staat hij al je ’to see’ lijstje? Zo nee, waarom niet?

6 Comments

 1. Joyce - LemonyLifeNL 23/01/2018 at 10:48

  Deze film wil ik graag nog zien!

 2. Susan | Since1994 23/01/2018 at 16:39

  Ik wil er op zich best naartoe, maar heb nog geen partner gevonden om mee te gaan. Wel tof om te horen dat die zeker niet tegenvalt! 😀

  1. Fleur94 23/01/2018 at 19:44

   Ik zou zo nog een keertje heen gaan, dus als je écht niemand kan vinden;).

 3. Nienke 23/01/2018 at 18:02

  Allereerst: fijne recensie! Nu ben ik er nog meer van overtuigd dat ik deze film graag wil zien.
  Hoe dan ook, ik wilde je eigenlijk voornamelijk laten weten dat ik Sterrenhemel inmiddels uit heb en man, wat een boek! Ik begrijp precies waarom dit je favoriete Colleen-boek is. Ben echt een poosje verbaasd geweest over hoe het allemaal in elkaar zat, het was zo heftig en tegelijkertijd ook mooi. Voor mij overtreft hij It ends with us niet, maar desondanks is dit wel mijn tweede favoriet. O, en ik heb nu Wacht op mij ook in mijn bezit, dus daar ga ik binnenkort aan beginnen 🙂

  1. Fleur94 23/01/2018 at 18:10

   Ah dankjewel! En wat goed te horen dat Sterrenhemel goed beviel! Bizar hé hoe goed dat boek in elkaar zit! Bij mij delen Sterrenhemel en It End With Us de eerste plek, hahah. Hopelijk gaat Wacht Op Mij net zo goed in de smaak vallen:).

 4. Mevrouw Marloes 23/01/2018 at 23:39

  Aan de ene kant wil ik deze film heel graag zien, door alle bekende acteurs die erin meespelen. Aan de andere kant ben ik bang dat de film heel erg tegenvalt. Ik heb veel verschillende meningen over deze film gelezen, dus misschien dat ik ‘m kijk als de film ooit op Netflix staat.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.