Lifestyle | Nieuwe camera: Canon EOS M6

Met Thailand in het vooruitzicht en wetende dat ik stiekem gewoon een nieuw speeltje wilde ging ik opzoek naar een nieuwe camera. Niet omdat ik mijn spiegelreflex zat was, in tegendeel, maar ik wilde er eentje naast voor op reis. Een camera die in de buurt van de kwaliteit van een spiegelreflex komt én iets kleiner is. Uiteindelijk is het de Canon EOS M6 geworden. Een systeem camera en ik vertel je graag wat ik er van vind!

Ik kan je wel vertellen; ik heb heel hard getwijfeld. Écht heel hard getwijfeld. Omdat ik daar nou eenmaal goed in ben en slecht ben in keuzes maken. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Het werd de Canon EOS M6. Een systeem camera; eentje die tussen de compacte en spiegelreflexcamera in zit.

Waarom de Canon EOS M6 systeem camera?

Ik twijfelde tussen de Sony A6000 en deze. Dit omdat ze allebei meededen in de mediamarkt BTW dagen en daardoor dus een stukje vriendelijker geprijsd waren. Ondanks dat de Sony A6000 wél een viewfinder heeft wat ik toch wel heel fijn vind heb ik toch voor de M6 gekozen. En dat omdat ik al een Canon heb, ik als ik écht die viewfinder mis een losse aan kan schaffen én ik eventueel met een tussenring mijn andere lenzen op deze body kan bevestigen. Daarnaast kan het schermpje van de Sony niet omhoog of naar de zijkant en kan dat bij de Canon wel. Dus, na lange twijfels heb ik hem uiteindelijk toch besteld. En niet bij de Mediamarkt, want daar was hij inmiddels uit verkocht, maar met maar één lens bij een andere winkel. En eerlijk; het is prima zo.

Hoe is mijn eerste indruk van de Canon EOS M6?

Inmiddels heb ik mijn nieuwe vriendje nu een paar dagen in gebruik en tot op heden heb ik nog geen spijt. Hij heeft een mooie scherpte diepte, je kunt alles (want een systeemcamera) zelf instellen, hij heeft touch screen wat ook wel heel makkelijk is bij het scherpstellen en daarnaast heeft hij ook een goede automatische focus. Iets dat mijn canon 600D niet heeft. Of tenminste; niet als je filmt. Wat ik ook niet heb op mijn spiegelreflex is dat je met deze ook heel makkelijk foto’s kunt delen met bijvoorbeeld je telefoon. Dat werkt straks een stuk makkelijker met SD kaartjes legen en back uppen!

Wel heb ik mezelf nu een aantal keren betrapt op het feit dat ik toch opzoek was naar die viewfinder. Dus hoogst waarschijnlijk ga ik die toch nog aanschaffen. Maar zo, voor de eerste paar dagen  ben ik eigenlijk heel blij. Hij pakt het licht ook beter op bij slechtere omstandigheden als dat mijn 600D het doet dus ook dat is positief. Met andere woorden; tot zo ver ik nu heb kunnen spelen en hem heb kunnen gebruiken ben ik tevreden.

Voor als je nieuwsgierig bent: Hier nog een paar foto’s die ik in de afgelopen dagen heb gemaakt.

En natuurlijk moest Lady er aan geloven, haha.

Wat vind jij van mijn nieuwe vriendje?

Dit artikel bevat een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.