Lifestyle | 5 dingen die alle kattenbaasjes herkennen

Ik zocht al een tijdje naar een excuus om over Lady (mijn kat) te schrijven. Omdat ik dan weer en excuus heb om de foto’s van de afgelopen tijd te delen. Want; trots. Toen ik in de Wendy het 13x blij van je hond lijstje tegen kwam wist ik wat mij te doen stond. Ik zou zo’n zelfde soort lijstje maken met 5 punten die iedere kattenliefhebber herkent. Of zou kunnen herkennen.. Dus bij deze voor alle kattenliefhebbers; 5 dingen die alle kattenbaasjes herkennen!

Of ik blij wordt van mijn kat? 99% van de tijd wel ja, die 1 procent bestaat uit de momenten dat ik mijn poezige vriendinnetje écht achter het behang zou kunnen plakken (en dat doe ik uiteraard niet). Maar buiten die 1 procent kan ik Lady niet meer wegdenken. En dan ben ik ook zo’n type die niet kan slapen als ik haar de hele dag niet heeft gezien omdat ze de hele dag in een hoekje heeft liggen slapen. Ik kan pas slapen als ik weet waar ze is en dat ze dan ook binnen is (aangezien het een binnen kat is en ze dus alleen met tuigje om buiten komt). Maar goed, dat ik blij wordt van mijn harige viervoeter, dat moge duidelijk wezen.

1. Ongewild en voor de kat vast onbewust; je hebt altijd iemand die je in de gaten houdt. 

Lady is absoluut geen knuffelkat en springt het liefst al weg voordat ik haar toch in die houdgreep een knuffel kan geven. Maar ik denk, onbewust, dat ze mij toch wel heel lief vind hoor. Want zodra ik (voornamelijk als ik alleen ben) alleen thuis ben huppelt ze de hele dag achter mij aan door het huis. Ga ik naar de wc? Dan zit er iemand voor de deur te wachten. Zit ik op mijn kamer? Dan ligt ze of naast me languit op bed (al iets dichterbij dan helemaal op het voeten end trouwens!) óf heeft ze het tafeltje leeg geschopt (letterlijk) en ligt daar languit. Altijd overal is Lady. Wel zo gezellig toch?

2. Dat moment dat ze buiten een vogeltje of een blaadje ziet bewegen

Ja, echt; ik kan er héél hard om in een deuk liggen. Dan gaat ze op haar achterpoten tegen de deur/kozijn aanstaan, wild heen en weer rennen in de hoop dat blaadje of vogeltje te kunnen pakken. Of als ze in mijn raam kozijn ligt (waar een hor voor zit) en ze een vogeltje op het dak ziet liggen en heel bitchie gaat zitten miauwen. Echt wat voor achterlijke geluiden er af en toe uit komen, zeer lachwekkend kan ik je vertellen. En ik ben er van overtuigd dat Lady vast niet de enige kat is die dit toneelstukje regelmatig opvoert!

3. Een kat kan zó voorspelbaar zijn

Sinds ik een kat heb weet ik dat ik altijd alle lades en of kast deuren dicht moet doen als ik niet wil dat ze daar komt.  En tassen open laten staan is ook geen aanrader.  Oh want ze zijn zo onhandig voorspelbaar. Echt. Geen tas, kast of la moet je open laten staan want ze zit er zo in. Daar hoef je nog geen twee keer voor te knipperen. En ook niet heel eventjes omdat je even iets moet weg leggen en je je handen vol hebt.. Alsof ze het voelen!

katten, lady,

4. Een perfecte wekker… Of niet

Ik ben geen ochtend mens. Ik kan wel vroeg opstaan, maar als het kan blijf ik liever tot een uur of 9 liggen. Maar als ik dan wel echt vroeg op moet (wat 9 van de 10 keren dus het geval is) dan moet je gewoon niet zoveel tegen mij zeggen. Buiten dat moet je mij ook absoluut niet wakker maken vóór de wekker. Alleen Lady snapt dat niet zo goed en kan dat wakker maken juist wel weer heel goed. Ze komt vaak om een uur of 4 óf 6 (dé tijden waarna je niet meer lekker in slaap komt) naast mijn hoofd knorren en snuffelen omdat ze dat de perfecte timing vindt voor aandacht. Dus eigenlijk is Lady mijn levende wekker, alleen dan vaak op het verkeerde tijdstip. Al kan ik het dan wel weer niet laten om haar toch even die aandacht te geven waar ze naar opzoek is.. haha.

5. Een kat is hetzelfde als een eigenwijze kind

Lady vind het leuk om mij uit te dagen. Om precies datgene te doen waar van ze weet (ondanks dat het een kat is) dat ze dat niet mag doen. Bijvoorbeeld mijn bed als krabpaal gebruiken, of in de kast sluipen als ik hem open laat staan, of juist de kast open maken wanneer hij nog op een kier staat. En ook gewoon net zo lang miauwen en aan je voeten zitten tot ze haar zin krijgt. En als ze die niet krijgt dan kan ze gewoon de hele dag de pest in je hebben. Maar dan wel gaan liggen rollen als het etenstijd is natuurlijk, want ja.. dan mag het. Wat ik zeg; het is echt vergelijking materiaal met een eigenwijs kind! Gelukkig werkt dit ook goed op je lachspieren!

Voor de kattenliefhebbers: Welk(e) punt(jes) is sprekend jouw kat?

5 Comments

 1. Irene 22/02/2018 at 12:35

  Haha hier ook, van zodra ik een kast open trek zit Baloe er in. Of onze pannen en potten lade. Ik had een keer totaal niet door dat ie daar in zat en dus gewoon de la toe deed. Na 5 minuutjes hoor ik er zo’n vreemd geluidje uit komen. Haha :p Baloe loopt ook altijd achter me aan maar hij ligt vooral heel veel te slapen.

 2. Johanne 22/02/2018 at 13:14

  Buttons is dus totaaaal geen wekker he! Ze blijft ’s ochtends vroeg gewoon lekker liggen totdat ik rechtop ga zitten nadat m’n wekker is gegaan. In de tussentijd vindt ze het wel prima op bed of gaat ze zelf naar beneden om wat brokjes te eten. Ze is zo relaxt wat dat betreft! Ik ben inderdaad wel altijd voorzichten met kasten en deuren opendoen, want voor ik het weet is ze weer ergens naar binnen/buiten geglipt. Laatst was ik niet thuis en mijn vriend was bij de voordeur bezig en die liet ‘m ook gewoon openstaan (fout nr. 1), Buttons had dus vrij toegang tot de vrije wereld en daar maakte ze dan ook dankbaar gebruik van. Hij achter d’r aan rennen…gelukkig ging ze niet verder dan de deur van onze achtertuin. Ok, ik kan echt uren over d’r praten. Doei! 😉

 3. Mevrouw Marloes 22/02/2018 at 17:55

  Mijn kat woont bij mijn oma en daar ben ik wekelijks. Als mijn kat, wanneer we gaan slapen, niet naar buiten wil, word ik ergens in de nacht wakker gemiauwd om hem alsnog naar buiten te doen. Word ik niet heel blij van, maar ach, ik hou wel heel veel van hem.

  1. Fleur94 22/02/2018 at 19:09

   Als je er dat voor over hebt.. dat moet ze bij mij niet doen hoor;p, Hahah!

 4. Saskia 22/02/2018 at 17:59

  Ja katten, love them<3
  Ik vind ze echt tof en heb 2 katten met een totaal ander karakter.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.