Geluisterd | Storytel – Glazuur, Lisette Jonkman

Ohmygod.. Het heeft even geduurd en ik vraag me hardop af waarom maar… Ik heb het eerste boek van Lisette Jonkman uit. Via Storytel luisterde ik Glazuur en hij is uit is uit! Echt hoor, onder welke steen heb ik geleefd dat ik dit boek niet véél eerder gelezen of geluisterd heb? Ik neem je dan ook graag mee door dit boek en vertel je met heel veel liefde wat ik er van vind!

Ik had weer even zin in wat luchtigs. Voor de Adorable bookclub ben ik de laatste twee boeken van de Stouter serie aan het lezen en die zijn op een of andere manier best wel zwaar. Ik denk dat dit dan ook de aanstichter was voor het feit dat ik neigde voor wat luchtigs tussendoor. En daar bleek Glazuur van Lisette Jonkman precies goed voor te zijn. En hóe goed; bizar!

Waar Glazuur van Lisette Jonkman over gaat

In Glazuur laat Lisette je kennismaken met Sophie. Een hard werkende, hier en daar toch ook wel een klein beetje heel erg onhandige jonge vrouw. Een vrouw waarvan je zou denken dat ze in de bloei van haar leven zou zitten.. Niks is minder waar. Ze zit nog net niet vast geroest als assistent copyright bij het reclame bureau waar ze werkt en dat terwijl ze haar pad toch echt wel heel anders had uitgestippeld. Hoewel haar leven er voor de buitenwereld rooskleurig uit ziet zit dat in het echt wel anders in elkaar. Helemaal wanneer ze op haar goed uitziende collega een valt, haar ex-best friend haar ‘baas’ is en zij de bitch uithangt waar je echt voor onder de tafels zou kruipen. Althans; Sophie, jij en ik als lezer hadden dit zeer waarschijnlijk heel anders aangepakt. En dat brengt uiteraard de nodige (geweldige) obstakels met zich mee. Kortom; de nodige ingrediënten voor een heerlijk verhaal is hier in gegoten.

Was Glazuur het wachten waard?

Ja en nee. Ja omdat ik er dan nu op dit moment heel hard van heb kunnen genieten. En nee aangezien ik er véél eerder van had willen genieten. Ik heb namelijk hardop gelachen tijdens het luisteren (reken maar op vreemde blikken van onbekende mensen als jij in de bus zit en dus spontaan in de lach schiet)  en echt genoten van wat voor geweldige personages dit verhaal bevat. Zowel van Sophie als van haar ouders, de beste vriendin Sanne en ik kreeg de slappe lach van Tarik. Lisette heeft een soort magisch toegepast waardoor je letterlijk alles als in een film ziet gebeuren. En hoewel het misschien ontzettend voorspelbaar is zitten er ook genoeg verassingen in. Precies wat ik zei wat ik nodig had; een luchtig en fijn boek.

Ik ben al groot fan van Verslingerd en Verkikkerd (strak hopelijk ook deel 3) en Glazuur zeker bij toevoegen. Echt een ge-wel-dig boek! Heerlijk!

Dit boek heb ik geluisterd via Storytel en daarnaast zag ik hem nu ook tussen de boeken van het Kobo abonnement staan! Dus als ik je nu aangestoken heb; hij is zeker de moeite waard!

Heb jij Glazuur van Lisette Jonkman al gelezen? 

1 Comment

  1. Nienke 05/03/2018 at 19:23

    Ik heb dit boek een paar jaar geleden gelezen en ik weet nog wel hoe verzot ik er op was. Deed me destijds wat denken aan de boeken van Sophie Kinsella, die (hoewel ik me bijna niet kan voorstellen dat je ze niet kent) absoluut een aanrader voor je zijn!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.