Nails | Mooie lange nagels met Venalisa Polygel & Semilac

Van lange en mooie nagels gaat mijn hartje toch écht wel sneller kloppen. Onlangs bestelde ik via AliExpress een setje Venalisa Polygel. Een nieuw soort gel dat sinds kort ook zijn intrede heeft gemaakt in Nederland. Ik verlengde mijn nagels en versierde ze met Semilac gelpolish en glitters. Benieuwd naar mijn nieuwe setje gelnails?

Eén keer en nooit meer

Even voor de kerst volgde ik een gelnagel cursus. Niet omdat ík perse langere nagels wilde (ik heb van mezelf vrij stevige en lange nagels) maar omdat ik merkte dat er vraag naar was. Daarnaast riep ik al een tijdje dat ik dit wilde leren dus ik dook er een weekend helemaal in en kreeg een certificaat mee naar huis. Omdat het kriebelde bracht ik bij mezelf voor kerst een setje aan die ik een kleine anderhalve maand later er weer afhaalde. Daar hield ik (uiteraard, het is toch een soort aanslag op je nagels hoe netjes je het er ook afhaalt) niet zulke mooie nagels aan over en daardoor besloot ik dit niet meer op mezelf te doen. Juist omdat ik van mezelf dus best wel mooie nagels (kan) hebben.

Toch nog één keer.. Met Polygel

Sinds een korte tijd verkoopt de webshop waar ik mijn nagel spullen koop ook Polygel. Het feit dat dit best wel prijzig is maakte dat ik er niet echt nieuwsgierig naar werd. Tot ik via AliExpress ook het een en het ander tegen kwam. Ik besloot het voor die 2 euro nog wat gewoon eens te proberen. Toen ik het binnenkreeg en de nodige filmpjes had bekeken wist ik dat ik het gewoon nog één keer wilde doen. Thanks hé, mam!

Ik probeerde het eerst op mijn duim. Dit ging verbazingwekkend goed. Hij zag er naar mijn idee netjes uit en ik hoefde niet heel veel weg te vijlen. Vervolgens besloot ik mijn moeilijke hand eerst te doen, dan zaten mijn langere nagels nog niet in de weg. Dit lukte niet dus schakelde ik de hulp van mijn moeder in. Uiteindelijk heeft zij alle verlenging gedaan. Toch wel leuk dat we dezelfde passie delen.

Pinterest inspiratie: Glitters en Semilac gelpolish

Toen ik de nagels zelf allemaal tot een fijne lengte mooi had gevijld was het de vraag; wat ging ik hier mee doen? Ik opende mijn Pinterest bord waar ik de mooiste combinaties op bewaar en ging opzoek. Uiteindelijk koos ik voor een mooie rustige combinatie van glitter en nude kleurtjes.

De producten die ik hiervoor gebruikte zijn:

 • Venalisa polygel 1806 clear 
 •  Base/top 2 in 1 (Semilac)
 •  Warm Pink 199 (Semilac)
 •  Frappe 135 (Semilac)
 •  Pink Brown 203 en gooide ik daar rosé kleurige glitters overheen die ik via AliExpress bestelde
Eerste indruk na het zetten van Venalisa Polygel

Ik denk dat ik nu wel snap waar de hype rondom polygel vandaan komt. Polygel heeft dezelfde methode als Acryl (het in vorm ‘duwen’) maar de vrijheid in tijd zoals bij gel. Deze combinatie is perfect voor mij. Daarnaast scheelt het in vijl werk als je het netjes en gelijkmatig aanbrengt en dat scheelt ook weer in tijd in zijn geheel. Daarnaast voelt het ontzettend stevig aan maar heb je ook weer niet het idee dat je super veel lage op je nagel hebt zitten. Met andere woorden; je voelt de verlenging niet zitten. En dat voel je wel bij gel met tips.

Nails, venalisa Polygel, Semilac, gelnails

Daarnaast vind ik deze combinatie qua kleuren heel tof. Ik ben de laatste tijd steeds meer van nude nagels gaan houden en dat in combinatie met een glittertje maakt het nog veel toffer. Het heeft niet iets heel druks maar is daarentegen ook helemaal niet saai of zo. Ja, ik ben bij verrast en kijk als het even kan de hele dag naar mijn nagels, haha.

Heb jij ooit met Polygel gewerkt? En wat vind je van deze combinatie? 

8 Comments

 1. Linda 14/03/2018 at 12:00

  Wat een mooie kleuren, passen goed bij de lente. Laat de bloesem maar komen 🙂

 2. Amina 14/03/2018 at 19:52

  Hi Fleur, wat een mooie metamorfose-filmpje heb je gemaakt! Ik vind het supermooi en stylish staan! Liefs!

 3. Susan | Since1994 15/03/2018 at 20:00

  Het ziet er echt zo mooi uit <3 Hoe lang blijft het ongeveer zo zitten? Liefs, Susan

  1. Fleur94 15/03/2018 at 20:07

   Aaawh, lief! JA ik er VERLIEFD op, haha. Ik heb geen idee hoelang ze blijven zitten. Of tenminste geen idee bij deze Polygel. Het voelt stevig en normale gel/acryl kan zo’n 3 a 4 weken voor de uitgroei té erg wordt en je die moet gaan bij werken. We gaan het zien!

 4. Emma Brink 05/12/2018 at 12:36

  Heey hoe heb je het er ongeveer af gekregen?

  1. Fleur94 16/12/2018 at 16:48

   Hi Emma,
   Deze nagels heb ik er groot en deels door middel van weken met ceton en vijlen af gekregen! Halfuurtje weken met een watje met aceton in folie en dan de laatste restjes er voorzichtig afvijlen.

 5. Jasmijn 26/08/2019 at 12:00

  Hii,
  Super leuke nagels ! Worden je nagels beschadigd door deze polygel ? Ik wil het al een tijdje proberen maar weet het nog niet zeker.

  1. Fleur94 26/08/2019 at 14:58

   Hi Jasmijn,

   Het ligt er volledig aan hoe je het er af haalt! Ik doe er, omdat het er dan makkelijker is af te halen, een basis laagje aan gelpolish onder en laat deze onder de lamp uitharden. Vervolgens vijl Ik het eerste laagje eraf en laat ik de rest weken in aceton en folie!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.