Lifestyle | 5 xWaarom de lente nu wel mag beginnen

We hebben best wel wat wisselvallige weken achter de rug qua weer. Het ene moment regent het alleen maar, het volgende moment ligt er uit het niets een mega pak sneeuw en vriest het met -10 of dan is het ineens weer lekker en schijnt het zonnetje weer. Het is Nederland en het kan allemaal. Hoewel de sneeuw en de kou toch ook wel z’n mooie momenten heeft ben ik het nu wel weer zat. Daarom vandaag 5 redenen waarom de lente van mij wel weer mag beginnen.

lente,

– Fijn zonder 56 lagen naar buiten

Ik ben een ontzettende koukleum het grootste gedeelte van de tijd. En daarom heb ik in de winter vaak laagje over laagje aan om die kou tegen te gaan. Maar toen ik een tijdje geleden naar mijn werk liep, het zonnetje scheen had ik het spontaan heet. En dat terwijl het gewoon vroor. Met andere woorden; ik ben klaar met die 56 lagen en ben wel weer toe aan alleen een jasje en een shirtje of jurkje. Geen 56 lagen die je het liefst zodra de zon een keer schijnt tegelijk uit wilt doen. Gewoon simpel!

– Meer vrolijkheid; vrolijke mensen en gezelligheid

Het is denk ik gewoon een feit; met de donkere en koudere dagen zijn wij minder vrolijk. Ik merk het ook bij mezelf. Als ik op sta en ik merk dat het hard waait, regent of sneeuwt dan sta ik minder makkelijk en lekker op dan als ik wakker word de vogeltjes hoor fluiten en de zon naar binnen zie glippen. Met andere woorden; de zon en temperatuur moet weer omhoog.

– Vrolijkere kleuren in de lente

Sowieso ben ik altijd wel van de pastel en de vrolijke kleuren. Al heeft zwart op z’n tijd ook wel weer iets. Toch kan ik uitkijken naar het moment waarop het niet ontzettend opvalt als ik met een super fel kleurtje op mijn nagels rondloop of als de mooie gekleurde bloemen het groen weer overtreffen. De wereld ziet er naar mijn idee altijd een stuk vrolijker uit tijdens de lente en de zomer. Zo gezellig!

– Langere dagen

Het is misschien niet perse iets dat alleen voor de lente is maar wel iets waar ik naar uit kan kijken; de langere dagen. Of nou ja, niet perse langere dagen natuurlijk maar het feit dat het weer langer licht is. Zo fijn als het ’s morgens en ’s avonds als je thuis komt weer licht is en je niet gelijk het idee heb dat het midden nacht is. En ik denk dat collega bloggers het ook wel met mij eens zijn dat het een stuk makkelijker foto’s maken is als het langer licht is! Dus kom maar op met die langere dagen!

– Terrasjes pakken ín het zonnetje

En zonder jas en verwarming. Maar gewoon natuurlijke warmte. En legaal zonder raar aangekeken te worden op het terras zitten. Niet dat het niet kan tijdens de winter maar je hebt dan toch sneller de kans op rare blikken. En tijdens de lente en zomer zit je gewoon fijner op het terras met je een lekker drankje en een hapje.

– Meer rust als het warmer is

Dit is misschien iets dat tussen mijn oren zit, maar als de temperaturen omhoog gaan en het weer langer licht blijft heb ik altijd het idee dat ik meer rust heb. Ik hoef niet te haasten om nog een klein beetje daglicht mee te pakken. Nee, je kan na het avond eten nog gewoon rustig even van het avond zonnetje genieten. Of gewoon alleen al de vogeltjes die je weer opvallen omdat ze meer gezellig fluiten. Ja écht laat de temperatuur maar weer omhoog gaan en de winterjassen maar weer verdwijnen zonder dat je loopt te klappertanden!

En voor nu wordt het, als ik het weerbericht mag geloven, nog even een weekendje goed koud.. Helaas. Maar als het daarna nou écht lekkerder wordt en de lente zijn intrede maakt dan mag het best. Dan houden we dat ene weekendje ook nog wel vol, toch?

Kijk jij ook zo uit naar de lente?

Bron foto’s

2 Comments

  1. Simone 16/03/2018 at 11:34

    Ja hoor, van mij mag die lente nu ook wel eens komen. Ik kan me ook helemaal bij je punten aansluiten. Helaas wordt het dit weekend weer ijzig koud. Hopelijk de laatste keer dit jaar…

  2. Marijke 19/03/2018 at 09:05

    Helemaal waar allemaal! Ik kijk ook zo uit naar de lente, naar de zon. Als je ‘s morgens je gordijnen open doet en je ziet blauwe lucht en zon dan voel je je toch heel anders dan grijs regenachtig weer. Maar….de lent komt er echt aan. Hoop op een stralende lente en een warme zomer????????

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.