Personal | Stel je zou een bedrijf starten; wat zou dit dan voor bedrijf zijn?

Toen ik deze vraag aan mijn theezakje zag hangen wist ik dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Vorige jaar, tijdens mijn examen, heb ik een ondernemingsplan moeten schrijven. Waar ik voorheen niks had met ondernemen is het toch wel gaan prikkelen. Dus daarom; stel je zou een bedrijf starten, wat zou dit dan voor bedrijf zijn?

Eigen bedrijf, passie

Ja, ik dacht echt; dat is niks voor mij. Ik ga gewoon in loondienst. Net als wat ik altijd al heb gedaan en schrijf dit plan alleen omdat het moet. Maar dat moeten heeft mij dus wel aan het denken gezet. Want hoeveel meer erbij komt kijken als je gaat ondernemen; zoveel zelfstandigheid en vrijheid geeft het je ook weer terug. Maar stel, ik zou het ooit gaan doen; wat zou het dan zijn?

Van je passie(s) je beroep maken

Als ik de mensen met een eigen bedrijf mag geloven dan zijn ze het stuk voor stuk over één ding eens: het ‘eigen’ bedrijf bestaat 99% uit je passie. En ik denk dat dat niet meer dan logisch is. Want als je ergens een passie voor hebt, je iets leuk vind en er goed in bent dan kun je er geld mee verdienen. Misschien niet vanaf dag één maar als je er tijd in steekt, er voor gaat en uitzoekt waar jouw klanten zitten dan zou het moet kunnen. Ik bedoel; kijk naar bloggen! Er zijn genoeg bloggers die er hun baan van hebben kunnen maken omdat ze er voor zijn gegaan. En dat is denk ik ook het leuke aan een eigen bedrijf hebben want naast dat jij dan de baas bent bestaat het uiteindelijk ook uit iets dat jij écht leuk vind!

Dus wat voor eigen bedrijf zou ik dan starten?

Als ik dan ga kijken naar mijn passies en naar het plan dat ik vorig jaar schreef dan komt dat wel aardig overeen. Dit plan bestaat uit twee dingen die ik graag doe en die ik bij elkaar had gegoten. Ik vind video (het bedenken en het maken) ontzettend leuk maar vind dit, het bloggen, ook heel tof. Daar ben ik toen der tijd op gaan broeien en ik denk dat ik daar een heel tof plan uit heb gehaald. Maar, stel ik besluit dit over een tijdje toch te gaan proberen (wie weet) dan denk ik dat ik het nog wel een klein beetje ga aanpassen. Juist omdat er nog meer leuks is en ik het daarom nog wat meer zou kunnen uitbreiden én bij mezelf kan houden.

Maar voor nu blijf ik nog even ervaring op doen in loondienst. Want om iedere maand zeker te weten dat je je loon ontvangt is toch ook wel heel erg fijn.

Stel: jij zou morgen een eigen bedrijf mogen starten.. Wat zou dit dan voor bedrijf zijn?

1 Comment

  1. Kim 19/03/2018 at 17:26

    Het heeft inderdaad voor- en nadelen! Mijn vriend heeft een eigen bedrijf, maar die werkt zo ontzettend hard. Maar goed, het loont ook! Zelf zou ik het ook leuk vinden om van schrijven mijn baan te maken. Ik weet alleen nog niet of het helemaal haalbaar is.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.