Lifestyle | 5 tips om meer offline te gaan (en je soort van nuttig te voelen)

De ene dag is het erger dan de andere dag; online zijn. Continue de drang hebben om een tijdlijn te willen refreshen. Ondanks dat ik dit dagelijks nog steeds regelmatig doe probeer ik dit wel steeds meer af te wisselen met het offline zijn. Even compleet met iets anders bezig te zijn. Vandaag geef ik 5 tips die ik regelmatig doe om wat meer offline in plaats van online te zijn!

Offline, social media, tips

– Geef je nagels een mooi kleurtje en neem er de tijd voor

Iets wat ik niet perse sinds kort doe maar wel héél erg fijn vind is het lakken van mijn nagels. Minimaal één keer in de twee weken trek ik ongeveer 2 uur voor mijn nagels uit. Vaak is dit op een zondag. Ik zoek van te voren wat ik met mijn nagels wil op bijvoorbeeld Pinterest en ga er dan mee aan de slag. Dit combineer ik vaak met een boek (op het moment dat mijn nagels onder de lamp zitten) en of een lekkere Spotify playlist. Gewoon even geen sociale media (alhoewel; een youtube filmpje of een serie kan ook nog wel eens goed in de smaak vallen) en alleen mijn nagels en ik.

– Pak er een goed boek bij

Sinds ik lid ben van de Adorable Bookclub en ik het lezen weer helemaal heb hervonden maak ik er zo af en toe best wel even tijd voor vrij. Lezen vind ik heerlijk! Of een luister boek terwijl ik naar huis fiets of naar de bus wandel. Gewoon even offline en ‘verdwijnen’ van de drukte en de échte wereld. Even jezelf niet druk hoeven maken over wat je allemaal nog moet doen maar gewoon in andermans problemen duiken. Sowieso doe ik dit voor ik ga slapen, maar als ik even de mogelijkheid zie dan pak ik er een boek bij. Héérlijk!

– Werk aan je lichaam

Omdat het voor mij absoluut geen goed voornemen was ben ik er sinds kort pas mee begonnen; sporten. Inmiddels heb ik er een aantal yoga lessen opzitten, heb ik vorige week voor het eerst hardgelopen (!(ik denk dat ik dit weekend mijn tweede rondje ga doen)) én ben ik naar een zumba les geweest. En eerlijk; ook dit soort dingen helpen om even offline te zijn. En dat is fijn om gewoon even bezig te zijn en je hoofd tegelijkertijd leeg te kunnen maken!

– Wandel een stukje en kijk om je heen

Eerlijk; ik ben helemaal niet van het wandelen. Of tenminste dat dacht ik. Tot ik het vaker ging doen. Sowieso kan ik het stukje dat ik dagelijks naar mijn werk loop (ik stap expres een halte eerder uit) steeds meer waarderen. Uiteraard alleen als het niet regent. Maar het wandelen in z’n algemeen ook; het is gewoon heel erg rustgevend. Lekker even een muziekje op en gewoon een stukje wandelen. En zo af en toe (vooral als de zon schijnt) even om je heen kijken is ook zeker aan te raden.

– Muziek luisteren en clips kijken

Deze is misschien niet helemaal offline, maar als je gewoon alleen bij youtube blijft en de binnenkomende berichtjes negeert is hij best rustgevend. Zet maar eens je telefoon op vliegtuigstand en kijk op je laptop gewoon eens de clip van je favoriete nummer. En daarna misschien nog eentje van diezelfde artiest. Ik kan daar echt wel een uur mee vullen. Je krijgt, als je er gewoon lekker voor gaat zitten (uiteraard wel mét die grote kop thee), het verhaal van het nummer én de achterliggende gedachten zoveel beter mee dan dat je er alleen naar luistert en 36 andere dingen doet. Dit kan ik je écht aanraden!

Heb jij nog een tip om even lekker offline te gaan en je toch een soort van nuttig te voelen?

5 Comments

 1. Elisa Berry 22/03/2018 at 11:49

  Ik vind het ook heerlijk om soms even offline te zijn. Voor mij is sporten echt mijn offline rustmoment. Ook leggen mijn vriend en ik tijdens het Netflixen onze telefoons helemaal weg, zodat we niet afgeleid worden. Zo fijn!

 2. Simone 23/03/2018 at 11:06

  Toevallig heb ik hier net een artikel over geschreven haha. Ik ben echt nog nooit – tot afgelopen weekend – bewust offline gegaan. Dat was me een hele fijne en rustige ervaring. Maar ik zou het vooral doen wanneer ik een weekendje weg ga bijvoorbeeld. Verder probeer ik sowieso minder op mijn telefoon te kijken, wat mij best aardig afgaat.

 3. Saskia 24/03/2018 at 16:45

  Ik ben ook steeds meer offline, heerlijk! Ik zit in een boek of ben met hele andere dingen bezig. Genieten! Om daarna weer heerlijk online te vertoeven.

  1. Fleur94 24/03/2018 at 16:48

   Ja heerlijk hé! Ik heb ook steeds vaker het gevoel dat als je even offline bent geweest dat, je dan als je dan weer online bent, ook weer écht even ‘iets’ te doen heb ipv doelloos rondsnuffelen!

 4. Danique V 25/03/2018 at 21:39

  Ik vind wandelen ook heerlijk! Dacht vroeger ook altijd dat het niks voor mij was, nu maakt het mijn hoofd helemaal leeg 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.