Boeken | Gelezen: Stouter deel 6 & 7 – Christina Lauren

Een paar maanden geleden las ik voor de Adorable Bookclub twee boeken. Deze twee boeken waren de laatste twee uit de Stouter serie van Christine Lauren. Over deze serie had ik al vaker gelezen dus ik was heel benieuwd wat ik er uiteindelijk van zou vinden. Inmiddels heb ik ze beide (bestaande uit vier verschillende verhalen) uit en vertel ik je graag of ik deze serie kan aanraden of niet!

Qua boeken zit je met romans, new/young adults en hier en daar een biografie bij mij wel goed. Toch had ik deze serie nog niet gelezen. Omdat ik de laatste twee delen (#6 Onafscheidelijk & Onbereikbaar en #7 Onbezorgd en onbepaald) had ik er in eerste instantie toch (naast mijn nieuwsgierigheid naar deze serie) toch wel mijn twijfels over. Maar die twijfels heb ik aan de kant geschoven en ik begon vol goede moed aan deze twee boeken.

– #6 Stouter – Onafscheidelijk & Onbereikbaar

Eerlijk; van de twee boeken die ik heb mogen lezen is dit het minste boek. Dit boek gaat in onbezorgd over Chloe & Bennet die op het punt staan te gaan trouwen. Alleen hebben ze elkaar het niet makkelijk gemaakt zo voor de bruiloft; een geen-seks-tot-de-huwelijksnacht-belofte brengt de nodige spanningen met zich mee. In onbereikbaar lezen we hoe Sara en Max het ouderschap afgaat. De komst van hun kindje veranderd nog al wat in hun relatie, hoe gaan ze deze dingen allemaal combineren? Kortom; twee verhalen die één ding gemeen hebben: Liefde en seks.

Van deze twee verhalen vond ik Onbereikbaar het fijnst lezen. Onafscheidelijk was ook wel oké, maar daar hadden de seks scenes een iets te grote rol naar mijn idee. In Onbereikbaar speelt dit nog steeds een grote rol, maar omdat Max en Sara er ook moeten achter komen hoe ze dit het beste kunnen aanpakken nu ze ouders zijn zit er iets meer verhaal in. Omdat er meer verhaal in zat is dit mijn favoriet van de twee.

– #7 Stouter – Onbezorgd & Onbepaald

Dit laatste deel van deze serie brengt twee hele fijne verhalen met zich mee. In Onbezorgd leren we  Niall en Ruby kennen. Twee personages die maar heel kort in de vorige delen voorbij zijn gekomen en daardoor nog compleet nieuw zijn. Ruby is stagiaire bij het bedrijf waar Naill werkt en moet met hem mee op een zakenreis naar New York. Al snel blijkt er een bepaalde spanning tussen de twee te hangen. En dan blijkt ook nog dat ze beide de nodige issue’s met zich mee dragen.. In Onbepaald sluiten we af met Hanna en Will die op het punt staan te gaan trouwen. Alleen na het trouwen staat er nog een grote vraag op ze te wachten; hoe nu verder? Hanna is met een nieuwe baan bezig en het kan zijn dat ze moeten gaan verhuizen. Maar hoe ga je hier een besluit in nemen als je allebei niet weet wat je wilt? Kortom; de nodige ingrediënten voor een lekker romantisch verhaal is hier ook aan toegevoegd.

Van deze twee verhalen was ik stiekem helemaal ondersteboven van Onbezorgd. Dit omdat deze twee personages compleet nieuw zijn en je daardoor in een nieuw verhaal stapt. Daarnaast vond ik dat door de issue’s die Ruby en Niall beide met zich meedragen er een goed verhaal aan zit. Het gaat naar mijn idee dieper dan de vorige delen en draait absoluut niet alleen om de seks scenes. Ja, dit laatste deel is mij beter bevallen dan deel 6!

De Stouter serie; ja of nee?

Ik heb nu alleen de laatste twee delen van deze serie gelezen. En op zich, ja je kunt ze los van elkaar lezen. Alleen ik merkte wel, wil je meer van de personages weten, dat je dan toch iets mist. In ieder geval is dat het geval bij Onafscheidelijk, Onbereikbaar en Onbepaald. Dit omdat de personages ook deels terug komen in de andere delen. Uiteraard hebben twee personages steeds de hoofdrol maar omdat het een hechte vriendengroep is komen ze wel regelmatiger terug en vordert het verhaal ook voor de andere personages. En dat was dan in Onbezorgd niet het geval omdat Niall en Ruby op een andere manier gelinkt zijn aan deze verhalenlijnen. Daarnaast bestaat de verhalenlijn groot en deels vooral uit seks scenes. Een beetje 50 tinten maar dan net even iets anders. En daar moet je van houden.

Ik denk dat je gewoon van dit soort boeken moet houden. Het is niet voor iedereen weggelegd omdat er veel in blood wordt gesteld. Ik had ook moeite met erin komen, maar toen het ijs gebroken was las het wel weer lekker weg. Het zijn niet mijn favoriete boeken maar ik ben wel blij dat ik twee van de 7 boeken heb mogen lezen!

Ben jij bekend met de stouter serie?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.