Gelezen | Touching Juliette #1 – Vrees me – Tahereh Mafi

Een paar weken geleden kwam ik het #touchingjulliette pakket tegen bij Celebrate books. Ik kende deze serie niet maar nadat ik wat recensies las werd ik wel nieuwsgierig. Daarnaast heb ik nog nooit zo’n ‘buitenaardse’ serie gelezen en bleek deze serie gewoon ook wel goed te zijn. Genoeg redenen om deze te bestellen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik binnen nog geen anderhalve week het eerste deel van deze serie uit gelezen; Vrees Me. En daar moet ik natuurlijk wel even mijn mening over delen!

Hoe ik vol goede moed aan Vrees Me begon en er ingezogen werd, letterlijk

Voordat ik aan Vrees Me begon las ik het nieuwste boek van Jojo Moyes uit. Een hele andere genre dan dit boek. Omdat ik heel nieuwsgierig was naar deze serie (normaal ben ik dus niet van dit soort boeken en nu had ik er 5 die lagen te wachten om gelezen te worden) en wel even ‘wat anders’ wilde besloot ik gewoon te beginnen. Er zijn niks voor niks alleen maar lovende recensies over te vinden, toch? Nou echt hoor. Je wordt vanaf bladzijde één meegezogen in het mysterie rondom Juliette en de wereld waarin zij leeft. Je leeft met haar mee maar hebt ook zo je vraagtekens bij haar bestaan. Want ze heeft speciale krachten maar niemand weet hoe en wat. Gaandeweg gebeuren er dingen waardoor je van Juliette gaat houden en met haar mee gaat leven. Je wilt weten wat er speelt. Met andere woorden; je wordt er compleet ingezogen.

Waarom ik de serie de moeite waard

Ik had Vrees Me binnen 10 dagen uit om precies te zijn. Het waren 348 bladzijdes dus ik benoem dit wel tot een persoonlijk record. En ik denk zo dat dat ook wel wat over dit boek zegt. Want zoals ik al eerder heb gezegd; ik ben niet zo van dit soort genres. En toch ging het super snel en vond ik het heerlijk om te lezen. Daarnaast is de schrijfstijl van Tahereh Mafi ook heel fijn en leest het makkelijk weg. Het is niet te vergelijken met de echte wereld en ja, dat heeft gewoon wel wat. Daarnaast is de manier waarom de relatie tussen Julliette en Adam beschreven wordt echt heel fijn. En dat brengt dat je gewoon moet weten hoe het afloopt. Zowel met Juliette als tussen Juliette én Adam.

Ik heb al even door het volgende deel gebladerd en dat is een 1,5 deel wat verteld wordt vanuit de vijand van Juliette. Eerlijk gezegd wil ik liever verder in deel 2 door maar omdat deel 1,5 ook gewoon wel heel goed blijkt te zijn ga ik hem toch wel proberen. Maar ik ga nu eerst even verder in The Royals deel 2 want die wacht ook alweer een tijdje. Wéér even wat anders, haha. Als je dus nog opzoek bent naar iets anders en een iets minder realistisch verhaal dan is dit boek én dus deze serie zeker de moeite waard!

P.s: Ben je al lid van onze Leesclub Facebook groep?

Ben jij al bekend met de Touching Juliette of Vrees Me?

Dit blogje bevat affiliate linken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.