Lifestyle | 3 tips om thuis (gratis) te sporten

Sporten; de een heeft er altijd zin en kan het op ieder moment van de dag en de ander die moet er zin voor maken. En het feit dat als je ergens op een sportschool zit dat je er dan ook nog voor de deur uit moet maakt het er niet makkelijker op. Inmiddels ben ik nu een paar weken aan het sporten en heb ik een aantal dingen geprobeerd. En om dat thuis sporten nou iets leuker te maken zet ik 3 hele leuk en handige manieren om thuis je beweging te pakken op een rijtje!

sporten, hardlopen, hoepelen, fitness

Kijk, het is absoluut niet dat ik tegen de sportschool ben. Beter gezegd; als het even mee zit pak ik elke week een lesje yoga mee in de sportschool. Maar tot het moment dat ik daar in de sportschool sta gaat er veel meer aan vooraf. En in die tijd had ik al zes rondjes kunnen rennen (iets wat aan de overdreven kant dit, maar je snapt hem), een half uur kunnen hoepelen of iets anders sportiefs kunnen doen. Daarom ben ik opzoek gegaan om die tweede dag dat ik wil sporten het vanaf(uit) huis te kunnen doen.

1. Hoepel er op los

Vorig jaar is dit hoepelen helemaal in geweest. En ondanks dat het niet meer in is doe ik dit nog regelmatig en vind ik het leuk. Ik heb namelijk een sporthoepel gekocht (deze zijn zwaarder dan de speelgoed hoepels) en ik vind het heerlijk om even een paar minuten te gaan hoepelen. Behalve dat je dit binnen en buiten kunt doen (dus geen excuses om het niet te doen) kun je het ook nog combineren. Ik combineer het hoepelen regelmatig met een serie via Netflix, een boek die ik op mijn e-reader lees of gewoon genietend van het zonnetje. 2 in een 1! En daarnaast als je zo’n 10 minuten hoepelt schijnt het dat je 100 calorieën verbrandt. Das mooi meegenomen!

2. Ga hardlopen

Ik was er altijd van overtuigd dat ik dat niet kon; conditie opbouwen en hardlopen. Tot op een doodnormale avond dat ik mijn sportkleding aantrok, een app downloaden en het gewoon deed. Ik ging hardlopen. En nee niet in één keer 5km of zonder loop pauzes, maar gewoon rustig op z’n tijd opbouwend. Ik kan je meegeven; als je het steeds vaker doet ga je het nog leuk vinden ook! En ook al kan ik nog geen 4km zonder wandel pauzes; ik merk toch echt wel dat het steeds makkelijker gaat en mijn conditie vooruit gaat. En je krijgt ook nog eens wat mee van de natuur; beter kan toch niet? Inmiddels heb ik voor mezelf een doel gesteld; in september ga ik de 8km lopen tijdens de Dam tot Dam By Night! Spannend!

3. Fitness vanuit huis

Ik ben sinds een korte tijd helemaal gek van het POPSUGAR Fitness youtube kanaal. Dit is echt een geweldig kanaal vol met allemaal fitness workouts. Van kort tot gewoon een uur lang en van buikspieren tot kracht en cardio. Voor al je spieren is er wel een workout opgenomen. Ik heb er al een aantal gedaan en als je gewoon echt even hard meedoet dan voel je daarna écht wel dat je wat gedaan hebt! Natuurlijk is het niet hetzelfde als in de sportschool maar het feit dat je al bezig bent is al goed. En helemaal als je de twee opeenvolgende dagen met spierpijn loopt. Oh ja, kleine tip: voor nog meer motivatie tijdens deze trainingen zou ik wel je aanraden om  sportkleding aan doen én als je het vaker gaat doen een sportmatje aan te schaffen. Want dan kan je pas echt los gaan! Ik ben fan!

Sport jij wel eens vanuit huis?

Dit blogje bevat een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.