Gelezen | Voor Mij – Jojo Moyes

Voor de Adorable Bookclub had ik de eer om het nieuwste boek van Jojo Moyes te lezen: Voor Mij. Ik ben groot fan van Louisa Clark, hij stond hoog op mijn to read lijstje en kon niet wachten om in dit nieuwste boek te beginnen. Deel twee vond ik stiekem al beter dan deel één, maar hoe zal deel drie het dan gaan doen? Zo gauw ik het boek binnen had begon ik eraan. En ik vertel je graag of dat de moeite waard was!

Wat ik in een boek zoek is een verhaal dat je meesleept, aan het denken zet en je het gevoel geeft dat je iemand ‘leert kennen’. Toen ik het eerste deel Voor Jou las had ik dit al, toen ik vervolgens het tweede deel Een Leven Na Jou las werd ik nog verliefder en nu.. Nu is het compleet. Ik ben van Louisa Clark gaan houden en ook na dit derde deel is dit niet veranderd. Beter gezegd, het is verdubbeld. En misschien wel drie dubbel.

Waar Een Leven Na Jou eindigt gaat Voor Mij verder

Dit derde deel gaat verder waar deel 2 geëindigd is; Louisa Clark stapt in het vliegtuig naar een nieuw leven in New York. Daar gaat ze te werk als een assistente van een rijke dame. Midden in New York in een totaal ander leven moet Louisa haar draai weer zien te vinden en haar lange afstandsrelatie met ‘ambulance man’ Sam proberen te onderhouden. En dat lijkt gemakkelijker dan het is. Want het is een totaal anders – drukker – leven in New York. En dat moet ze nog maar even bij zien te houden en nog belangrijker; hoe houd ze haar hoofd boven water? Kortom; een perfect vervolg als je het mij vraagt.

Je word New York ingesleept

Voor Mij is echt een totaal ander boek als de voorgaande delen. Dit is het deel waarin Louisa op avontuur gaat, idiote dingen mee maakt en tegelijkertijd zichzelf beter leert kennen. Ze komt voor uitdagingen te staan waar ze in Engeland nog niet over na durfde te denken. De wereld is totaal iets anders dat wordt ontzettend mooi en goed overgebracht. Iedere keer als ik verder las vloog ik even naar New York. Letterlijk alsof je er zelf loopt en alles meemaakt. En dat leest echt heerlijk. Ik ging nog meer houden van Louisa en haar doe en denk gedrag en heb genoten van haar avonturen. En hoe dat uiteindelijk afloopt.. Dat mag je lekker zelf gaan lezen.

Dit is echt het perfecte boek voor op het strand. Maar dan moet je wel de voorgaande delen hebben gelezen want anders snap je er niks van. Ik hoop oprecht, wat ook echt wel zou kunnen, dat er nog een vierde deel komt. Tot die tijd ga ik nog even lekker na genieten van dit heerlijke boek!

Kleine niet gesponsorde maar wel leuke tip: Alle drie de delen zijn via Storytel te beluisteren!

Ben jij bekend met de Voor Jou serie van Jojo Moyes?

2 Comments

  1. Michelle 21/04/2018 at 09:16

    Oh ik kijk ernaar uit! Gisteren heb ik het boek besteld, dus als het goed is kan ik ee vandaag in beginnen. De andere delen waren ook zo prachtig mooi.

    1. Fleur 21/04/2018 at 11:36

      Ik duim heel hard met je mee dat je hem dan vandaag in het zonnetje kunt lezen! Geniet er van! Ben benieuwd of je net zo enthousiast gaat zijn als ik ben:).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.