Boeken | Gelezen Circus Cesaria – Sanne Hillemans

Ik was opzoek naar een nieuw boek. Na het tweede deel van The Royals wist ik niet zo goed waar ik nu in verder moest gaan. Tot ik het boek van Sanne Hillemans Circus Cesaria tegenkwam op mijn kobo boekenplank. Laatst las ik daar een fijne recensie over en omdat hij beschikbaar was via Kobo had ik hem gedownload. Nu was het een mooi moment om aan dit boek te beginnen!

Als eerst moet ik even bekennen dat ik nog niet eerder van Sanne Hillemans had gehoord. Wel had ik haar, achteraf gezien, al vaker voorbij zien komen maar haar boeken zijn compleet nieuw voor mij. Ik begon dan ook in Circus Cesaria als tussenboek vóórdat ik op vakantie naar Thailand zou vertrekken. Nou en dat heb ik geweten hoor, want hoezo een ’tussen’ boek? Ik hoefde maar twee keer te knipperen en hij was al uit. Bizar. En wel te verstaan; dat was héél positief.

Beleef de wereld vanuit het circus met Cirus Cesaria

Eerlijk, ik was vrij sceptisch. Ik heb helemaal niks met het circus maar wilde dit boek toch een kans geven. Mede dankzij de positieve recensies die ik had gelezen. Nog eerlijker; Circus Cesaria gaat absoluut niet óver het circus maar speelt zich af rondom het circus. En eigenlijk zat ik er dan ook vrij snel al in. Je wordt vanaf bladzijde één meegesleurd met de problemen van Noah. Je leest hoe hij bij het circus terecht komt en hoe hij een speciale band met zijn huisgenootje opbouwt. Daarnaast kom je erachter wat echter de maskers schuil gaat en voel je de pijn die de personages door gebeurtenissen hebben heel hard met hun mee. En dat allemaal rondom (en in) het circus. Daardoor krijg je wel weer een heel ander beeld van een circus en wat daar allemaal bij komt kijken. Want hoewel ik daar van te voren helemaal niets mee had vond ik dat juist wel weer heel leuk. Want waar, ik doordat het in het circus afspeelt, eerst dacht dat het een vrij los en luchtig verhaal was ben ik daar later (heel hard) op terug gekomen. En juist deze andere achtergrond waarin dit zich afspeelt geeft dit verhaal zeker zijn meerwaarde.

Het is rauw, het heeft diepe emoties en het leest fijn

Naast dat het verhaal gewoon ontzettend goed in elkaar zit las dit boek en de schrijfstijl van Sanne ook gewoon ontzettend fijn. Echt heel fijn en daardoor had ik het ook zo uit. Sanne beschrijft de (heftige) gebeurtenissen zodat je het voor je ziet. Zo rauw dat je de pijn van de personages voelt en waardoor de emoties bijzonder diep gaan. Daarnaast dacht ik echt vanaf het begin te weten wat er zou gaan gebeuren en hoe alles in elkaar zit maar naarmate het verhaal vorderde en de emoties heftiger werden, bleek ik daar dus mooi compleet naast te zitten. En dat maakt denk ik dat ik het zo’n sterk verhaal vind. Niks luchtig, maar wel bijzonder rauw en mooi. En in het begin snapte ik de omslag niet. Maar nu ik het boek uit heb.. PRACHTIG! Op deze manier heb ik nog niet eerder naar een omslag gekeken. En het allermooiste is dat het gewoon nog iet klaar is en er een deel twee heel snel gelezen moet worden. Want ohmygod, deze emoties dit verhaal dat doet gewoon pijn. En ik wil weten hoe het afloopt. Geloof me; dit verhaal moet je lezen. Echt!

Dus, ben jij al bekend met Sanne Hillemans en Circus Cesaria?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.