Lifestyle | Thailand 2018; De hoogtepunten

Het heeft even geduurd maar eindelijk was het dan zo ver; met een vriendin vertrok ik naar Thailand. Die iets meer dan twee weken waren (helaas) met twee keer knipperen alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s en een travel vlog nog! Je raad hem al; ik neem je vandaag mee terug naar Thailand met de hoogtepunten van deze reis!

In vergelijking met de eerste keer dat ik naar Thailand was was dit echt een super relaxte reis. We zijn wel van locatie naar locatie gereisd, maar niet zo veel als de vorige keer. En waar we absoluut nog veel meer hadden kunnen zien in de tijd dat we in dat pracht land waren hebben we niet (de hele tijd) stil gezeten.

Bangkok; lekker Nederlands op de fiets

We begonnen onze reis met drie dagen en twee nachten Bangkok. Behalve dat het gewoon een bijzondere (stink) stad op zichzelf is voelde het goed om daar weer terug te zijn. We hadden een fijn hotel met zwembad en zaten vlak bij de wel bekende Koh San Road. Naast dat we gebruik maakte van het zwembad, wat door de stad slenterde deden we ook weer de Co van Kessel tour door het prachtige Bangkok. Lekker op z’n Nederlands op de fiets de stad verkennen. Ondanks dat het voor mij voor de tweede keer was is dit toch zeker weer een hoogtepunt! Je ziet zoveel wat je lopend of met een taxi niet tegen komt! Van de mensen, tot dieren en hoe de mensen daar leven. Het is en blijft een aanrader voor als je ooit in Bangkok komt!

Khao Sok; bloedzuigers in de jungle

Na Bangkok gingen we door naar Khao Sok. Hier hadden we een hutje midden in een schattig en benauwd resort in Khoa Sok. Waar ik had gehoopt weer terug te gaan nara het échte Khao Sok meer zaten we deze keer niet ver van de rivier af. Ook leuk, maar achteraf vond ik het wel jammer dat we niet naar dat meer zijn gegaan want dat staat nu nog steeds hoog op mijn lijstje. (Mooi excuus om nóg een keer terug te gaan;)). Hier hebben we gekanood (lees: wij mochten gaan zitten en werden door een Thai rond gepeddeld. Omdat dit zo saai was hebben we de peddel op een gegeven moment maar afgepakt en hebben wij hem even een poepie laten ruiken. En misschien vond hij dát, nu hij een keer niets hoefde te doen, nog wel het leukst, haha). De volgende dag gingen we een jungle tocht doen. Eentje waarbij de bloedzuigers (letterlijk) aan je voeten hingen (we hebben héél hard staan gillen en er een fobie aan over gehouden) en waarbij we zo hard hebben gezweet dat het leek alsof we rechtstreeks onder de douche vandaan kwamen (+ die tropische regenbui maakt hem wel compleet).

Koh Phangan & Koh Tao; Chill, relax en heb vóóral geen haast 

Na deze geweldige kort en krachtige avonturen zijn we door gegaan naar Koh Phangan waar we in een resort terecht komen waar zo’n rust hing dat je bijna bang was dat als je ademde dat je te veel lawaai maakte. Ohmygod, die rust (ondanks dat we echt de enige niet waren) die daar hangt is echt bi-zar. En wel bizar lekker. Hier hebben we buiten het heel hard chillen alleen een boottocht gedaan naar het Ang Thong National Marine Park. Bizar hoe mooi de natuur toch eigenlijk kan zijn!

Wij sloten onze reis af in Koh Tao in ons zelf uitgezochte villa. Dat mocht wel vonden we. Een villa mét uitzicht én een eigen zwembad. Wat wil je nu nog meer? Nou inderdaad, veel meer dan dat hebben we ook niet nodig gehad. En eerlijk gezegd; we hebben vrij weinig van Koh Tao gezien. Maar we zijn wel naar het stad beneden geweest, hebben over bijzonder stijle heuvels gereden én we hadden iedere avond een licht show van bliksem vanuit bed! Oh ja, en we werden helemaal zen van het niks doen.

Naar Thailand met Riskja Thailand

Wij hebben deze reis via Riskja Travel geboekt. Wij hebben alleen aangegeven wat we wilde en welke bouwstenen we leuk vonden en toen zijn zij gaan puzzelen voor de juiste reis. Ontzettend fijn want bij aankomst krijg je de nodige vouchers en voor de rest hoef jij alleen (waar nodig) te bekijken hoe je bij een bepaalde locatie komt (al is ook dit groot en deels geregeld). Omdat dit ons goed bevallen is kan ik je dit zeker aanraden als je toch wel invloed wil hebben maar niet alle tijd van de wereld hebt om dit zelf allemaal te gaan uitpluizen! (Dit is trouwens niet in samenwerking met oid maar omdat ik razend enthousiast ben en het je oprecht kan aanraden wilde ik het toch even melden:))

Of het een geslaagde reis was? Oh ja, dat zeker! Of we nog meer hadden en wilde zien; ook dat! Maar voor de tijd dat we daar waren was het precies goed verdeeld. De eerste paar dagen lekker actief en de laatste paar dagen languit en niks doen.

Ps. Uiteraard kon ik het niet laten om zo nu en dan op record te drukken en van deze shots heb ik een korte en krachtige video gemaakt. Dus mijn Thailand reis in 3.25:

Ben jij ooit in Thailand geweest?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.