Boeken | Waarom ik Kobo Plus abonnement fan ben + hoe het werkt

Sinds een kleine paar weken zit ik weer helemaal in de leesflow. Ik vind het heerlijk om na een dagje werken even helemaal te verdwijnen in een boek. Een paar maanden geleden heb ik mijn E-reader weer onder het stof vandaan gehaald en lees ik het ene na het andere boek door het Kobo Plus abonnement. Vandaag vertel ik je waarom ik fan ben en hoe dit abonnement precies in elkaar zit. 

Sinds ik de Kobo app op mijn telefoon en met mijn ereader verbonden heb lees ik véél meer dan ik voorheen deed. En ondanks dat ik het regelmatig afwissel met papieren boeken kan ik niet meer zonder mijn e-reader. En dan met dank aan het Kobo plus abonnement.

Wat houdt een Kobo plus abonnement in?

Kobo ken je misschien wel als E-reader merk. Maar sinds een tijdje is daar nu in samenwerking met bol.com een abonnement. En dat maakt weer mogelijk dat je voor een kleine €9,99 onbeperkt boeken kunt lezen. Nu is het niet zo dat álle boeken die je bij Bol.com vindt aan het abonnement toegevoegd zijn, maar dat je heel veel bekende(re) boeken er terug kunt vinden dat kan ik je verzekeren.

Hoe download je boeken met het Kobo plus abonnement?

Vaak hoor ik dat mensen vast lopen als ze uiteindelijk een boek hebben gevonden maar het niet lukt om deze te gaan lezen. Ik heb in het begin ook zeker even moeten zoeken, maar nu ik het door heb voeg ik nog net niet dagelijks tientallen boeken toe. Het enige wat je moet weten is of het boek aan het abonnement is toegevoegd. Dit kun je op de site (zowel via desktop als via de app) zien aan het icoontje links dat aangeeft dat een boek beschikbaar is in Kobo Plus.

– Via je E-reader/Kobo app op je telefoon:

Als je een boek via je ereader wilt toevoegen ga je in het menu naar Kobo shop. In het scherm dat dan verschijnt kun je boven aan op Kobo Plus drukken. Vervolgens verschijnen de boeken die je kunt lezen met dit abonnement. Als je er eentje hebt uitgekozen (of via de zoekfunctie in het overzicht) klik je het boek aan en kun je op ‘Lees met Kobo Plus’ drukken zodat hij wordt toegevoegd aan je boekenplank.

Via de kobo app op je telefoon werkt dit eigenlijk hetzelfde als op je E-reader. 

– Via de app:

Zelf ben ik voorstander om een boek uit te zoeken via de desktop versie van Bol.com of de app. Via de app kun je, als je een boek hebt gevonden dat aan dit abonnement mee doet, hem toevoegen door op ‘lezen met Kobo Plus’ te drukken onder de afbeelding van het boek. Omdat je dat niet via de app kunt doen wordt je doorverwezen naar de browser van je telefoon/ipad en moet je daar even inloggen met je bol.com account dat gekoppeld is aan je Kobo Plus account. Klinkt ingewikkeld maar is het niet. Zodra je daar ingelogd bent (hij brengt je vanzelf naar dat scherm) hoef je alleen nog maar je e-reader/kobo app voor je telefoon te synchroniseren zodat hij het boek kan ophalen. En lezen maar!

Waarom ik dit de €9,99 per maand waard vind
 • Ja, het kost je wéér een tientje per maand. Maar als je gaat bedenken dat je normaal gemiddeld dezelfde prijs voor één boek neerlegt en je nu onbeperkt kunt lezen.. Dan vind ik dat persoonlijk die tien euro wel waard.
 • Je kunt altijd overal lezen, ook als je niet je e-reader op zak hebt. Er is namelijk ook een Kobo App die je kan koppelen aan je bol.com account waarmee jij je boeken op je E-reader leest. Het mooie hieraan is dat als jij je app dan even opnieuw laadt, hij dan jouw gegevens download en je gewoon verder kunt lezen waar je gebleven was!
 • Je ontdekt nog meer nieuwe boeken. Ik heb al heel wat boeken gelezen waarvan ik van te voren nog nooit van gehoord had. Beter nog; ze stonden absoluut niet op mijn lijstje. Maar omdat ik het heerlijk vind om door het aanbod heen te scrollen kom je nog wel eens pareltjes tegen. En aangezien je er toch niets extra’s voor neer hoeft te leggen; waarom dan geen kans wagen?

Met andere woorden; als je nog geen idee hebt wel boek je op vakantie wilt gaan lezen; scroll door het aanbod en neem een proefabonnement!

Ben jij al bekend met het Kobo Plus abonnement?

* Dit artikel is NIET in samenwerking met maar heb ik geschreven omdat ik oprecht enthousiast ben.

4 Comments

 1. irene | tussenmarsenjupiter 28/06/2018 at 22:24

  Ik heb ook een zo’n abo en vind het ook geweldig! 😀 Ben er echt héél blij mee. Ik lees elke dag op de heen- en terugreis van mijn werk met de trein. Als ik al die boeken zo had moeten kopen, was ik al veel geld kwijt geweest

 2. LavieMamsElle 30/06/2018 at 23:01

  Interessant lijkt me, heb jij dan ook een kobo e-reader? Ik heb een Tolino en vroeg me af of dit een rol speelt? Groetjes Ellen

  1. Fleur94 30/06/2018 at 23:25

   Hi Ellen,

   Ik ben even snel voor je op onderzoek gegaan maar je kan helaas een Kobo abonnement niet gebruiken op een ander merk E-reader. Wel kun je de lees app (in de app/play store zoeken naar Kobo en dan Bol.com Kobo app downloaden) downloaden en deze verbinden met je kobo plus account:).

   You can do it!

 3. Anita 02/07/2018 at 22:09

  Ik download alle boeken meteen op mijn Kobo ereader, via de optie Kobo Plus. Veel makkelijker!

  En ik heb alle boeken van Kobo Plus meteen in categorieën “mijn verzamelingen” gezet. Is even wat werk,maar erna zijn boeken makkelijker boeken te vinden als je er veel gedownload hebt zoals ik.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.