Boeken | Waarom ik Kobo Plus van ben en hoe het werkt

Sinds ik de Kobo app op mijn telefoon en met mijn e-reader verbonden heb lees ik véél meer dan ik voorheen deed. Ondanks dat fysieke boeken nog steeds winnen kan ik toch ook niet meer zonder mijn e-reader en het Kobo Plus abonnement. Maar omdat ik hoor dat veel mensen niet snappen hoe dit precies werkt én ik toch wel heel erg enthousiast ben over deze dienst wil ik je graag meer vertellen over wat Kobo Plus precies inhoudt en hoe het werkt.

Wat is een Kobo plus abonnement en hoe werkt het?

Kobo ken je misschien wel als E-reader merk. Maar sinds een tijdje is daar nu in samenwerking met bol.com een abonnement. En dat maakt weer mogelijk dat je voor een kleine €9,99 onbeperkt boeken kunt lezen en voor €12,99 per maand kunt lezen én luisteren. (Ik richt mij in deze blog alleen op de boeken die je via Kobo Plus kunt lezen). Nu is het niet zo dat álle boeken die je bij Bol.com vindt aan het abonnement toegevoegd zijn, maar dat je heel veel bekende(re) boeken er terug kunt vinden dat kan ik je verzekeren.

Hoe zet je boeken via het Kobo plus abonnement op je e-reader en telefoon?

Vaak hoor ik dat mensen vast lopen als ze uiteindelijk een boek hebben gevonden en hem dan niet op de e-reader krijgen. Ik heb in het begin ook zeker even moeten zoeken, maar nu ik het door heb voeg ik nog net niet dagelijks tientallen boeken toe. Het enige wat je moet weten is of het boek aan het met het abonnement beschikbaar is. Dit kun je op de site (zowel via desktop als via de app) zien aan het icoontje links dat aangeeft dat een boek beschikbaar is in Kobo Plus.

– Via je e-reader/Kobo app op je telefoon:

Als je een boek via je e-reader wilt toevoegen ga je in het menu naar Kobo shop. In het scherm dat dan verschijnt kun je bovenaan op Kobo Plus drukken. Vervolgens verschijnen de boeken die je kunt lezen met dit abonnement. Als je er eentje hebt uitgekozen (of via de zoekfunctie in het overzicht hebt opgezocht) klik je het boek aan en kun je op ‘Lees met Kobo Plus’ drukken zodat hij wordt toegevoegd aan je boekenplank.

hoe werkt kobo plus

Via de Kobo app op je telefoon werkt dit eigenlijk hetzelfde als op je e-reader. hoe werkt kobo plus

– Via de Bol.com app:

Zelf ben ik voorstander om een boek uit te zoeken via de desktop versie van Bol.com of de app. Via de app kun je, als je een boek hebt gevonden dat aan dit abonnement mee doet, hem toevoegen door op ‘lezen met Kobo Plus’ te drukken onder de afbeelding van het boek. Omdat je dat niet via de app kunt doen wordt je doorverwezen naar de browser van je telefoon/ipad en moet je daar even inloggen met je Bol.com account dat gekoppeld is aan je Kobo Plus account. Klinkt ingewikkeld maar is het niet. Zodra je daar ingelogd bent (hij brengt je vanzelf naar dat scherm) hoef je alleen nog maar je e-reader/kobo app voor je telefoon te synchroniseren zodat hij het boek kan ophalen (zorg dus wel dat hij met je wifi verbonden is). En lezen maar!

kobo plus

Waarom ik Kobo Plus de €9,99 per maand waard vind:

 • Ja, het kost je wéér een tientje per maand. Maar als je gaat bedenken dat je normaal gemiddeld dezelfde prijs voor één ebook neerlegt en je nu onbeperkt kunt lezen.. Dan vind ik dat persoonlijk die tien euro wel waard.
 • Je kunt altijd overal lezen, ook als je niet je e-reader op zak hebt. Er is namelijk ook een Kobo App die je kan koppelen aan je Bol.com account waarmee jij je boeken op je e-reader leest. Het mooie hieraan is dat als jij je app dan even opnieuw laadt, hij dan jouw gegevens download en je gewoon verder kunt lezen waar je gebleven was!
 • Je ontdekt nog meer nieuwe boeken. Ik heb al heel wat boeken gelezen waar ik van te voren nog nooit van gehoord had. Beter nog; ze stonden absoluut niet op mijn lijstje. Maar omdat ik het heerlijk vind om door het aanbod heen te scrollen kom je nog wel eens pareltjes tegen. En aangezien je er toch niets extra’s voor neer hoeft te leggen; waarom dan geen kans wagen?

Met andere woorden; als je nog geen idee hebt welk boek je wilt gaan lezen; scroll door het aanbod en neem een proefabonnement!

Ben jij al bekend met het Kobo Plus abonnement?

* Dit artikel is NIET in samenwerking met maar heb ik geschreven omdat ik oprecht enthousiast ben.

4 Comments

 1. irene | tussenmarsenjupiter 28/06/2018 at 22:24

  Ik heb ook een zo’n abo en vind het ook geweldig! 😀 Ben er echt héél blij mee. Ik lees elke dag op de heen- en terugreis van mijn werk met de trein. Als ik al die boeken zo had moeten kopen, was ik al veel geld kwijt geweest

 2. LavieMamsElle 30/06/2018 at 23:01

  Interessant lijkt me, heb jij dan ook een kobo e-reader? Ik heb een Tolino en vroeg me af of dit een rol speelt? Groetjes Ellen

  1. Fleur94 30/06/2018 at 23:25

   Hi Ellen,

   Ik ben even snel voor je op onderzoek gegaan maar je kan helaas een Kobo abonnement niet gebruiken op een ander merk E-reader. Wel kun je de lees app (in de app/play store zoeken naar Kobo en dan Bol.com Kobo app downloaden) downloaden en deze verbinden met je kobo plus account:).

   You can do it!

 3. Anita 02/07/2018 at 22:09

  Ik download alle boeken meteen op mijn Kobo ereader, via de optie Kobo Plus. Veel makkelijker!

  En ik heb alle boeken van Kobo Plus meteen in categorieën “mijn verzamelingen” gezet. Is even wat werk,maar erna zijn boeken makkelijker boeken te vinden als je er veel gedownload hebt zoals ik.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.