Lifestyle | Thailand in een fotoboek

Hoewel Thailand er alweer even opzit heb ik nog even heel hard na kunnen genieten. Ik mocht in samenwerking met Albelli een fotoboek in elkaar flansen. Waar ik normaal heel goed ben het uitstellen van dit soort dingen deed ik het nu vrij snel na de vakantie. Benieuwd naar het resultaat?

Albelli, fotoboek, thailand

In eerste instantie, toen ik mail van Albelli kreeg, heb ik even getwijfeld. Ik heb er nooit het geduld voor en vind zo’n boek maken maar te veel werk. Maar aan de andere kant; hoe jammer is het als de foto’s van zo’n toffe reis in een mapje op je harde schijf verdwijnen? Precies, ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om toch een leuk fotoboek te maken. En niet één maar twee boekjes te bestellen. Die vriendin, waarmee ik naar Thailand was, was namelijk jarig een week later. En aangezien het bij haar ook een 10 jaren plan zou worden was dit een kleine moeite..

Het fotoboek in elkaar zetten

Toen ik eenmaal had besloten toch de samenwerking door te zetten was het de bedoeling dat ik het fotoboek in elkaar zou gaan zetten. Nu kan ik je zeggen dat ik best wel op zag tegen het uitzoeken van alle (+800) foto’s. Uiteindelijk ben ik er toch nog vrij snel door heen gekomen en heb ik ze toegevoegd in Albelli. Ik wilde in eerste instantie het boek via mijn telefoon maken, maar toen ik zag dat er ook een desktop versie was en dat makkelijker ging ben ik toch van dat plan af gestapt. Ik heb eerder een foto boek met HEMA gemaakt en ik moest dan ook even wennen aan de werking van Albelli. Maar toen ik dat eenmaal door had ging het gelukkig wel oké. Je kan alles bijna zelf uitkiezen, van kleuren tot kaders en de tekst.

Albelli, fotoboek, thailand

Geen leuke tekst bewerkingen

Het enige jammere vind ik (heb het tenminste niet kunnen vinden) dat je niet echt de tekst kan opmaken met leuke dingetjes. Nu kon je, tot zo ver ik gezien heb, alleen je tekst veranderen in kleur, lettertype en grote, wat ik best saai vind. Ik kreeg de kaders er niet naar mijn zin omheen waardoor het nogal basic werd. Ook niet verkeerd maar wel jammer als je wat anders in gedachte hebt. Maar over het algemeen spreekt het programma wel voor zich en werkt het eigenlijk best wel fijn!

Het resultaat

Eerlijk? Ondanks dat ik het vrij simpel heb gehouden (iets met 736 keer dezelfde foto van die rots, boom of zee en dus in die zin toch weer net niet naar je zin genoeg variatie hebben), was ik toch heel blij met het resultaat. Ik heb per stad een andere achtergrond kleur gekozen waardoor het overzichtelijk werd en je goed het idee hebt wat bij elkaar hoort. Ik vind het boekje een ontzettend schattig formaat hebben (ik koos voor maatje M met hooglans papier) en heel mooi en netjes afgewerkt. En het leuke aan dit formaat vind ik dat je het even makkelijker meeneemt dan zo’n grote.

Albelli, fotoboek, thailand

Als laatste besloot ik er ook nog een mok bij te bestellen met een foto erop. Een ras echte Thailandse foto!

Wat vind jij van het resultaat?

Dit artikel is in samenwerking met Albelli

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.