Boeken | Gelezen: Ver van de boom – Robin Benway

Ik ontving een kleine paar weken geleden het nieuwe boek van Robin Benway; Ver van de Boom. Een boek waar ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar was en dat maakt dat ik vol enthousiasme aan dit boek begon. Soms heb je er van die boeken tussen zitten die je zo binnen drie keer knipperen uit hebt. Dit boek was er zo eentje. En waarom dit dan was dat ga ik je vertellen!

Ik ben gek op romans en boeken waar lekker veel jank drama’s in zitten. Zo’n boek dat eigenlijk een ver van je bed show is waardoor je er lekker in kunt kruipen. Boeken waar echte verhalen in zitten doen het bij mij dan ook het best. Naar Ver van de Boom werd ik nieuwsgierig omdat het over adoptie en het zoeken naar je oorsprong bleek te gaan. Daar heb ik nog niet heel veel over gelezen en daarom leek mij dit een uitgelezen kans. Ik kan je verklappen; dit was dé kans want dat wachten was het boek waard.

Waar Ver van de boom over gaat

Ver van de boom laat je kennis maken met drie tieners; Maya, Grace en Joaquin. Alle drie leven ze totaal anders en kennen ze elkaar niet maar toch hebben ze één ding gemeen; dezelfde moeder. Grace komt erachter dat ze, wanneer ze opzoek gaat naar haar moeder, dat ze nog een broer en zus heeft die ook geadopteerd zijn. Naarmate het verhaal vordert en ze elkaar beter leren kennen komen ze er achter dat ze alle drie met dezelfde vragen zitten maar een totaal andere achtergrond hebben. En ze dragen alle drie een geheim met zich mee. Hoe dit uit pakt en of ze hun moeder daadwerkelijk gaan vinden dat ga ik je niet verklappen. Maar dat het, omdat ze alle drie een totaal andere jeugd hebben gehad, de moeite waard is omdat te willen weten kan ik je verzekeren.

Wat ik van Ver van de boom vind

Eerlijk? Ik heb gesmuld. En dat terwijl het toch nog best wel een zwaar verhaal is. Een zwaar verhaal omdat het de verschillende kanten en uitingen van adoptie en verlating laat zien maar ook een mooi verhaal omdat het juist door deze zwaarte de kracht van een familieband naar voren brengt. Toen ik eenmaal (wat al vrij snel zo was) in de flow zat wilde ik weten wat Maya, Grace en Joaquin hun geheimen waren, hoe de vondst van elkaar zou uitpakken en uiteraard of ze hun moeder zouden vinden. Ik wilde weten hoe dit af zou lopen.. Dit maakt dat ik de laatste paar bladzijdes met een brok in mijn keel heb uitgelezen. Het werd zo fijn verteld en zo mooi hoe alle puzzelstukjes zo in elkaar paste!

Ook had ik nog nooit eerder een boek van Robin Benway gelezen. Maar ze heeft een ontzettende fijne schrijfstijl. Het leest ontzettend fijn en makkelijk weg en ja.. Ze brengt je helemaal in een andere wereld. Héérlijk en zeker de moeite waard!

Ben jij al bekend met de boeken van Robin 

2 Comments

  1. Madelon 19/07/2018 at 11:01

    Ik kende de schrijver en het boek nog niet, maar het klinkt zeker leuk!

    1. Fleur94 19/07/2018 at 12:55

      Echt, geloof me; dit boek gaat je niet teleurstellen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.