Lifestyle | 5 to do dingen voor in de zon tijdens je vakantie

De vakantie is zo goed als begonnen en dat is te merken. We vertrekken massaal naar het buitenland, chillen in de zon tot hij onder gaat en doen leuke en gezellige dingen. Wat mij betreft, naast kerst, de beste tijd van het jaar. Het enige waar ik dan vaak tegen aanloop; wat ga je na zo’n dag in de zon de volgende dag in de zon doen? Als in: ik kan niet de hele dag stil liggen en wil dan wel zo af en toe wat te doen hebben. Ik heb 5 leuke en kleine dingetjes voor jullie op een rijtje gezet om tijdens het zonnen te doen! vakantie, to do,

Heerlijk, ik vind de zomer écht heel fijn. Gewoon de relaxt modus die het met zich mee brengt, de langere dagen en alles; I love it. En ik kan dan ook uren in de zon liggen want de zon is wat dat betreft en vooral op dat moment echt even mijn beste vriend. Maar na een aantal uur, of de volgende dag, dan merk ik ook wel weer dat ik het een soort van zat word. Ondanks dat ik zonnen nooit zat kan worden. Dus dan wil ik het graag combineren. En daar heb ik een aantal leuke en fijne tips voor. Niet perse heel nieuw, maar wel heel fijn om toe te passen tijdens het zonnen zodat je nog een beetje een voldaan gevoel overhoudt.

1. Pak een goed boek

De zomer is perfect om wat meer tijd aan een goed boek te besteden. Zelf ben ik best wel iemand die boek na boek kan verslingeren en dat tijdens de zomer(vakantie) dan ook graag doet. Ik heb sowieso een Kobo abonnement wat daar erg bij helpt maar daarnaast koop ik ook nog regelmatig boeken. En ik vind het heerlijk om weer verder te mogen in dat ijzer sterke verhaal of dat heerlijke feelgood boek. Dit is dan ook stiekem wel mijn nummer één.

2. Koop of download een puzzel boekje/app.

Waar ik voorheen dacht dat het voor omaatjes was ben ik weer helemaal om. En dat dankzij een vriendinnetje die spontaan twee boekjes kocht voor op vakantie waardoor ik werd aangestoken. Gewoon even op je handdoekje terwijl de zon je rug een mooi kleurtje geeft een sudokutje of een woordzoeker oplossen. Of een binaire puzzel, die vind ik op dit moment ook wel erg vermakend. Niks oma’s puzzel maar gewoon hartstikke hip!

3. Pak er een magazine bij die al weken lag te verstoffen door tijdnood

Ik ben groot magazine fan maar door drukte en andere dingen heb ik vaak gewoon te weinig tijd om rustig een magazine te lezen. Dan maak ik namelijk eerder tijd vrij voor dat ene boek waar ik zo nieuwsgierig naar ben. In de zomer is dit anders. Dan pak ik er net zo graag een tijdschrift bij. En waar ik voorheen altijd nieuwe tijdschriften kocht hoeft dit inmiddels niet eens meer. Genoeg keus uit wat er nog niet gelezen is. Daarnaast kan ik ook veel meer geduld opbrengen om zo’n tijdschrift dan ook echt van voor naar achter te lezen in plaats van alleen er snel even door heen te bladeren. En zo ontdek je toch ook weer nieuwe dingen. I like it!

4. Doe je ogen dicht en luister een luister boek

Naast dat ik fan ben van echte boeken, ebooks en magazines ben ik sinds toch wel ook al een tijdje ook luisterboeken fan! Zo vind ik het heerlijk om via Storytel een fijn boekje te luisteren zonder dat ik er me er voor moet inspannen. Een boek/ebook/magazine moet je toch nog vast houden en kunnen lezen in een bepaalde (zon) houding. Op het moment luister ik het een-na nieuwste boek van Lisette Jonkman ‘Helemaal het einde’. Wat mij betreft een perfect boek voor dit soort zomerse dagen!

5. Een simpel muziekje maakt hem

Maar het allerliefst luister ik tijdens het zonnen geen boek of lees ik geen magazine maar heb ik gewoon een fijne playlist op en luister ik muziek. Net zoals bij het lezen van magazines tijdens de vakantie luister ik op de zon moment er toch anders naar. Het komt meer binnen of zo en je kunt je (in mijn geval) beter focussen op de tekst. En toch is dat ook het rustgevendst. Qua playlist varieert het; Van het beste van NL tot een lekkere lounge playlist of gewoon mijn eigen playlist met favoriete nummers.

Het zijn misschien toch nog best wel heel erg de meest voorkomende dingen die mensen doen tijdens deze warme dagen in de zon. Maar om dan toch dat verveelde gevoel tegen te gaan helpt het wel. En houdt vooral in je achterhoofd; nu mag je relaxen. Je MOET niks maar MAG alles. Hoe fijn is dat! Geniet van je zomerse dag!

Hoe kom jij het beste zo’n zonnige dag door?

1 Comment

  1. Naomi 21/08/2018 at 18:17

    Deze 5 dingen doe ik ook altijd in de zon! Zo fijn. Alleen het luisterboek doe ik niet zo vaak, dit omdat ik toch liever een echt boek vasthoud!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.