Boeken | Gelezen & WIN: Een jaar met jou – Julia Whelan

Zucht. Dit. was. me. een. verhaal. WOW! Ik ga proberen zo haarfijn mogelijk uit te leggen waarom dit mij het verhaal wel was. Wel kan ik je vast verklappen; het is positief want ik ben ra-ze-nd enthousiast!  En omdat ik jarig ben geweest heb ik er even een winactie aangeplakt. Dus nieuwsgierig waar dit boek over gaat en hoe je deze misschien wel kunt winnen? Ik vertel het je!

boeken, een jaar met jou, recensie, Julia Whelan

Toen ik het persbericht over dit boek in mijn inbox ontving werd ik nieuwsgierig. Sowieso omdat ik nog nooit wat had gelezen van Julia Whelan maar ook omdat de achterflap naar mijn idee een ander soort feeling met zich mee bracht. Tevens was ik ook verkocht door de omslag (waar ik normaal eigenlijk niet zo snel enthousiast van wordt als ik eerlijk ben;p), Kortom; ik werd nieuwsgierig en wilde dit boek wel lezen. Zodra ik het boek had ontvangen ben ik begonnen en toen..

Waar Een jaar met jou van Julia Whelan over gaat

Was ik nog niet gelijk verkocht. Al zou je dat misschien niet denken als je het intro van deze blog leest. Toch heb ik er echt even in moeten komen. Je gaat namelijk mee met Ella naar Oxford waar zij een jaar gaat studeren aan de universiteit. Dit is op zich nog best te doen. Alleen Ella gaat na dit jaar aan de slag voor het campagneteam van de eerst vrouwelijke presidentskandidaat van de verenigde staten. En daar raak ik Ella, nu achteraf gezien, even kwijt. Het begin gaat namelijk heel erg over de cultuur verschillen, een stukje politiek waar ik vrij weinig mee heb en toch ook best wel veel geschiedenis. Gelukkig ontmoet ze al gauw haar poeziedocent Jamie en dan gaat alles in een snelvaart trein.

Waarom Een jaar met jou echt wel gelezen mag worden

En toen was ik dus wel verkocht. Want dan wint de liefde voor Ella en later het respect voor Jamie de strijd met het stukje cultuur en politiek wat overheersend wilde zijn. En slaat het trouwens om tot een felbegeerde roman. Een verhaal dat je kippenvel bezorgd en dat wendingen neemt die zo diep indringen dat je er letterlijk en figuurlijk stil van wordt. Waar je dan in eerste instantie vraagtekens zet bij de wendingen die het boek neemt vallen toch, uiteindelijk, alle puzzelstukjes in elkaar. En dat gecombineerd met de mooie poëzie stukjes waarmee je ieder hoofdstuk begint.. Dan wil je niet dat het boek uit is. Want ik heb Ella en Jamie (en stiekem toch ook dat stukje poëzie dat overal in terug komt) meer dan alleen maar in mijn hart gesloten en hoop dat als ze ooit nog terug keren ondanks alles een mooi leven hebben kunnen leven.

WINACTIE | Wie jarig is trakteert..

En ja, dus vind ik dat dit boek gelezen mag worden. Omdat ik begin deze week 24 kaarsjes heb mogen uitblazen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik geregeld dat ik één van jullie blij mag maken met dit GE-WEL-DI-GE boek. En geloof me; dat wil je!

Deze winactie is helaas alleen voor mensen binnen Nederland.

Wat moet je doen? 

  •  Volg mijn Instagram account
  • Like de post met de foto van dit boek op Instagram
  • Laat een reactie achter dat je graag mee wilt doen en tag daarbij iemand die dit boek misschien ook wel heel tof zou vinden!
  • EXTRA: post de Instagram post  in je story en tag mij daar in

Je kunt mee doen tot vrijdag 31 Augustus 20:00.

Ben jij al bekend met dit geweldige boek van Julia Whelan?

Dit boek heb ik op gestuurd gekregen en is beschikbaar gesteld door uitgevrij Harper Collins.

2 Comments

  1. Marian B 24/08/2018 at 11:35

    Nog van harte gefeliciteerd! Ik zou graag meedoeen maar helaas geen IG.

  2. Jolijn 28/08/2018 at 10:49

    Leuke actie! Ik maak graag kans (:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.