Lifestyle | 4 series en 1 documentaire die ik je kan aanraden!

De laatste tijd ben ik gek op boeken, maar als ik geen zin heb in een boek en wel tijd heb om te relaxen doet een serie het ook wel eens goed. En inmiddels heb ik weer een leuk lijstje met series die ik kijk. Groot en deels via Videoland maar zo af en toe ook gewoon nog via Netflix. Benieuwd van welke series ik op dit moment fan ben?

Het verschilt echt per dag welke serie ik kijk. Over het algemeen zijn het wel allemaal fijne en luchtige series. Gewoon om even je gedachten bij uit te zetten en even in andermans leven te duiken en dit keer dus niet met een boek.

1. Younger – Videoland

Een paar weken geleden besloot ik mijn nieuwsgierigheid achterna te gaan en begon ik aan Younger. Waar ik dacht dat dit geen serie voor mij zou zijn zat ik er deze keer volledig naast. Want dit is echt een hele leuke en fijne serie. Het gaat over Liz die solliciteert en daarbij voordoet alsof ze 26 is in plaats van dat ze 40 is. Omdat ze voor de branche waarin zij wil werken (bij een uitgever (hoe leuk!)) er met haar 40 jaar niet binnen komt. Ze komt te werken als de assistent van de marketingafdeling en dat brengt de nodige onhandige maar leuke scenes met zich mee. Het verbaast me hoe dit zo lang ‘goed’ kan blijven gaan. Want hoewel dit natuurlijk niet zou kunnen blijft het toch ergens wel een geloofwaardige verhalenlijn. Omdat dit dan ook de nodige lachwekkende scenes met zich meebrengt én het zich in de wereld van uitgeverijen en dus boeken afspeelt behoort deze serie op het moment tot mijn favoriete! Heerlijk!

2. Chesapeake Shores – Netflix

Dit is echt een serie waar je compleet je gedachten uit kan zetten en even op kunt gaan in het leven van de O’brien familie uit Chesapeake Shores. En geloof me, je wordt opslag verliefd op de mooie en leuke personages en dit mooie plaatje. Alles klopt aan deze serie. En toch is het niet saai en wacht ik iedere week weer met smart op de volgende aflevering.

3. Dave en Dien op Ibiza & Dave en Donny op expeditie – Videoland

Dave en Dien op Ibiza begon ik op een hele saaie avond met kijken. Een simpele serie waarbij Dave zijn oma Dien mee naar Ibiza neemt. Ik lig continue in een deuk want Dave spreekt alles uit en oma vind alles prachtig! En het zijn lekkere korte afleveringen voor tussendoor! Sind twee weken geleden daar ook Dave En Donny op expeditie. Hierbij bereidt Dave zijn broertje Donny voor op de Expeditie Robinson waar hij dit jaar aan mee gaat doen. Eigenlijk net als Dave en Dien op Ibiza een lekker kort programma om tussendoor te kijken! Even gedachten uit en gaan met die banaan!

4. Het Italiaanse dorp Ollolai – Videoland

Stiekem is dit wel een Guilty Presure. Het programma wat tot vorige week ook uitgezonden werd op RTL 4 maar dat nu even een week stopt waarin 5 stellen een huis komen voor één euro in Ollolai. Daarbij is het doel om dit huis op te knappen en daarbij Ollolai wat meer op de kaart te zetten door middel van opdrachten die ze moeten doen en hun eigen onderneming te starten. Nu aan het einde van de rit heeft één stel daarbij een leuk bedrag gewonnen en gaan ze per 3 september door met een vervolg van deze serie. I like it!

5.  De zinloze moord op cameraman Stan Storimans – Videoland

Tot ik deze documentaire had gekeken heb ik er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan; de reportages vanuit de oorlogsgebieden. Het was voor mij gewoon iets dat bij het nieuws hoorde, hoe raar en afschuwelijk dat misschien ook klinkt. Maar die reportages worden natuurlijk ook gewoon gemaakt door een reporter en een cameraman. En die moeten naar die gevaarlijke gebieden toe waar het soms ook fout kan gaan. Dat gebeurde bij Stan Storimans en daar is nu een documentaire over gemaakt. Een documentaire die mij kippenvel bezorgde en waardoor ik zeker weten nu nog meer respect heb voor deze mensen. Hopelijk krijgen de nabestaanden en collega’s van Stan ooit nog eens de waarheid naar boven.

Welke serie(S)/documentaire heb jij gekeken? Of welke serie ben jij op dit moment aan het kijken?

1 Comment

  1. Esmée 14/09/2018 at 23:00

    Fijne tips. Het Italiaanse dorp Ollolai heb ik een tijdje op televisie gekeken, maar niet meer helemaal afgekeken. Wellicht moet ik hier toch weer eens aan beginnen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.