Boeken | Gelezen: Instaproof – Kirsten Jassies en Joyce Nafzger

Toen ik op een middag laatst een rondje bol.com deed bedacht ik mij dat ik nog een kortingscode had vanwege mijn verjaardag. Ik had al een tijdje het boek Instaproof op het oog en besloot dan ook dat het hoogste tijd was om deze code, nu het nog kon, te verzilveren. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag of dit boek het kopen waard is!

Boeken, instaproof,

Instagram gebruik ik al een flinke tijd. Alleen ik ben er sinds een kleine paar weken anders naar gaan kijken. Dit komt omdat ik een nieuw Instagram account heb gemaakt voor mijn blog dat openbaar is. En het feit dat het een openbaar account is geeft het ook meer mogelijkheden. En daardoor ben ik Instagram vele malen interessanter gaan vinden. Toen ik zag dat ik dit boek kon bestellen was dat dan ook snel geregeld. Ik was wel benieuwd wat er nog meer allemaal in de wondere wereld van Instagram te vinden viel!

Van fijne tips tot een hele fijne schrijfstijl

Het was niet dat ik helemaal onbekend ben met Instagram, maar dit boek heeft mij wel weer nieuwe ideeën en tips gegeven. En dan heb ik het niet over specifiek nieuwe tips die nog niet op het internet te vinden zijn, maar meer gewoon door de manier waarop er over verteld wordt en het uitgelegd wordt valt er nog zoveel meer uit te halen. Daarnaast vloog ik echt als een sneltrein door dit boek heen. Wat is dit fijn geschreven zeg! Het is letterlijk alsof je met Joyce en Kirsten aan de koffie zit in een gezellig cafeetje. En die vormgeving.. Ik kan daar zo blij van worden! Het heeft wel iets weg van een hip magazine met de funky kleuren en heerlijke inspiratie foto’s. Ik wordt er, nu hij naast me ligt en ik er naar kijk, weer oprecht vrolijk van!

Is Instaproof het kopen voor alle Instagrammers waard?

Omdat ik een eerlijke recensie wil schrijven moet ik hier toch nee op antwoorden. Kijk voor mij is dit boek perfect. De schrijfstijl spreekt mij aan, de handige trucjes en tips kan ik zeker gaan toepassen maar dat komt omdat ik geen expert ben. En stel jij bent wel al een fervent Instagrammer.. dan denk ik dat deze tips niet nieuw en daardoor minder waardevol voor jou zijn. De clue van dit boek is kort samengevat maak pakkende en goede content. En ik denk als jij hier al wat langer mee op weg bent dat dat geen nieuw nieuws is. Voor mij is dit uiteraard ook geen nieuws, want media ís content en je moet altijd opvallen tussen de 2093 andere, maar ik ken lang alle details en snufjes die hier aanbod komen niet. Daarom denk ik niet dat dit boek voor álle Instagrammers waardevol zal zijn.

Kan ik Instaproof wel aanraden?

Daar kan ik dan wel weer volmondig ja op zeggen. Gelukkig:-). En dan met namen als je nog lang niet alle ins en outs van Instagram weet, opzoek bent naar handige handvaatjes of interesse hebt in hoe Instagram werkt. Want dat is wat er ruimschoots onder het genot van heerlijke afbeeldingen en fijne kleuren besproken wordt. Ik kijk toch wel op een hele andere manier naar Instagram en hoop dat ik de tips ook positief kan inzetten. Want er zit eigenlijk wel iets heel moois in dat hele Instagram idee! Dus je moet zelf maar even inschatten of je al alle ins en outs van Instagram een beetje kent of dat je zeker nog wat hulp van dit boek kan gebruiken. In dat geval kan ik hem je zeker aanraden:).

Heb jij Instaproof al gelezen?

Dit blogje bevat een affiliate link.

5 Comments

 1. Jennifer 10/09/2018 at 09:24

  Ik kende dit boek niet! Mooie recensie Fleur 🙂

 2. Paula | MustMag.nl 10/09/2018 at 10:59

  Binnenkort maar even doorbladeren in de boekhandel. Ik ben wel benieuwd wat ze nu allemaal bespreken. Is het heel erg gericht op groeien als account of ook op andere dingen? Daar ben ik wel benieuwd naar.

  1. Fleur 10/09/2018 at 11:01

   Ja ze geven zeker tips en handvaten om te groeien maar het gaat ook dieper in op wat Instagram inhoudt en hoe bijvoorbeeld het algoritme doet en hoe je daar mee om kan gaan. Maar het zijn naar mijn idee geen onbekende of nieuwe tips!

 3. Inez 12/09/2018 at 21:55

  Ik was er ook over aan het nadenken om dit boek te kopen! Alleen weet ik niet zo goed of de tips dan handig zullen zijn… Niet dat ik zo’n expert ben, maar vaak zijn tips voor instagram hetzelfde of niet concreet genoeg voor mij.

 4. Naomi 01/10/2018 at 09:43

  Ik heb ook al zitten twijfelen over dit boek! Ik ben wel redelijk bekend met instagram maar nieuwe tips zijn altijd welkom, ik weet alleen niet of er genoeg tips in staan die waarde voor mij hebben. Ik ga nog maar eens even door het boek bladeren bij de boekenzaak!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.