Geluisterd | Storytel: Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Het heeft iets langer geduurd dan normaal met een luisterboek, maar hij is uit; Helemaal het einde van Lisette Jonkman. Ik was een hele tijd geleden al aan dit boek begonnen met Storytel, maar omdat ik steeds ander boeken te lezen had en geen momenten vond om het luisterboek aan te zetten, kwam het er niet echt van. Tot nu dus! Ik vertel je wat ik van dit boek vond!

Lisette jonkman, boeken, helemaal het einde , stortytel

Sowieso ben ik van Lisette haar boeken. Ik was verkocht door Lucy en haar Nerds en werd daardoor verliefd op Abby en Ferdi in haar nieuwste serie. Lisette brengt een bepaalde humor in haar boeken waardoor ik continue in de kronkels lig tijdens het lezen. Heerlijk! Nu heeft Lisette een tijdje geleden een ander boek uitgebracht wat totaal niet te maken heeft met de nerds of het studentenleven. En eigenlijk, als ik zo ga terug denken, draagt dit boek een veel zwaarder thema met zich mee.

Waar Helemaal het einde over gaat

In helemaal het einde laat Lisette je kennismaken met Roxy aka Roxanne. Die al 10 jaar lang de leadzangeres van een wereldberoemde rockband is. Nadat ze door omstandigheden volledig in de put beland moet ze noodgedwongen terug naar het platteland waar zij is opgegroeid. Terug naar de wereld die ze een aantal jaar geleden abrupt heeft achtergelaten. En dan zijn de loeiende koeien, de tractor en de lange afstanden tussen de bewoonde wereld en het ouderlijke huis wel even wat anders dan hippe tentjes, privé chauffeurs en alles kunnen doen wat je harte begeert. Ze komt erachter dat de mensen van thuis door zijn gegaan en dat geheimen niet altijd geheimen kunnen blijven..

Wat ik van Helemaal het einde vind

Ik moet je eerlijk bekennen. Ik heb bijzonder lang gedaan over dit boek. Er staat dat je het boek met 14 uur en 11 minuten zou hebben afgeluisterd. In theorie heb ik er veel langer maar toch ook weer niet langer over gedaan. Uiteindelijk zijn het natuurlijk nog steeds die 14 uur en 11 minuten alleen heb ik dit verspreid over een hele lange tijd. Dit kwam omdat ik in eerste instantie even moest wennen aan dat dit een totaal ander verhaal is. Daarnaast kon ik ook even geen link leggen met Roxy maar toen het verhaal eenmaal vorderde ging dit gelukkig goed. En vond ik uiteindelijk ook de humor van Lisette er in terug. En dan is het wel weer goed. Het verhaal zit goed in elkaar en je gaat steeds meer respect voor Roxy kweken ondanks dat ze de dingen niet altijd even handig aanpakt. Het is naar mijn mening niet het beste boek van Lisette, maar het is wel even een leuk uitstapje naar wat anders. Dus in dat geval; als je opzoek bent naar iets verfrissend is dit zeker een aanrader!

Heb jij Helemaal het einde van Lisette Jonkman al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.