Lifestyle | Mijn liefde voor Instagram + Spam je Instagram

Sinds ik een nieuw Instagram account heb gemaakt en ik deze op openbaar heb gezet is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan. Instagram heeft met een openbaar profiel zoveel meer (leuke!) voordelen! Het geeft zo’n andere beleving als een privé account! Omdat ik hier zo enthousiast over ben vertel ik je graag over mijn liefde voor Instagram.

Instagram, bookstagram, openbaar profiel

Ik zat er eigenlijk al een tijdje over te denken om mijn privé account openbaar te gooien. Het feit dat dan alles door iedereen gezien kan worden hield mij tegen. Maar waarom zou ik dan niet gewoon nog een account aanmaken en deze besteden voor mijn blog? Zo bedacht, zo gepuzzeld en zo gedaan. Ik heb mijn andere account een andere naam gegeven waardoor ik op mijn openbare account hetzelfde heet als mijn blog namelijk @labellafleur.nl. En toen begon het feestje.

Een blog en bookstagram account

Het feestje begon pas echt toen ik besloot mijn blog (wat jullie vast niet gemerkt hebben na alle recensies van de afgelopen tijd;-)) wat meer de boekenkant op te gooien. Ik ben altijd al gek geweest van boeken en lezen en dit speelde weer meer op. Omdat ik mijn blog niet helemaal een boekenblog wil maken en ook over andere dingen wil blijven kunnen schrijven besloot ik mijn nieuwe Instagram wel wat meer op de #bookstagram wereld te richten. En omdat dit account nu openbaar was ging dit voor mijn doen best wel heel snel en goed. Voor ik het wist had ik de eerste 100 volgers en hele leuke mensen ontmoet. Het leuke is dat 3 kwart ook nog eens blogt én leest. Beter zou je het niet kunnen bedenken. En op deze manier kan een ik een beetje van beide dingen posten; Lifestyle én boeken.

Het leukste aan Instagram: de interactie!

Ik wist dat het er was maar dat het mij ook zou gebeuren; dat had ik niet gedacht. Juist omdat ik het van mijn andere account niet ken. Maar sinds ik dus een openbaar account heb heb ik veel meer contact met andere instagrammers/bloggers. En dat is onwijs gezellig. Waar ik in de blog Instagram wereld best wel een concurrentie voel onderling, ervaar ik dat in deze nieuwe en voornamelijk bookstagram wereld dus écht niet. Het is oprecht gezellig en andere zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar. Het is geen wedstrijd wie de leukste boeken leest of mag recenseren, het is gewoon het delen, de interesse en het enthousiast worden van andermans enthousiasme dat het zo gezellig maakt. Met andere woorden; ik ben opnieuw verliefd geworden op Instagram! Dus als je nog twijfelt om je met je profiel openbaar wilt gaan; doe het of maak een apart account aan. Want écht er gaat zo’n leuke wereld voor je open!

Volg je mijn nieuwe account al op Instagram? –> @labellafleur.nl

Ben jij meer Snapchat of Instagram fan? En via welke naam ben jij te volgen?

3 Comments

  1. Anna 28/09/2018 at 11:05

    Leuk dat we mogen spammen! Ik ben zeker weten meer een Instagram fan! Ik onderhoud momenteel twee accounts, mijn persoonlijke account @annajirina waar ik voornamelijk fashion en beauty foto’s deel en mijn bedrijfsaccount @studioannajirina waar mijn webshop en mijn grafische ontwerpen in de spotlights staan!

  2. Marieke 03/10/2018 at 14:40

    Ik ben zo’n fan van instagram! Ik ben op dit moment zelf iets minder actief, maar ik kijk wel heel veel bij anderen. Mijn instagram is @mariekee_books 🙂 Ik volg jou al op Instagram, zo leuk! <3

  3. Eline 17/12/2018 at 14:50

    Ik heb het gevoel dat ik vaak nog meer uit mijn instagram zou kunnen halen. Ik ben ook wat van het principe dat ik (bijna) niets in scène zet voor een goede foto. Net als op mijn blog. Ik leerde jouw blog en IG kennen via Books Ever After op Goodreads. Mijn blog en IG kan je vinden op http://www.houseofdiapers.be en @houseofdiapers. 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.