Personal | Instagram Q&A: De antwoorden

Het stond al een tijdje op mijn to do list; een Q&A. En met een tijdje bedoel ik echt al máánden! Omdat ik bang was dat dit toch niet zo goed zou lopen heb ik het nooit eerder geprobeerd. Tot ik het op Instagram vroeg en meerdere mensen zeide dat ik het gewoon moest proberen. En dan wel; de vragen via Instagram stellen en de antwoorden in een artikel verwerken. Tot mijn eigenlijk grote verbazing kwamen er échte reacties op. En daarom vandaag; de antwoorden!

Personal, Q&A

Wat vind je het leukste om te schrijven?

Sinds een paar weken (wat jullie hier vast nog niet gemerkt hebben, hehe^^) ben ik steeds meer over boeken gaan schrijven. Niet omdat ik véél meer ben gaan lezen maar gewoon omdat ik dit echt heel leuk blijk te vinden. Ik vind dan ook het schrijven over alles wat met boeken (en dan voornamelijk recensies) te maken heeft het leukst. Gewoon omdat ik er vaak oprecht enthousiast over ben! En boeken zijn wat dat betreft ook de leukste items om te fotograferen!

Wat is je lieveling Genre en waarom?

Hier kan ik hardop Young adult op antwoorden. Gewoon omdat ik mezelf hier het makkelijkste in kan verplaatsen, de gebeurtenissen daardoor vaak herkenbaar zijn en je hier ook wel (naar mijn idee) de meeste variatie in hebt. Al doen Romans en New adult het op zijn tijd ook wel goed hoor, haha.

Waar wordt je blij van?

Eigenlijk besefte ik me dit pas de laatste paar dagen; ik wordt blij van het feit dat ik voor nu een prima keuze qua werk heb gemaakt. Ik zit daardoor een stuk beter in mijn vel dat gaat echt voor alles. Juist omdat ik het achteraf misschien niet door had hoe hoog het allemaal zat. En daardoor krijgen alle andere en kleinere dingen in het leven ook een stuk meer kleur. Maar uiteraard wordt ik ook blij van de mensen om mij heen, mijn kat, fijne boeken, muziek en heel veel mooie nagels. Lekker Cliché dus.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Nu ik, door mijn nog fris en fruitige nieuwe baan, meer vrije tijd heb merk ik dat ik ook meer wil ondernemen. Even een theetje doen met die ene vriendin of tussendoor een andere vriendin voorzien van mooie nagels.. Daarnaast ben ik (uiteraard) graag bezig met foto’s maken voor mijn blog en Instagram en lees ik als het even kan iedere week tot één keer in de twee weken een boek uit.

Wat is een boek waar je echt niet doorheen kwam?

Toevallig had ik dit weekend een boek waar ik voor nu besloot niet verder mee te gaan. Dit was een Ongewoon Huwelijk van Tayari Jones. Hoewel ik al over de helft was heb ik hem toch even links gelegd. Het leest ook niet lekker als je weet dat het boek je niet trekt. En daarnaast deed ik er voor mijn gevoel al eeuwen over dus ik was er ook gewoon een beetje klaar mee. Ondanks dat het verhaal niet verkeerd is en zeker een mooie achterliggende gedachten heeft. Hopelijk kan ik hem over een paar weken weer oppakken en voel ik dan wel de flow om hem uit te lezen!

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Eigenlijk is dit best wel grappig voor iemand die absoluut niet vóór de camera wilt staan; maar mijn blog is ontstaan omdat ik ooit, in een heel ver niet te vinden verleden, nail-art filmpjes op youtube maakte. Ik heb altijd al ontzettend veel van schrijven gehouden en merkte dat ik mijn passie voor nagels toentertijd ook op een andere manier wilde delen. De blogwereld begon toen een beetje op te komen (we spreken dus echt over 2011 dat ik met bloggen begon) en toen besloot ik dat gewoon eens te proberen. En dat werd een uit de hand gelopen hobby waar ik nu 7 jaar later nog steeds met plezier aan werk.

Van welke schrijver heb je de meeste boeken?

In mijn real life boekenkast is dat denk ik de serie van Tahereh Mafi. Dit omdat ik ooit van die serie een box bestelde wat maakt dat ik er gelijk vier kreeg. En ja dan gaat het snel. Als ik dan kijk naar mijn virtuele boekenkast heb ik veel van Colleen Hoover, Jennifer L Armentrout en ik denk toch ook wel van Lisette Jonkman staan.

Wat was het eerste boek dat je ooit las?

Het allereerste boek dat weet ik niet meer hoor. En dat zal geheid een boek zijn geweest dat werd voor gelezen. Wel was ik vroeger groot fan van de ‘Opzoek naar dolfijnen’ serie en weet ik nog dat ik helemaal ondersteboven was van Krassen door Elle van den Bogaart. Dit laatste boek maakte toen zoveel indruk!

Lees je zelf veel blogs?

Eigenlijk niet zo heel veel meer. En als dit wel het geval is komt het door Instagram omdat daar iets door gelinkt wordt wat ik interessant vind of is het en recensie.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De laatste paar maanden is dat heel erg verschillend. Aangezien ik vooral veel recensies plaats haal ik in dat geval de inspiratie uit boeken die ik lees. Of als ik weer een nieuwe toffe combinatie op mijn nagels heb die ik wil delen. Of inderdaad gewoon de inspiratiebijbel aka Pinterest die het op zijn moment ook prima doet.

Ik wil Sharonnx, Jenniferleest, Danique, Bookstammel, Livelifebook en Turnthepages.x bedanken voor de leuke vragen! Oh en uiteraard voor het vertrouwen, haha. Want anders had ik het nu nóg een keer uitgesteld!

Waar haal jij je (blog) inspiratie vandaan?

2 Comments

  1. Livelifebooks 09/10/2018 at 16:16

    Suuuper leuk!!!

  2. Madelon 10/10/2018 at 21:08

    Leuke vragen en antwoorden! Ik haal mijn inspiratie vooral uit de dingen om mij heen, die mij bezighouden of opvallen 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.