Boeken | Gelezen: Hartendief op pootjes – Melinda Meltz

Toen ik hem in mijn mail voorbij zag komen wist ik het stiekem al; deze wilde ik (als kattenliefhebber) lezen! En die kans kreeg ik. Alleen al door de GE-WEL-DI-GE cover was ik verkocht. Die grote katten oogjes van (denk ik) MacGyver! Ik ben en was verkocht. Maar was dit verhaal ook zo goed? Of zou het misschien een beetje langdradig zijn? Ik vertel het je allemaal!

Ik had zin om in dit boek te beginnen. Heel veel zin want mijn verwachtingen van deze, voor mij nog onbekende schrijfster, waren hoog. Gewoon omdat er een kat de hoofdrol in speelt. Al bracht dat ook wel weer zo zijn twijfels met zich mee. Want hoe ga je als mensen een kat neerzetten? Aangezien katten niet kunnen praten en we dus niet weten hoe ze denken leek mij dit best een aardige klus. Nou ik kan je verklappen; Melinda heeft helemaal tot zijn recht laten komen. IK BEN VERLIEFD.

Humor, mooi en lief = perfecte katten verhaal

Ja, je wordt vanaf hoofdstuk één verliefd op de kat MacGyver en ziet zijn streken helemaal voor je. Vervolgens sloot ik Jamie ook steeds meer in mijn hart en werd ik nieuwsgierig naar haar leuke buurjongen en buurhond David en Diogee. Er komt ontzettend veel humor in dit verhaal voor. Mede omdat Melinda de kattenstreken van MacGyver zo duidelijk en herkenbaar voor kattenliefhebbers weet te beschrijven dat ik een paar keer hardop heb moeten lachen. Want hoewel het natuurlijk alles behalve realistisch is, kan ik mij de gedachtengang van een kat wel ergens voorstellen. En helemaal als ik naar mijn eigen kat kijk. Natuurlijk is en kan het in het echte leven geen cupido zijn, maar toch.. In dit verhaal geeft het toch wel een lief en leuk extraatje. Ja, wat ik zeg; het perfecte (stiekem onrealistische) katten verhaal.

Een katten verhaal mét diepgang en liefde van Melinda Metz

Uiteindelijk draait het verhaal om Jamie en David en leer je hun door het boek heen kennen. En niet alleen hun, maar ook hun verleden en de struggles die het verleden met zich meebrengt. Wat uiteindelijk trouwens allemaal op hetzelfde neerkomt. En dat is mooi want daardoor blijft het niet alleen maar een katten verhaal maar komt er ook daadwerkelijk diepgang met emoties in voor. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat je wilt weten hoe het afloopt en vooral op de koppel pogingen van MacGyver werken.

Ben je een kattenliefhebber en of katten baasje? Of ben je opzoek naar iets nieuws, luchtigs en toch ook wel een mooi verhaal? Dan is dit prachtige boek (want kijk even naar deze Beautiful cover (I Like the white covers)) zeker wat voor jou. Een lekker en makkelijk verhaal wat zeker wel wat weg heeft van een fijne chicklit. Met een hele fijne schrijfstijl, dat mag ook best wel gezegd worden. En als kattenliefhebber kan ik alleen maar zeggen; jij gaat hier op een hele andere manier door naar je kat kijken. En stiekem laat dit boek je nog meer tegen je kat praten (want dat doen kattenbaasjes toch?) dus wees voorbereid!

Ik geef dit boek 4 sterren!

Volg je mij al via Instagram?

Ben jij al bekend met Melinda Metz en of haar nieuwste boek?

Dit boek is beschikbaar gesteld door Harper Collins.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.