Gezien | In de bioscoop: Zwaar verliefd

Vorig jaar toen bekend werd dat het boek van Chantal van Gastel – Zwaar Verliefd verfilmd zou gaan worden was iedereen laaiend enthousiast. Chantal heeft in de tijd van het maken van de film ons regelmatig een kijkje in de keuken op de filmset kunnen geven en nu draait hij eindelijk in de bioscoop. Vorige week ben ik met een vriendinnetje heen gegaan en ik vertel je graag wat ik van de film vind!

Vaag kon ik mij herinneren dat ik dit boek ooit, in het verre verleden, heb gelezen. Maar heel eerlijk gezegd wist ik niet heel goed meer waar dit verhaal ook alweer over ging. Tot ik de trailer zag. Ik werd gelijk enthousiast en kon niet wachten tot ik met een vriendin een datum kon prikken. Ik kan je vast verklappen; wij hebben genoten!

Net zo als in het boek?

De cast klopt, de omgeving waarin de film zich afspeelt klopt en het verhaal klopt met wat we verwachtte. En dat maakte dat dit verhaal, deze film, heel goed overheen kwam met het boek. Isa is word door Barbara Sloesen en die doet dat echt geniaal. De perfecte Isa als je het mij vraagt! En wat dacht je van Jim Bakkum als Ruben? Dat is toch dé perfecte combinatie? Ja, als je het mij vraagt komt deze film heel goed overeen met het boek! 

De juiste humor op het juiste moment

Sowieso, de humor die dit verhaal al met zich meebracht is heerlijk. In deze film weten Isa, haar vriendinnen en Ruben dit nóg beter neer te zetten. Soms gewoon serieus grappige momenten maar ook vaak genoeg de momenten die zo grappig zijn omdat ze gewoon hartstikke gênant zijn. En dat maakt weer dat wij, en de rest van de zaal, regelmatig in de kronkels lagen. Het mooie is dat dit er niet super dik op ligt maar je merkt dat het gewoon op het moment van spelen ook zo eruit kwam dat het ook écht grappig is. Niet gemaakt grappig en dat is fijn! Juist omdat het een Nederlandse film is. Met andere woorden; deze film kan ik je heel hard aanraden!

P.s Ik kwam het Zwaar verliefd, de film editie, ook tegen in KOBO plus! Dus voor de KOBO plus fans die eerst willen weten of je het verhaal wat vind.. Je weet wat je te doen staat!

Ben jij al naar zwaar verliefd geweest? Of heb je het boek al gelezen?

Deze blog bevat een affiliatie link.

1 Comment

  1. Mevrouw Marloes 24/10/2018 at 20:35

    Het boek ken ik niet, maar de trailer heb ik wel al vaak gezien. Het lijkt mij zo’n leuke film! Ik wil ‘m graag een keer zien 🙂

    Liefs,
    Marloes

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.