Boeken | Recensie: Uitzonderlijk – Colleen Hoover

Een kleine twee weken geleden kreeg ik van uitgeverij Zomer en Keuning het nieuwste Nederlandse boek van Colleen Hoover binnen: Uitzonderlijk. Omdat ik al een paar keer op het punt heb gestaan om dit boek in het engels te lezen omdat hij hier nog niet uit was maar ik het niet deed omdat ik er slechte recensies over las, was ik heel benieuwd wat dit boek zou brengen. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik van dit nieuwste boek vind!

Recensie, colleen Hoover, Uitzonderlijk

Sinds ik een paar jaar geleden begon aan Sterrenhemel van Colleen Hoover heb ik mijn liefde voor lezen weer hervonden. Nu een paar jaar later behoord deze auteur zeker tot mijn favoriete schrijfster en heb ik, in ieder geval in het Nederlands, alles van haar gelezen. Ik weet niet hoe Colleen het toch iedere keer doet, maar ze doet en wel héél goed. Toen ik de recensies van dit boek (in het Engels Without Merit) las werd ik een beetje bang. Want waar ze bij haar ander boeken veelal lovend zijn was dat dit keer niet zo. Nu ik hem in het Nederlands mocht lezen hield ik mijn hart vast..

Waar Uitzonderlijk van Colleen Hoover over gaat

In Uitzonderlijk maken we kennis met Merit. Merit is een tiener die met haar familie in een oude en half omgebouwde kerk woont. Merit is iemand die een nogal vreemde hobby heeft; bekers verzamelen voor alle dingen die fout gaat in haar leven. En eigenlijk heeft zijn er al best wat. Gaandeweg leer je Merit steeds meer en beter kennen en kom je erachter waar dit verhaal echt om draait. En dat is niet alleen om liefde, zoals in veel voorgaande boeken van Colleen Hoover, maar hier komen nog andere heftige thema’s aan bod. Waar je aan het begin misschien even de Colleen Hoover flow moet vinden wil je aan het einde niet dat dit verhaal ophoudt. Het is een bijzonder verhaal dat je aan het denken zet.

Recensie, colleen Hoover, Uitzonderlijk
Anders dan andere verhalen maar zo hard de moeite waard

Ja, het is een heel ander soort verhaal en ik heb wel echt even moeten zoeken naar de lees flow. Toch, toen ik hem eenmaal gevonden had (wat gelukkig niet zo heel lang duurde), wilde ik weten wat er echt speelde en wat er tussen Sagan en Merit zou gebeuren. Waar het in eerste instantie toch een beetje een vreemd verhaal lijkt te zijn, mede door de familie omstandigheden en de manier waarop alle verteld wordt, klopt het uiteindelijk toch allemaal. Het is naar mijn idee niet het meest mooie verhaal van Colleen Hoover maar zeker wel een bijzonder verhaal. Een verhaal met het thema depressie waardoor je anders naar deze ziekte gaat kijken. En uiteindelijk toch van Merit en haar familie gaat houden. Ja, het is een heel ander soort verhaal maar zo hard de moeite waard om te lezen!

Omdat het niet Colleen haar allerbeste boek is geef ik dit boek 4 sterren.

Heb jij Uitzonderlijk van Colleen Hoover al gelezen?

Dit boek kreeg ik ter recensie van Zomer en Keuning.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.