Boeken | Gelezen: Showstopper – Hayley Barker

Jaa ohmygod. Ik heb hem uit. En hoe! Hij stond al eentijdje op mijn TBR en nu was het eindelijk zo ver om hem uit te lezen! Tijdens de laatste paar hoofdstukken was ik niet te stoppen. Het ging gewoon bijna helemaal vanzelf. En dat zegt denk ik wel wat over het boek. Ik heb hem dan nu wel uit maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Wat ik er dan uiteindelijk van vind dat vertel ik je in deze recensie.

Boeken, gelezen, showstopper, recensie, Hayley Barker

Ja, het was een barre tocht. Hoe stom ik dat ook vind. Want dat was nergens voor nodig als ik gewoon in een keer had door gezet en andere boeken opzij had geschoven. Omdat ik de flow van het boek toen niet kon vinden heb ik toen juist Showstopper opzij gelegd.. Maar goed, dat is nu verleden tijd want hij is UIT! Ohmygod wat een boek!

Waar Showstopper van Hayley Barker over gaat

In Showstopper volgens we droesem Hoshiko en de zuivere Ben. Dit zijn twee personages met twee verschillende achtergronden. Hosiko is een droesem die weinig tot niks heeft en haar leven geeft in het circus als Koordanseres waarmee ze eigenlijk de dood avond na avond in de ogen kijkt. Ben daarentegen is opgeroeid in een groot, mooi en luxe huis en heeft alles wat zijn hartje begeert. En daarnaast is hij de zoon van de machtigste minister van het land die zo snel mogelijk alle droesems weg wilt hebben. Wanneer hij op een avond met zijn familie naar het circus gaat en Hoshiko ziet is hij opslag verliefd en krijgt hij haar niet meer uit zijn gedachten. Maar hoe moet dat verder? Hoshiko wilt niks met zuivere te maken hebben en Ben kan vanwege zijn moeder moeilijk met een droesem omgaan..

Waarom Showstopper wel degelijk de moeite waard is

Ja en echt hoor; ik snap mezelf echt niet. Want waarom wil ik altijd perse die flow gelijk vinden en heb ik geen geduld en lees ik niet gewoon verder? Want toen ik hem eenmaal gevonden had kon ik niet meer stoppen.. Wat een verhaal. En wat een bizarre wereld. Zo tof hoe Hayley dit zo realistisch heeft weten neer te zetten! Want hoewel het absoluut niet een realistische verhaal is komt het zo écht en sterk over. Ik heb de laatste paar hoofdstukken echt op het randje van mijn stoel doorgebracht omdat het gewoon zo spannend was. En mooi, ook dat. Alleen.. Weten we nu dus nog steeds niet hoe het is afgelopen of nee hoe het afloopt. Het is geen open einde maar het is ook geen dicht einde want er komt heel snel een deel twee uit (11 december 2018)! Ik kan niet wachten!

Ik geef dit boek 4,5 sterren!

Heb jij Showstopper al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.