Boeken | 5 x waarom boeken lezen een toffe hobby is

Sinds ik weer volop aan het lezen geslagen ben kan ik niet meer zonder. En of ik nou per dag maar één bladzijde of hoofdstuk lees of meerdere; ik kan er ontzettend van genieten en naar uitkijken. En daarnaast, in deze tijd, kun je er nog meer uithalen. Daarom vind ik het wel leuk om 5 redenen te geven waarom boeken lezen zo’n toffe hobby is.

1. Je kan je even helemaal over geven aan een andere wereld

Of dit nu een ver van mijn niet helemaal real life bed show is of eentje die iets dichter bij huis zou kunnen liggen: Je kan je met een boek even helemaal afsluiten van de échte wereld en helemaal op gaan in de wereld waarin het boek zich afspeelt. Gewoon even je gedachtes over wat op dit moment speelt uitzetten en lekker verdwijnen in de wereld en problemen van de personages uit het boek! Ik hou er van!

2. Je kan het overal doen

Een reden waarom ik een boek lezen een toffe hobby vind is omdat je het in principe overal en altijd kunt doen. Zolang je er maar even de tijd voor neemt en zorgt dat je een (digitaal) boek bij je hebt. Ik vind het dan ook heerlijk als ik de in de bus/trein zit om deze tijd uit te zitten onder het genot van een boek. Of even een hoofdstukje verder lezen tijdens mijn pauze. En ja, soms moet het wc moment er zelfs aan geloven..

3. Je kan er nooit genoeg hebben

Iets wat voor mij ook mee telt is als je een hobby alsmaar kunt uitbreiden. Zo heb ik twee grote hobby’s: Gelpolish (en daar kun je dus ook alsmaar voor blijven kopen) en boeken (en ook die kun je alsmaar blijven kopen). En er is dus altijd wel iets nieuws wat jij nog niet in je (virtuele) kast hebt staan. Ik kan dan ook uren vol maken met struinen door de bol.com of boekenkraam boeken collectie. Héérlijk!

4. Boeken zijn de perfecte items om te fotograferen

En uiteraard daar creatief mee te zijn. En daar dan bijvoorbeeld een Instagram, wat dan zeer waarschijnlijk, een bookstagram wordt, voor maken. Want je kan die boeken overal mee combineren. Of het nu een kop thee of een mooie bloem is die je er bij legt; het zijn heerlijke objecten om lekker creatief mee bezig te zijn. En daarnaast helpt het mij ook om anders naar het verhaal te gaan kijken; want wat voor object zou bij het verhaal passen?

5. Deel het via (book)Instagram en maak vrienden

En nog een toffe bijkomstigheid bij het hebben van boeken lezen als hobby is, dat als je dan leuk en creatief bezig bent geweest met boeken fotograferen, je dit ook via Bookstagram kan delen. Dé boekenwereld van Instagram. Sinds ik daar afgelopen zomer mee begonnen ben heb ik zoveel leuke mensen én boeken leren kennen. Gewoon het feit dat we één passie en liefde voor boeken delen is zo ontzettend tof! En de oprechtheid over enthousiasme na het lezen van een boek dat maakt het plaatje wat mij betreft compleet.

Echt hoor, ik kan je dit zeker aanraden om boeken lezen én Bookstagram als hobby erbij te nemen!

Lees hier mijn blog die ik schreef over mijn liefde voor Bookstagram

Vind jij lezen ook een toffe hobby of heb je er precies niks mee (want dat kan natuurlijk ook;))?

1 Comment

  1. Mevrouw Marloes 08/01/2019 at 15:32

    Als een goed boek uit is, heb ik soms ook echt dat ik in zo’n zwart gat beland, haha. Dan denk ik: ‘Wat moet ik nu met mijn leven doen?’ Tot ik een nieuw boek pak en begin met lezen 😉 Ik word alleen heel chagrijnig van boeken/films met een open einde. Als er dan geen tweede deel is en ook niet komt, moet je mij mijden 😛

    Liefs,
    Marloes

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.