Boeken | Recensie: Laat me niet Alleen – Sarah Armstrong

Een paar weken geleden kreeg ik van uitgeverij de Fontein het boek van Sarah Armstrong opgestuurd; Laat me niet alleen. Nadat ik het laatste boek van 2018 uit had was het tijd om aan dit nieuwe verhaal te beginnen. En ik was wel weer toe, na een aantal wat luchtige boeken, een boek met een wat zwaarder onderwerp. Benieuwd wat ik er van vond?

boeken, recensie, laat me niet alleen, sarah Armstrong

Waar Laat me niet Alleen over van Sarah Armstrong over gaat

In Laat me niet alleen volgen we Anna. Een grafisch ontwerper die in Australie woont en werkt. Een jonge vrouw met een vrij rustig leventje. Tot ze nieuwe buren krijgt. Een stel met een 5 jarig meisje. Vanaf dag een ruikt Anna dat daar iets niet helemaal goed zit. Wanneer de vreemde situatie zich steeds heftiger uit en haar buurmeisje haar om hulp vraagt, doet ze wat ze kan doen. Maar wat als er niemand luistert? Hoe ver kan Anna gaan om voor haar 5 jarige buurmeisje op te komen?

Laat me niet alleen gaat je niet in de koude kleren zitten

Het nieuwste boek van Sarah Armstrong is heftig. En heeft mij, zeker in het begin, aardig wat kippenvel bezorgd. Want ondanks dat het een verhaal is kan dit ook in het echt gebeuren en dat maakt dat het gelijk al een stuk dichterbij staat dan vele andere verhalen. Je wordt mee gesleurd in de tweestrijd die Anna voert en het onbegrip dat zij voelt als ze merkt dat niemand luistert. En in eerste instantie snapte ik niet waarom er steeds meer flashbacks over haar eigen jeugd naar voren kwamen, maar toen het verhaal vorderde begonnen ook die puzzelstukjes steeds meer op hun plaats te vallen.

De schrijfstijl van Sarah vond ik ontzettend fijn en toch ergens ook wel redelijk snel lezen. Door de manier van het vertellen snap je waarom dingen zijn gegaan zoals ze zijn beschreven. En daardoor werd ik juist ook weer goed meegesleurd in het verhaal en hield het mij echt bezig.

Het enige wat ik jammer vond is dat het best wel lang op één locatie blijft hangen. Het middelstuk in dit geval had van mij iets korter gemogen. Maar aan de andere kant heeft het ook wel weer een toegevoegde waarde. Want dit kan in het echt ook zo zijn. En dat maakt het een goed en sterk verhaal. Eentje die je eigenlijk gewoon moet lezen.

Ik geef dit boek 4 sterren!

Heb jij dit boek al gelezen of op je lijstje om te lezen staan?

Dit boek kreeg ik opgestuurd

2 Comments

  1. Yvonne 18/01/2019 at 09:08

    Klinkt goed! Ik zet ‘m op mijn lijstje! 🙂

  2. Anna 18/01/2019 at 10:23

    Wat een fijne review! Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit boek!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.