Lifestyle | Review: Pink Purpuz planner 2019

Een paar weken geleden kwam ik een berichtje tegen van Clen Verkleij. De bedenker en maker van de Purpuz planner. Hij was opzoek naar bloggers die de Purpuz planner wilde uitproberen. Hoewel ik het berichtje in eerste instantie links liet liggen begon er toch wel wat te borrelen. Ik ben sinds kort als freelancer gestart en was onder andere daarvoor nog op zoek naar een fijne planner. Ik besloot Clen toch een berichtje te sturen en een paar dagen later viel deze prachtige roze (!) planner op de mat. Benieuwd wat ik er van vind?

Purpuz planner 2019, clén verkleij, planner, agenda

Waarom probeer je de Purpuz planner nog een keer?

Als je mij al langer volgt dan kun je je misschien wel herinneren dat ik in 2017 ook deze planner al mocht ontvangen. Alleen, achteraf gezien was dat precies het verkeerde moment. Ik werkte nog fulltime, had weinig tot geen tijd voor andere dingen en kon daardoor niet echt plannen. Kortom het was niet mijn moment. Dit is nu wel even anders; ik werk (bijna) niet meer fulltime, heb een eigen bedrijf dat ik nog groot en deels uit de grond moet stampen, wil Instagram overzichtelijk en op papier vooruit kunnen plannen én ik was al een tijdje opzoek naar een fijne en uitgebreide planner waarin ik deze dingen kan combineren. Kortom; let’s try this again!

Over de pink Purpuz planner 2019

En dan is hij ook nog roze! Hoe tof is dat!? Echt; I like it! Buiten dat zal ik even bij het begin beginnen: De purpuz planner is namelijk niet alleen een planner. Het is een hele uitgebreide planner met als doel om jouw doelen te visualiseren en met bepaalde stappen te behalen. Daarvoor heeft Clen een methode ontwikkeld in de planner bestaande uit 8 tools: 1. Purpuz map 2. purpuz matrix 3. purpuz plan 4. purpuz pad 5. maand planning 6. week planning 7. dag reflectie 8. vragen aan jezelf. Aan het begin van de planner staan deze stappen uitgebreid uitgelegd en kun je het zelf gaan toepassen.

En eerlijk? Ik heb best wel even moeten puzzelen met wat ik hier wilde gaan doen. Ik ben niet iemand die staat te springen om doelen te stellen en het op te schrijven. Daarom laat ik het vaak maar gewoon op mij afkomen. Maar ik wil toch ook wel dingen gaan bereiken dit jaar dus probeerde ik het toch uit. Na een paar keer heen en weer bladeren om te weten hoe het werkte en wat ik waar moest invullen, heb ik een doel voor komende maand helemaal volgens de planner ingevuld. Ik voel me nu haast een ‘pro’ doelen steller, haha. Nu nog hopen dat dit ook werkt voor mij. Ik vind het in ieder geval wel fijn om gewoon eens bij dingen stil te staan die je als doel kunt gaan zien. Dus ik ben benieuwd hoe ik er over een tijdje op terug kijk!

Wat ik van de purpuz planner 2019 vind

Nu wil ik jullie ook nog graag even meenemen naar de maand en week planner. Want hoewel deze voornamelijk op deze manier is samengesteld om je doelen goed te plannen, is hij ook nog eens heel fijn en overzichtelijk in elkaar gezet. En dat is precies wat ik zocht in een fijne planner. Overzicht én ruimte om verschillende dingen die je per maand/week/dag kunt inplannen. En dat heeft deze planner zeker. Het begint al met de uitgebreide en overzichtelijke maandplanner. Daar kun je de rode lijn van die maand eigenlijk al volledig in kwijt. En dan komt de week planner met per dag ieder uur waar je dingen kunt inplannen.

Purpuz planner 2019, clén verkleij, planner, agenda

Als tip geeft Clen ook nog mee om dit met verschillende kleuren te doen om het nóg overzichtelijker te maken. Uiteraard heb ik het uitgeprobeerd en eigenlijk werkt het ook wel. Zo komt het nog meer overeen met mijn agenda op mijn telefoon. Helemaal omdat ik hem dan makkelijker kan aanvullen (ik neem de planner vanwege de grootte niet mee op pad) met wat er in mijn telefoon is bijgezet. En de kleine klusjes die ik vanuit huis doe kan ik er mooi in uit tellen qua benodigde tijd en die netjes inplannen zonder dat ik over blaadjes heb liggen.

Dus Fleur, wat vind je er dan nu eigenlijk van?

Ik vind hem, tot zover ik hem nu gebruikt heb en mijn doelen heb gesteld, heel erg fijn. Ik ben groot fan van het overzicht dat je per week hebt en dat je per onderwerp het allemaal netjes kunt inplannen. En nog genoeg ruimte hebt om random dingen op te schrijven die je moet doen / niet mag vergeten. Kortom; ik heb nu alles bij elkaar en gevonden in een planner wat ik nodig had. Daarnaast ben ik anders naar het stellen van (kleine) doelen gaan kijken en begint het ook wel te prikkelen om dit vaker te gaan gebruiken en dus te doen. Dus in dat geval is dit keer de Purpuz planner precies op tijd op de juiste plaats. Ja! Ik vind hem leuk. Al hoop ik dat er voor volgend jaar nog wel een kleinere meeneem formaat bij komt want dan is hij helemaal compleet!

Ben jij al bekend met de purpuz planner?

Dit product kreeg ik opgestuurd

1 Comment

  1. Laura 11/02/2019 at 08:33

    Dat ziet er echt wel een heel goede planner uit! Ik ben ook aan het overwegen om er eentje te kopen, maar moet er nog een beetje m’n weg in vinden. Weet niet goed wat ik wel of niet zal gebruiken van een planner, dat maakt het net moeilijk..

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.