Boeken | Recensie: Duizend hoog – Katharine McGee

Het heeft even geduurd maar hij is uit; Duizend hoog van Katharine McGee. Wauw, wat een boek. Wat een wereld én wat heb ik genoten. Voor de liefhebbers van Gossip Girl en andere dat soort series; ga dit lezen. Ik vertel je in deze recensie precies waarom.

Recensie, duizend hoog, Katharine McGee

Ergens eind vorig jaar kwam ik door Paula van Mustmag terecht op boekenkraam.nl (zie hier welke boeken ik bij de Boekenkraam). Door diezelfde boekenliefhebber werd ik ‘geinfluenced’ en schafte ik onder ander dit boek aan. Daarna heeft het, omdat ik nog zoveel andere boeken had liggen, even geduurd voor ik mij aan dit aardig dikke boek kon beginnen. Maar inmiddels zijn we een dikke twee weken verder van de dag dat ik er in begon en is hij uit. En ik vraag me hardop af waarom ik hem niet eerder ben gaan lezen want ik heb écht genoten. 

Waar Duizend hoog van Katharine McGee over gaat

In Duizend hoog duiken we even een flinke aantal jaren vooruit. Dit verhaal speelt zich af in een toren waarin alles is geautomatiseerd. Met alle luxe maar ook de ‘donkere’ kant van New York. We volgen 5 tieners die (a la Gossip Girl) ieder met hun eigen problemen zitten en die (uiteraard) redelijk met elkaar verstrengeld zijn. En dat kan natuurlijk niet goed gaan want anders valt er niks te beleven..

Wat ik van Duizend Hoog vind

Zoals ik je al eerder hier boven vertelde; ik heb genoten. En ik had dit echt even nodig; een minder realistisch boek waar je echt even in kunt verdwijnen naar een andere wereld. De problemen, de setting van New York over tig jaar (who knows!?), de luxe en het contrast met de mensen die het minder hebben; alles is uitgedacht en past in het plaatje en de toren van Duizend Hoog. Je leeft met de personages mee en wilt weten wat er uiteindelijk (waar je aan het begin van het boek al een klein voorproefje van krijgt) gaat gebeuren en vooral met wie. Ik zat er, met name de laatste paar hoofdstukken, omdat dan de clue zich heel snel vormt, helemaal in. Já, wat een boek!

Kan ik Duizend hoog aanraden?

Ik denk dat je het wel al uit mijn enthousiasme kunt halen want ik kan je dit boek heel hard aanraden. Helemaal als je fan bent van series zoals Gossip Girl en je wel houd van tiener problematiek. Ik heb dan laatst (ook weer bij de boekenkraam) deel twee van deze trilogie aangeschaft en kijk er naar uit om in deze heerlijke serie verder te gaan. 

Verder las ik ook dat van deze serie zeer waarschijnlijk een tv serie komt. Helaas kon ik nergens vinden hoe wat, waar en wanneer. Maar die mag er van mij best komen;-). En als jij er wel meer over weet; let us know!

Ik geef dit boek 4 sterren.

Heb jij duizend hoog of deze serie al gelezen?

Aan deze blog is een affiliatie link toegevoegd

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.