Boeken | Recensie: Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

Toen ik las dat er een nieuw boek van Colleen Hoover vertaald zou worden maakt mijn hart een sprongetje. Ik ben, zoals je waarschijnlijk niet ontgaan is, gek op de boeken van Colleen Hoover en mijn verwachtingen voor dit boek lagen dan ook erg hoog. Toen ik hem van Zomer en Keuning ontving ter recensie ben ik er gelijk in begonnen. Vandaag vertel ik je wat ik van dit nieuwste boek van Colleen Hoover vind.

Colleen Hoover, Recensie, mijn belofte aan jou

Het is bizar hoe hard je naar een bepaald boek kunt uitkijken. Zo was dat ook bij Mijn Belofte aan jou. Zoals de beschrijving al liet doorschemeren zou dit wel een ander soort boek als de voorgaande boeken zijn. Hij kwam in mijn opzicht, net als Nooit Meer, heel volwassen over. En ik was daar wel benieuwd naar!

Waar Mijn belofte aan jou over gaat

In Mijn belofte aan jou volgen we Quinn en Graham. Een stel dat elkaar onder bizarre omstandigheden ontmoet (hele grote pluspunten voor die begin scenes). Vervolgens volg je Quinn en Graham in hun relatie en vliegt het van het verleden naar het heden en weer terug. Hun relatie verkeerd in zwaar weer als het niet lukt om zwanger te worden. Kunnen ze dit zwaar weer overleven? En een nog betere vraag; hoe kun je dit soort zwaar weer overleven zonder er aan onderdoor te gaan en de relatie in stand te houden? Kortom; de nodige dosis rauwe emoties mist ook zeker niet in dit verhaal.

Wat ik van Mijn belofte aan jou van Colleen Hoover vind

Zoals ik al eerder zei; bij dit boek had ik hoge verwachtingen. Omdat ik simpelweg altijd hoge verwachtingen heb van Colleen Hoover. Maar in eerste instantie, toen ik net begon, wist ik niet zo zeker of ze deze hoge verwachtingen wel waar kon gaan maken. Ondanks dat ik de begin scenes echt ge-wel-dig vind. Het begon gewoon anders dan ik gewend ben van haar boeken en ik moest er even in komen. Maar toen ik de flow eenmaal had gevonden en er in zat..  Ja wauw. She did it again.  Ik weet niet hoe (en ik blijf het bij iedere recensie van haar roepen) maar hoe ze dit doet met die emoties hé. Dat is echt bi-zar. Zo ontzettend goed als dat in elkaar is gestoken en het precies de juiste dosis op dat ene bepaalde moment heeft. Je voelt letterlijk zo hard mee met Quinn en hoopt voor Graham dat Quinn uiteindelijk gaat zien wat hij bedoelt.

Heel veel liefde voor Graham

Ondanks dat ik denk dat ik juist de love naar Quinn zou moeten sturen vind ik juist de rol van Graham in dit verhaal zo adembenemend. Dit is een personage waar iedereen verliefd op zou worden. En misschien niet eens om zijn uiterlijk maar meer, in mijn geval dan, om zijn innerlijk en manier van denken en doen. Want in de meest bizarre situaties waarin hun relatie verkeerd weet Graham er toch ook iets dieps en positiefs uit te halen. Daar kunnen we in het echte leven nog best wel wat van opsteken. Ik heb dan ook een aantal keren met mijn mond open gelezen hoe hij dingen ziet en hoe hij ergens tegen aan kijkt. Wat een prachtig personage.

Ja, ik wil

Ja, ik wil je dit boek zeker aanraden. Want ondanks dat dit anders is als haar voorgaande (vertaalde) boeken is ook deze zeker meer dan de moeite waard. Het is bizar wat Colleen ook dit keer weer met emoties weet te doen. Je wordt gegrepen door het verhaal, door de omstandigheden en ze laten je niet meer los. En het einde.. ja dat is niet anders dan perfect. Het past precies en de juiste puzzelstukjes vallen op zijn plaats. Kortom; zeker voor de (hopelijk) mooie komende dagen zou dit het perfecte boek zijn. Heftig is hij ook zeker, juiste omdat het allemaal zo realistisch is, maar dat maakt hem júist de moeite waard! Gaat dat lezen!

Ik geef dit boek 4 sterren.

P.s; wel nieuwsgierig naar dit boek maar geen zin/tijd om te lezen? Ik zag dat hij ook beschikbaar is om via Storytel te luisteren!

Lees hier de andere recensies die ik schreef over de boeken van Colleen Hoover.

Heb jij dit nieuwste pareltje van Colleen Hoover al gelezen?

Ik kreeg dit boek opgestuurd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.