Boeken | Recensie: De Selectie #1 – Kiera Cass

Soms heb ik van die onhandige en niet geplande uitgaven; Zo was dat ook bij De Selectie serie van Kiera Cass. De eerste 4 boeken van deze serie kon ik voor een prikkie overnemen. En omdat ik deze niet op mijn lijstje had staan om überhaupt te lezen kocht ik ze gewoon. Ik had er al veel goeds over gelezen dus dan zal het wel loslopen, toch? Nou écht hoor. Ik heb deel één uit en vraag me hardop af waarom ik nu pas aan deze serie begin. Benieuwd waarom?

Waar De Selectie #1 over gaat

In De Selectie van Kiera Cass maken we kennis met America. Een meisje dat haar hele leven met weinig heeft moeten leven. Tot ze wordt gekozen om deel te nemen aan de selectie en daardoor de kans krijgt om een beter leven te krijgen en daarmee ook dat van haar familie te verbeteren. Maar dan moet ze wel voor een onbepaalde tijd in het kasteel blijven, proberen het hart van prins Maxon te veroveren en vooral het leven wat ze nu heeft én haar geheime liefde achterlaten. Is dit alles de moeite waard om een beter leven te krijgen?

Wat ik van De Selectie #1 vond

Eerlijk; ik had geen verwachtingen toen ik er aan begon. Eigenlijk net zo leeg als dat ik besloot deze serie over te kopen (zonder dat ik wist of dit wel wat voor mij was, maar omdat de covers zo tof zijn én ik er veel goeds over had gelezen.. Iets met Bookstagram en influencen;p) begon ik aan deel 1. Maar echt; naarmate het boek vorderde en ik steeds verder in het verhaal ging vroeg ik me steeds harder af waarom ik deze serie niet eerder had ontdekt. Wat een heerlijkheid! Zowel de dikte van het boek (268 bladzijdes) als de makkelijkheid maar toch ook de diepgang van de twee verschillende werelden spraken mij aan. Een heerlijk boek voor tussendoor. En het feit dat je na deel 1 nog 4 andere delen en novelle’s hebt die je kunt lezen maakt het alleen maar beter!

Daarnaast is de schrijfstijl van Kiera Cass ook ontzettend fijn. Het is makkelijk beschreven maar absoluut niet oppervlakkig. Je wordt meegesleurd in het leven van de twee verschillende werelden en de gedachtengangen die America bezig houden. En dat maakte dat ik zowel met America en prins Maxon meeleefde. Kortom; De selectie is een heerlijke young Adult serie om tussendoor te lezen!

En ik kan niet wachten om in de volgende delen door te gaan en er achter te komen hoe het America verder vergaat!

Ik geef dit boek 5 sterren.

Ben jij al bekend met De Selectie serie van Kiera Cass?

Deze blog bevat een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.